БХК съди държавата, защото няма регламент за домашно раждане

• 90 315
  • 3 420
  •   1
Отговори
# 2 790
  • # супернатурална #
А 3-те дни ги чаках, защото така исках... Нищо страшно не виждам да е станало, изтичаха ми водите, всичко останало си беше ок и нямаше причина да ме режат, вместо да поизчакаме да видим ще тръгне ли раждането...

Въпрос на избор, донякъде. Аз бих предпочела да ме срежат, отколкото бебето да стои 3 дни в нестерилна среда и после задължително да му бият антибиотици, но не знам какво е становището на ГНМ по въпроса  Laughing Все пак, важното е резултатът да е жив и здрав!
Изобщо не излизаме от темата. Тезата ми е, че е трудно да се направи избор сред десетки болници и хиляди лекари, в система, практикуваща от десетилетилетия, система, която разчита донякъде и на екипността, така че един да не струва, да има до него втори, който да реагира адекватно. А какво остава да избираш между 5-10 дули, които тепърва (ще) трупат опит, създават име, няма кой да ги контролира...За себе си знам, че не бих станала пионер (опитно зайче) в толкова сериозно нещо.

# 2 791
А какво остава да избираш между 5-10 дули, които тепърва (ще) трупат опит, създават име, няма кой да ги контролира...За себе си знам, че не бих станала пионер (опитно зайче) в толкова сериозно нещо.

Дулите не израждат, така че няма да има избор между дули, а между акушерки или АГ-та - зависи как се реши въпросът в България... Дулите могат да присъстват само на асистирано раждане, т.е. в момента можеш да ги извикаш само в болница и то отново ако позволят да присъства друг човек, т.е. ако имат отделна родилна зала...

# 2 792
  • # супернатурална #
Аа, не съм разбрала, значи със старите гинеколози-нов бардак. И да си оставят клизмата в болницата. Само не разбрах, ако в болницата не си била доволна от него, как ще си доволна в къщи? Не опираме ли пак до избор на правилният лекар, а не на правилното място?

# 2 793
Аа, не съм разбрала, значи със старите гинеколози-нов бардак. И да си оставят клизмата в болницата. Само не разбрах, ако в болницата не си била доволна от него, как ще си доволна в къщи? Не опираме ли пак до избор на правилният лекар, а не на правилното място?

?  Уточних, че дулите не израждат и в домашни условия ще се избира между акушерки и АГ-та (мисля в някои държави има опция и за АГ, не само акушерки), зависи как се направи регламента... Какъв е смисълът да се правим на интересни? Акушерките и АГ-тата дали ще са стари, нови или още не са се родили ли ще уточняваме в момента? Ще са такива, които са обучени да израждат И в домашни условия и ще имат желание да го правят.... Ще се намерят...

# 2 794
А 3-те дни ги чаках, защото така исках... Нищо страшно не виждам да е станало, изтичаха ми водите, всичко останало си беше ок и нямаше причина да ме режат, вместо да поизчакаме да видим ще тръгне ли раждането...

, отколкото бебето да стои 3 дни в нестерилна среда и после задължително да му бият антибиотици, в
Kьде казваш бебето е в стерилна среда?

# 2 795
  • # супернатурална #
Не твърдя, че е стерилна, всъщност не знам. Но със сигурност става по-нестерилна и опасна с нахлуването на инфекциите отвън.

Сега прочетох, пише че е стерилна.
състав: белтъци, соли, пикочна киселина, ферменти. Липсата на бактерии прави ли я стерилна, или да  Laughing

Последна редакция: сб, 24 ное 2012, 23:19 от Г. Краули

# 2 796

, отколкото бебето да стои 3 дни в нестерилна среда и после задължително да му бият антибиотици, в
Kьде казваш бебето е в стерилна среда?

Това пък е един от доводите против домашното раждане... В домовете ни не било стерилно... Че в болницата кое е стерилно?  Laughing  Персонала стерилен ли е? Всеки си влиза и излиза и си ходи, където му е кеф... А и за какво му е стерилна среда на бебето? Щото то раждайки се минава през много стерилно място, с нито един микроб...  Laughing  После, след 3-5 дни тва бебе нали пак у дома ще дойде, а там няма да стане по-стерилно...

# 2 797
Не твърдя, че е стерилна, всъщност не знам. Но със сигурност става по-нестерилна и опасна с нахлуването на инфекциите отвън.

Сега прочетох, пише че е стерилна.
състав: белтъци, соли, пикочна киселина, ферменти. Липсата на бактерии прави ли я стерилна, или да  Laughing
Кьде казваш липсвали бактерии?
Кьде пише,че е стерилна?

# 2 798
  • # супернатурална #
Няма да влизам в медицински спорове, нямам нужното образование за това.

Това пък е един от доводите против домашното раждане... В домовете ни не било стерилно... Че в болницата кое е стерилно?  Laughing  Персонала стерилен ли е? Всеки си влиза и излиза и си ходи, където му е кеф... А и за какво му е стерилна среда на бебето? Щото то раждайки се минава през много стерилно място, с нито един микроб...  Laughing  После, след 3-5 дни тва бебе нали пак у дома ще дойде, а там няма да стане по-стерилно...
Стелт, така като разправяш не съм сигурна в болница ли си раждала или в ресторант за бързо хранене. С германския медик обсъбждахме (аз спирам и чакам компетентно мнение) е или не е стерилна средата, в която се развива плода, а не средата в която се ражда бебето.

# 2 799

статистически много мальк % от бг жени биха искали да имат домашно раждане ( особено ако условията в болниците драстично се променят). Преди да се стигне до дискусия на национално ниво е много по важно да се изисква подобряване на здравните услуги и лечение. България е държава, в която няма средства и клинични пьтеки за т.н редки заболявания, при които си отиват млади хора, нещо което е овладяно в държавите, които давате за пример с домашното раждане. Сигурна сьм че много повече хора са загубили близки, защото няма средства, лекарства, немарливо и некадьрно лекарско отношение и рано или кьсно всеки от нас ще има нужда от мед. грижа. Здравеопазване на световно ниво е скьпо и средствата са ограничени, така че вместо да се задоволяват интересите на малка група от обществото,трябва да се изискват подобрения, които ще обхванат повече нуждаещи се.

Това е и моето мнение  Peace И не съм съгласна, да се подвежда обществеността с измислените 35000, които биха искали да родят в къщи, както и някой да говори от името на майките.

ако тази статистика е достоверна  Wink, сигурна сьм че по-голяма част от жените отговорили положително се дьлжи на отношението на доктори/мед персонал кьм родилките и условията в болниците. Ако този фактор се подобри, вьпросните 35,000 сигурно ще намалеят на 1000. Достьчно е да се прочетат мнения в тази тема, те са показателни.

# 2 800
  • Paris, France
Прочетх мнение, че пред родилка не е стояла възможността за епидурална упойка-можело само пълна. Еми 9 месеца в тикви ли беше, та на уговори с лекаря такова важно нещо и ако каже, че не може-следващия. Като си намериш лекар, на който вярваш, предивяваш претенции докато ти позволява. След това почваш да му вярваш сляпо.

Ох, аз колко неща бях дискутирала и предвидила ама се наложи да родя по спешност в съвсем друга болница и с пълна упойка. Потретвам, че спиналните и епидурални упойки си имат показания и противопоказания. И противопоказание като инфекция или съмнение за такава често изниква в последния момент. Рисковете се преценят от екипа на място. Епидуралната при нормално раждане може да се постави в точно определен прозорец. Преди определени сантиметри разкритие може да забави и обърка раждането а след дадено разкритие е абсолютно безсмислена. Тези упойки имат и рискове, така че си заслужава да се замислим има ли или няма смисъл. В темата, доколкото разбрах, пише анестезиолог и нека той, ако може, да разясни.

# 2 801

Това пък е един от доводите против домашното раждане... В домовете ни не било стерилно... Че в болницата кое е стерилно?  Laughing  Персонала стерилен ли е? Всеки си влиза и излиза и си ходи, където му е кеф... А и за какво му е стерилна среда на бебето? Щото то раждайки се минава през много стерилно място, с нито един микроб...  Laughing  После, след 3-5 дни тва бебе нали пак у дома ще дойде, а там няма да стане по-стерилно...
Стелт, така като разправяш не съм сигурна в болница ли си раждала или в ресторант за бързо хранене. С германския медик обсъбждахме (аз спирам и чакам компетентно мнение) е или не е стерилна средата, в която се развива плода, а не средата в която се ражда бебето.

Сигурно ако ме беше прочела щеше да видиш какво точно съм написала, а именно, че липсата на стерилна среда в домовете е довод против домашното раждане... Не съм конкретизирала, че доводът е твой, не зная ти конкретно дали би посочила такава причина... А аз много добре чета вие с германския медик какво обсъждате...
Между другото, персонала в болницата, в която раждах си има собствени домове, не живее в болницата... В тази връзка, освен че си ходеха по домовете вероятно се е случвало да ходят и на други нестерилни места, от които и самият персонал влачи бактерии в болницата - освен ако не смяташ, че се стерилизират, влизайки в болницата и повече не излизат от там...  Laughing  Персоналът в родилното отделение паралелно работи и в АГ-отделението, където постоянно идват бременни с разни проблеми, придружавани от близките си, правят им прегледи, отиват си, идват други - текучество... Близките на родилките също идват в родилно отделение, бебетата се изнасят в коридора да им се порадват бабите и татковците, ей такива неща... Освен това, всички тези хора (персонал и външни) може да са болни от разни инфекциозни болести в ранен стадий (безсимптомния)... Та дали си в ресторант, на пазара или в родилно отделение, аз нищо стерилно не виждам...

# 2 802
Аз бях 6 дни с изтекли води ... Sad
И ме следяха всеки ден за инфекция + кортикостероидна терапия за дробчетата на бебето .
Не мога да повярвам, че са те държали 6 дена с изтекли води  Thinking Не, че не вярвам де, просто ми се струва много странно..

Бебето се роди много рано , в 28 седмица , всеки ден беше важен !
Освен това нямах родова дейност и изчакването имаше смисъл . Peace

Разбирам! Благодаря за пояснението. Ясно защо е била кортикостероидната терапия. Надявам се всичко е протекло добре с детенцето ти  Hug

# 2 803

Въпрос на избор, донякъде. Аз бих предпочела да ме срежат, отколкото бебето да стои 3 дни в нестерилна среда и после задължително да му бият антибиотици, но не знам какво е становището на ГНМ по въпроса  Laughing Все пак, важното е резултатът да е жив и здрав!

Аз също стоях 3 дни с изтекли води. На антибиотици венозно обаче. Това е опасно за бебето именно поради огромния риск от инфекции.

И аз това питам от толкоз време - ама на - щели да намерят. В болниците няма как да ги намерят, само вкъщи ставало... Мистерия.

# 2 804
И по-рано казах, за да се захване една акушерка/лекар с домашно раждане,
се изисква особен вид мислене, желание и подход.
Не може, ако си свикнал да слагаш системата веднага, да режеш, щото бързаш,
да биеш шамари, викаш и да те е страх, бащата да присъства и пр. и пр.,
да се навиеш да израждаш в дом.условия.  Naughty

Стелт, виж колко интересно за стерилността.
Тук пък болницата се счита по-опасно място за заразяване.
Дори това се описва като плюс на дом.раждане, че си в собствената си среда,
с която си свикнал, няма чужди бактерии и зарази.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт