БХК съди държавата, защото няма регламент за домашно раждане

• 90 091
  • 3 420
  •   1
Отговори
# 1 995
Ох, ама ОМ ни мачкала, нищо де, жените тук са изтърпяли поне едно зверско мачкане (разбирай раждане), та от твойто ли ще се уплашат  hahaha

Дерзай, чакаме те утре  Hug

Акушерките трябва да са 2,за да свидетелстват една за друга за действията си.

Това е особено интересно... Дали не е добра идея и родилките в болниците да раждат с придружител - свидетел?  Thinking   Вероятно ще успеят да си спестят туй-онуй...  Thinking

Ъхъ и аз това се чудя  Thinking

# 1 996
  • Западен парк
Е защо се заяждате сега? Четох темата в началото, когато тръгна. Дори писах моето мнение. И понеже не се е променило, не го повтарям. После се поизчерпаха аргументите и съм попрескочила известно количество страници...
Иска ми се разговор с медици, които в момента, в България работят, а не с такива, които са работили в чужбина и не са практикували поне две-три години в наше родилно отделение. Хора, които работят в български условия искам да прочета, те как виждат нещата да се осъществят на практика. На вас не ви ли е интересно да проследите аргументите им?

# 1 997
да се включа и аз ,с опит от преди 4 месеца.
Благодаря на Бога за доктора,който ми помогна и екипа от хора.
Не съм плащала нищо- за уточнение.
Прекрасна бременност, много лека, много красива, НО много тежко и трудно раждане.
Незнам ако бях у дома как щях да свърша  Crazy
Така ,че моето мнение, който иска нека да ражда у дома, какъв е пробема, това е право на свободен избор, но не искайте лекарите да ходят по домовете и да ви израждат, а после като стане нещо поради липса на апаратура да ги съдите и вкарвате в затвора.
На този етап, никой нормален няма да се съгласи да ходи по домовете, дори и да се въведе в България. Peace

# 1 998
Ама то и никоя нормална жена няма да рискува да ражда в къщи , по желание .
Разбрахме защо в чужбина раждат в къщи - основно по финансови причини .

Тук искат да раждат само жени , които искат да скрият бременността си и такива , които са с промити мозъци .

Здравомислещите не рискуват 2 живота . Peace

# 1 999
  • София
Няма ли начин да се започне с промяната от базисното ниво и после към детайлите? Например да се осигурят по-голям брой линейки, капацитетът на Бърза помощ въобще да се удесетори поне, пари, техника, специалисти, помощен персонал, сграден фонд и т.н.?  После промяна в "моралния кодекс" на медицинския персонал, ако щете и дела по този фронт да се водят до откат. При реплика от сорта на "Когато се  censored не рева, сега що ревеш?" - дело. После - изработване на регламент, осигуряване на необходимия допълнителен! персонал и така нататък. Общините да се натискат също за неподдържани пътища.
Но при съществуващото положение да се скочи с двата крака направо в дълбокото ми се вижда леко налудно. Все пак със стари курви нов бардак не става.

# 2 000
има ли някой време да даде кратък преразказ на тази "Всяка неделя" или поне да пусне линк към предаването, че аз нещо не намирам
благодаря

# 2 001
Зевзекова, за  какво са ти свидетели в болницата? Там се знае,че е лошо,ама белким в къщи да е добре.И за мачкането пак не си разбрала...уж много извисени,пък все с физическата страна на въпроса се занимават... Simple Smile

Иска ми се разговор с медици, които в момента, в България работят, а не с такива, които са работили в чужбина и не са практикували поне две-три години в наше родилно отделение. Хора, които работят в български условия искам да прочета, те как виждат нещата да се осъществят на практика. На вас не ви ли е интересно да проследите аргументите им?

Това искаме много хора,ама такива до момента няма.

# 2 002
но за сметка на това има "скайп-акушерки"

# 2 003
Не съм гледала д-р Константинов във Всяка неделя , но мнението на д-ра от Бургас беше , че раждането в къщи е авантюра с непредвидими последствия .

# 2 004
  • София
Няма ли начин да се започне с промяната от базисното ниво и после към детайлите?

Това, което си изброила, изисква много повече ресурс и време.

# 2 005
  • Варна
Колкото и да се наприказваме, тежката дума ще има статистиката. При колко (в %) от домашните раждания се е наложило да има медицинска намеса? Ако всяка трета родилка са явява в болница след подобно преживяване какъв е смисъла изобщо да се регламентира?

# 2 006
Няма ли начин да се започне с промяната от базисното ниво и после към детайлите?

Това, което си изброила, изисква много повече ресурс и време.

Пък ние бързаме-всички в държавата станаха пожарникари.Ама като се запалят горите и огнеборците не могат да насмогнат. Wink

# 2 007
Колкото и да се наприказваме, тежката дума ще има статистиката. При колко (в %) от домашните раждания се е наложило да има медицинска намеса? ...

при доста
само че това е вътр. инфо от Родилница
а форумът, както знаем, е затворен и няма как всеки да види тази статистика

# 2 008
  • Варна
Хм.... Аз чистосърдечно питам, тези които биха избрали да родят в къщи, не ви ли е страх, че нещо ще се обърка, че помощта от акушерката може да не е достатъчна или пък линейката да не дойде навреме? Не си ли задавате подобни хипотетични ситуации, не ви ли е страх, че застрашавате собствения и на детето си живот? Защо е нужно да рискувате допълнително? Оправдано ли е?

# 2 009
  • София
 Ето линк към предаването:
 http://play.novatv.bg/play/289581/?autostart=true

Общи условия

Активация на акаунт