БХК съди държавата, защото няма регламент за домашно раждане

• 90 099
  • 3 420
  •   1
Отговори
# 1 980
Ми да, не ми хареса Кеворкян, явно неслучайно не го харесвам от дете...  Tired
"На вас за какво са ви медицински лица на раждане вкъщи, за алиби ли??" - няма толкова тъпо изказване... Тя каза само "Не, за помощ!"..., е какво да каже...
ooooh!

На края те казаха "Не правете това вкъщи" а тя добваи "сами!" И е права.

А тя не го ли беше правила вкъщи сама все пак? "Не ме гледайте какво правя, слушайте какво говоря", а?

Какво мисли Меги не зная, но многократно е казвала, че е родила неасистирано, защото й е била отказана медицинска помощ и че ако е имала избор е щяла да си извика акушерка... Нали това е идеята на регламента... Да не им се налага на желаещите да родят у дома си да го правят сами... Обаче на някои Меги им е все черна, без значение казва или не казва нещо... А иначе предаването беше изключително кратко и изключително безсмислено... Както и тази тема...

# 1 981
Какво мисли Меги не зная, но многократно е казвала, че е родила неасистирано, защото й е била отказана медицинска помощ и че ако е имала избор е щяла да си извика акушерка... Нали това е идеята на регламента...

Ми не знам - аз помня, че "човек може да се подготви така че да няма никакви проблеми" сам. Кое му е опасното и защо би могло да й трябва акушерка при това положение - аз лично не разбирам.

# 1 982
  • Западен парк
И аз не съм очарована от предаването. Имах чувството, че се разхождам из темата. И д-р Константинов и Меги биха могли да използват по-смислени аргументи в защита на тезите си. Дори отговарях в къщи преди тях, децата се посмяха с мен - как мама говори с телевизора! Несериозно беше...

Хайде, няма ли да се включи работеща акушерка, практикуваща в момента. Трябва да разберем и професионалната гледна точка - биха ли израждали в къщи, как биха се застраховали в случай на спешна нужда от лекарска намеса и др. такива?
Иска ми се разговор и разяснение от практикуващи акушери и гинеколози, че ние нещо взехме да тъпчем на едно място. Усещам скука, а темата наистина ме интересува.

# 1 983
Ееее, в цял свят дет се вика има такива дето да израждат, наще обаче ще са толкова префърцунени, че ням да се съгласят  Crossing Arms  Mr. Green

Стига вече бре, едни се изнасят от темата, други идват и все едни и същи щуротии се драскотят   Laughing

# 1 984
Къде да се включи, точно тук , в тази ли тема? Mr. Green
Иначе, срещала съм мнения, както на лекари, така и на акушерки, които са изразявали разбиране и готовност да се ангажират с домашни раждания в България, при положение, че има регламент.

# 1 985
  • Западен парк
Да, в тази тема. Да не би да има и друга по въпроса? Не знам за вас, но ми се иска да чуя и другата гледна точка. Всъщност третата - след привържениците и противниците е редно да чуем и асистиращите. Те също са страна в регламента. И дори подозирам, че ще са тези които ще "отнесат калая" на упражнението...

# 1 986
г-жа Монк , чете ли тук мненията на котката Марта?
някъде назад из темите за раждане вкъщи имаше включвания на акушерки...

# 1 987
Ееее, в цял свят дет се вика има такива дето да израждат, наще обаче ще са толкова префърцунени, че ням да се съгласят  Crossing Arms  Mr. Green

Аз пък се чудя що фръцлите дето искат да си раждат вкъщи не се изнесат по целият свят.

Ми няма да дойдат от сега действащите акушерки и с право-толкова нагли същества са се навъдили,само искат,а една добра дума и благодарност не отправят за хората,които са им помогнали да дарят живот.И това е разлкиката с предното поколение-едва ли има жена от поколението на майките ви дето да не е благодарна,че са и помогнали да ви роди.
А сега недоволни-акушерките не занели как да се държат,не знаели елементарни работи,били от руската школа,ами от американската ли да бъдат? Или да отговарят на директивите дето съчиняват брюкселските зелки? Спокойно и това ще стане и надали някой ще намери рахат и тогава.

Котката Марта е  лекар,дето е учила в Германия у още не може да се отърси от хубавите си студентски спомени там,има разни идеи,дето на практика трябвало да се свършат от друг...

Последна редакция: нд, 18 ное 2012, 22:26 от ОМ

# 1 988
Изложи се тази жена при Кеворкян..
Никакви аргументи, само повтаряше заучени фрази - "право на избор".. и т.н
А и с лисицата Кеворкян да спори, кауза обречена  Peace

Личното ми мнение - аз съм за правото на избор, но да се оправят сами. Никой лекар не е длъжен да участва в безумията на всеки. Peace

# 1 989
ОМ, на теб какъв ти е личният проблем с фръцлите, които искат да раждат в домовете си?  Thinking  Ти си от хората, които най-малко обичат да им се натрапва мнение и начин на мислене, но услужливо забравяш, че не си единствената...

# 1 990
Моите мнения не са в стил "ощипана госпожица",а защитени с аргументи-железни като руска брава.  Mr. Green

# 1 991
Абе ОМ, не се ли умори бе жена, що за тесногръдие...До като съществуват такива жени с твойто мислене ще си заслужаваме отношението. И що да са фръцли тези дето искат да раждат в къщи, ми не са фръцли тези дето си плащат вип зали и частни болници, айде моля ти се. Хората си искат опростената атмосфера у дома и една акушерка, а не цял екип от доктори да се врътка и суети около тях. Раждането не е болест, няма ли да се разбере вече, а естествен процес, който понякога за съжаление не свършва толкова естествено, за това и се настоява за регламент и асистиране. За това сравнения от сорта, че някой можело да си поиска и зъболекар у дома или пък бъбречна операция е абсолютно малоумно. Ей, голямо чудо, голямо нещо значи, че и навъртя 130 страници  ooooh!

# 1 992
Моите мнения не са в стил "ощипана госпожица",а защитени с аргументи-железни като руска брава.  Mr. Green

То е ясно, че моето гардже е най-хубаво...  Flutter  Имаш ли друг аргумент?

# 1 993
Ми не се уморих Mr. Green.
Акушерките трябва да са 2,за да свидетелстват една за друга за действията си.
Айде изчезвам,утре ще ви мачкам отново.  Laughing

# 1 994
Акушерките трябва да са 2,за да свидетелстват една за друга за действията си.

Това е особено интересно... Дали не е добра идея и родилките в болниците да раждат с придружител - свидетел?  Thinking   Вероятно ще успеят да си спестят туй-онуй...  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт