БХК съди държавата, защото няма регламент за домашно раждане

• 90 091
  • 3 420
  •   1
Отговори
# 2 010
Ето линк към предаването:
 http://play.novatv.bg/play/289581/?autostart=true

благодаря, деси

# 2 011
  • София
Няма ли начин да се започне с промяната от базисното ниво и после към детайлите?

Това, което си изброила, изисква много повече ресурс и време.
Е, да.  Tired Това проблем ли е?

За да има успешна, дългогодишна и достъпна за широк кръг от хора, практика на домашни раждания трябва именно основата да се подготви.

Или ние чисто по нашенски асфалтираме преди да положим основи или поне да поизмием калта от предишната настилка. Защото имаме право на асфалт.

# 2 012
Ми да, не ми хареса Кеворкян, явно неслучайно не го харесвам от дете...  Tired
"На вас за какво са ви медицински лица на раждане вкъщи, за алиби ли??" - няма толкова тъпо изказване... Тя каза само "Не, за помощ!"..., е какво да каже...
ooooh!

На края те казаха "Не правете това вкъщи" а тя добваи "сами!" И е права.

А тя не го ли беше правила вкъщи сама все пак? "Не ме гледайте какво правя, слушайте какво говоря", а?

Какво мисли Меги не зная, но многократно е казвала, че е родила неасистирано, защото й е била отказана медицинска помощ и че ако е имала избор е щяла да си извика акушерка... Нали това е идеята на регламента... Да не им се налага на желаещите да родят у дома си да го правят сами... Обаче на някои Меги им е все черна, без значение казва или не казва нещо... А иначе предаването беше изключително кратко и изключително безсмислено... Както и тази тема...

Ама моля те, та тя е самият дявол, старшилище, ааауууу...!!!  Wink

Винаги, абсолютно винаги е казвала, навсякъде, че е искала и търсила помощ, питала е.. Но ясно - не може да се получи такава у нас.

Ама карай, хората обичат да си имат някой определен, дето да мразят  Wink
Те и там явно затова си я бяха поканили, да я нападат двамата, че е по-лесно и авторитетно...
И после никъде не се била явявала да се обяснява... аз ако съм на нейно място, хич и толкова няма да се появявам да говоря, след като е по тоя начин.

А, виж ти - тук сме разбрали, че в чужбина били раждали в къщи ОСНОВНО по финансови причини... Верно ли така разбрахме..? Ама чакай, бе те затова и бебетата не къпят веднага след раждането (е, също и щот са тъпи и ограничени, много ясно..) , пак по финансови причини, ахааамм Wink

Последна редакция: пн, 19 ное 2012, 11:49 от Сова

# 2 013
И за какво и е трябвало помощ като 5 години чела "гигабайти" информация?
Инак много невъзпитано се държа,но то май всичките им лидери са неуравновесени.
Като са я поканили не е било нужно да приема поканата,осoбено пък при Кеворкян.Но що да не се яви жената- има потребност да бъде харесвана заради визията,а не че има нещо под косата.

# 2 014
А, виж ти - тук сме разбрали, че в чужбина били раждали в къщи ОСНОВНО по финансови причини... Верно ли така разбрахме..? Ама чакай, бе те затова и бебетата не къпят веднага след раждането (е, също и щот са тъпи и ограничени, много ясно..) , пак по финансови причини, ахааамм Wink

Пестят вода... За туй и клизми не им правят на родилките...  Laughing   Живи да ги ожалиш у чужбината...  Laughing 

# 2 015
  • София
Въртим, сучем - все до клизмата се стига накрая.  Laughing

Впрочем, йогите редовно практикуват клизми и подобни очиствания на стомашно-чревния тракт. До излизане на абсолютно бистра и чиста вода.

# 2 016
Айде стелче стига се излага.Колко деца роди в чужбина? На мен пък ми правиха клизма,ама сигурно щото идвах от соца,или акушерката е идвала от източна Германия.
Може да пуснеш тема в чужбинския да видим колко са минали в таолетната...насилствено.И клизмата не е с вода от чешмата,ами фармата я произвежда. Mr. Green

# 2 017
  • В царството на игрите:)
Нова съм в тази проблематика, но да попитам, хората, които лелеят да си раждат вкъщи и да им е "ествествено", защото болниците лоши и лекарите некадърни, само това ли искат да правят естествено?
Защото има много интревнеции, които се правят в болници и ми е интересно дали и тях отказват?
Или само акушер - гинеколозите са некадълни и само родилните домове - лоши?

# 2 018
  • На земята, която е всъщност звезда.
Нова съм в тази проблематика, но да попитам, хората, които лелеят да си раждат вкъщи и да им е "ествествено", защото болниците лоши и лекарите некадърни, само това ли искат да правят естествено?
Защото има много интревнеции, които се правят в болници и ми е интересно дали и тях отказват?
Или само акушер - гинеколозите са некадълни и само родилните домове - лоши?

Темата не е за това. С въпросите към съответните родилки се обърнете в съответната тема за Домашното раждане.

Последна редакция: пн, 19 ное 2012, 12:22 от Вселена

# 2 019
Meg! можеше много лесно да намери помощ, нежна и акушерска, ако беше направила само един компромис- да не е у дома. Малък родилен дом, в малък град, 300 лева на акушерката и нещата може да са максимално "акушерски". Дори и в голяма болница може да са такива, има доста "акушерски" раждания.

Интересното наистина е, че жените от поколението на майка ми целуват ръцете на персонала за същите неща, които поколението на дъщерите им нарича "изнасилване".

Жертви ли са, говеда ли са, или просто са разумни?

И за мен е мистерия тази драма за бръснене и клизма от хора, които после отиват да си правят бразилска кола-маска и йогийска хидротерапия (което си е екстремна клизма).

# 2 020
  • София

Изгледах предаването с Меги.
 Как може да обяснява, че лекарите правят много грешки; че са учили, за да работят само в болнична обстановка и че раждането само с акушерка е нещо съвсем естествено. А накрая, когато я попитаха, какво се случва, ако има усложнение, тя да отговаря: АМИ НАЛИ ЗА ТОВА ИМА ЛЕКАРИ.
 Е такава демагогия отдавна не бях виждала ( достойна e за темата на bentybay).
 Нямам нищо против избора на жените къде да раждат. Но ТАЗИ персона, не смятам, че е адекватна да води подобни полемики.

Последна редакция: пн, 19 ное 2012, 12:24 от desy_net

# 2 021
  • София
Дори е нямало нужда да ходи в малък град, а в някое по-голямо село, в което все още има здравен пункт с акушерка. Е, хората казаха назад - в Рибново ще получи всичко накуп, хората и сега така си раждат, само с акушерка! Ама, не ще! Защото не иска да рискува, ако приключението й тръгне на зле, да се лиши от всичката апаратура в големия  град и особено в София. Щото тя не е тъпа, много добре знае какво говори и какво прави!

# 2 022
  • София
Не, всички се пренасочват към близката болница от 2010 г., малките "родилни домове" по села и паланки не функционират.

# 2 023
Айде стелче стига се излага.Колко деца роди в чужбина?

В чужбина родих толкова, колкото и ти вкъщи...  Mr. Green  След като ти можеш да си пишеш "на широко", значи и аз мога...  Whistling

# 2 024
И за мен е мистерия тази драма за бръснене и клизма от хора, които после отиват да си правят бразилска кола-маска и йогийска хидротерапия (което си е екстремна клизма).

Йогийска хидротерапия-такова животно нема.Да не бъркаш ню ейджа с класическа йога?

Цитат
Жертви ли са, говеда ли са, или просто са разумни?
Един професор късал много студентите и те го нарисували на таблото в коридора като касапин със сатър в ръката. Професорът видял карикатурата и казал:
- Е така е, докато има говеда ще има и касапи

Общи условия

Активация на акаунт