БХК съди държавата, защото няма регламент за домашно раждане

• 90 321
  • 3 420
  •   1
Отговори
# 2 775
  • София
Стигнала съм до извода, че колкото по-млада е една държава и след това нация, толкова повече се набляга на създаването и внушаването на национално самочувствие у населението. В случая със САЩ, няма как по друг начин да обединиш хора от толкова  шарени националности, освен ако не създадеш националност "американец" със съответните символи, герои, истории. Нормално е, през това минават всички държави и нации. Нещо като усещането за принадлежност към даден род, се повтаря, дори измисля родова история, която да държи всички роднини колкото е възможно по-близко.

# 2 776
  • # супернатурална #

И като поседях 3 дни в болницата, чакайки нормално раждане, се оказа, че няма да стане и е по-добре да се срежем... Аз го поисках, доктора ми уйдиса... Оказа се, че болницата не прави други упойки, освен пълни... И кво трябваше да направя? Да си вдигна гъза и да пропътувам 100-200 или 500 км, че да си намеря болница с епидурална упойка...

И през ум не ми е минавало да раждам секцио и да си търся болница на майната си с епидурал...

И клизмите ми правиха с все изтеклите води, никой не е споменавал, че било опасно...

Добрютро, оказало се! Ти едно една болница не можеш да избереш като хората, единствените два възможни варианта (нормално/секцио) не можеш да разиграеш предварително и да обсъдиш, и с елементарни неща не си запозната (не казвам, че си длъжна и че аз бях, преди да ме осведомят лекарите (клизмата при изтекли води), ще тръгнеш да избираш акушерка, която да те изражда, сама, в къщи. Сметни, че поне 50% са като теб, половината да вземат да го осъществят и стой та гледай какво ще се случи  ooooh! Ма важното е някой да ни уйдисва, дали е професионалист е подробност от пейзажа.

# 2 777
  • София
а на мен докторът не ми уйдиса, като след поредната десятка часове вече си мислех, че няма да издържа. В онзи момент го мразех, защото мислех, че нарочно иска още да се мъча. Обаче човекът излезе прав, дори може да се каже пророк - каза ми, че "догодина пак ще се върна да раждам, и тогава какво щял да ме прави". Доста зор видя с мен, ама и аз с него. Трудно ми е да си представя как му казвам "йок, искам секцио и не ме интересува, искам си го".

# 2 778
  • # супернатурална #
Ма т'ва да не е фризьорка, бе! Естествено, че няма да уйдисва на всеки каприз.

# 2 779

И като поседях 3 дни в болницата, чакайки нормално раждане, се оказа, че няма да стане и е по-добре да се срежем... Аз го поисках, доктора ми уйдиса... Оказа се, че болницата не прави други упойки, освен пълни... И кво трябваше да направя? Да си вдигна гъза и да пропътувам 100-200 или 500 км, че да си намеря болница с епидурална упойка...

И през ум не ми е минавало да раждам секцио и да си търся болница на майната си с епидурал...

И клизмите ми правиха с все изтеклите води, никой не е споменавал, че било опасно...

Добрютро, оказало се! Ти едно една болница не можеш да избереш като хората, единствените два възможни варианта (нормално/секцио) не можеш да разиграеш предварително и да обсъдиш, и с елементарни неща не си запозната (не казвам, че си длъжна и че аз бях, преди да ме осведомят лекарите (клизмата при изтекли води), ще тръгнеш да избираш акушерка, която да те изражда, сама, в къщи. Сметни, че поне 50% са като теб, половината да вземат да го осъществят и стой та гледай какво ще се случи  ooooh! Ма важното е някой да ни уйдисва, дали е професионалист е подробност от пейзажа.

Добрютро, оказало се! Да бех разиграла и смъртен случай и да бех си ангажирала и поп, а? Щот единствените два варианта нормално/секцио понякога свършват с един и същи вариант - в катафалката... А болницата си е само една - кво има да я избирам...  Laughing  И като при второто раждане бях запозната с елементарни неща, та какво? Отказах клизма (пак бях с изтекли води) - направиха ми, отказах окситоцин - сложиха ми, отказах епизиотомия - направиха ми, помолих да не ми дърпат плацентата, а да ме изчакат поне 5 мин. по възможност да я родя - издърпаха я.... Това всичкото специалистите го решават, вкл. клизмата при изтекли води... Така че кво предлагаш? Да им чупя стойки раждайки? И кой каза по-напред.... Когато нищо не знаем - тъпи сме и не може да раждаме вкъщи, а когато знаем - много пък сме знаели и си мислим, че можем да раждаме вкъщи... Няма угодия, ей...

Ма т'ва да не е фризьорка, бе! Естествено, че няма да уйдисва на всеки каприз.

Я пак, че не разбрах... Ако откажа клизма с изтекли води и докторът все пак реши, че трябва да ми се направи, това означава ли, че той е некадърен или означава, че аз съм лигла и капризнича?

# 2 780
Какви са причините да не се прави клизма при изтекли води ?

Понеже на мен ми бяха изтекли , но ми правиха .

За вит. К , досега четох епикризата , не е правен , преждевременно раждане . Thinking

# 2 781
  • # супернатурална #

Я пак, че не разбрах... Ако откажа клизма с изтекли води и докторът все пак реши, че трябва да ми се направи, това означава ли, че той е некадърен или означава, че аз съм лигла и капризнича?

Ми едно от двете ще е  Laughing Ама даже и фризьорка да те орезили, не се връщаш втори път в този салон. Аз не съм добра по география, та ще помоля за разяснение кой е този град/село в Бг, което да е на повече от 100 км. от всеки областен град? Та чак да ви е единствена болницата!

Какви са причините да не се прави клизма при изтекли води ?

Понеже на мен ми бяха изтекли , но ми правиха .

Не мисля, че и в този случай е голяма драма. Доколкото разбрах, поради разхерметизирана матка, има опасност да се получи инфекция. Може би има значение и колко време е минало от изтичането, при мен се натрупа почти денонощие, защото течността беше много малко и аз не бях разбрала  Blush , а след приема бях и 6 часа на системи за предизвикване на контракции. Предполагам, това беше отчетено от моя лекар и отказа клизма. Ако има медицинско лице моля да даде малко повече информация, да не ви подведа сега, че е нещо супер опасно  Laughing

Последна редакция: сб, 24 ное 2012, 21:45 от Г. Краули

# 2 782
Аз бях 6 дни с изтекли води ... Sad
И ме следяха всеки ден за инфекция + кортикостероидна терапия за дробчетата на бебето .

# 2 783
И ме следяха всеки ден за инфекция + кортикостероидна терапия за дробчетата на бебето .
Не мога да повярвам, че са те държали 6 дена с изтекли води  Thinking Не, че не вярвам де, просто ми се струва много странно..

# 2 784
Аз не съм добра по география, та ще помоля за разяснение кой е този град/село в Бг, което да е на повече от 100 км. от всеки областен град? Та чак да ви е единствена болницата!

Болницата е единствена в областния град, в селата покрай него няма болници... Има още една болница, но тя е специализирана за други неща и няма смисъл да я броя... Вероятно това не е единственият областен град само с една болница с родилно отделение...

Не мога да повярвам, че са те държали 6 дена с изтекли води  Thinking Не, че не вярвам де, просто ми се струва много странно..

Аз бях 3 дни с изтекли води, но имах уговорка с АГ, бях негова пациентка и имах подкрепата му да чакаме... Ако бях отишла ей тъй с изтекли води при дежурния, едва ли щяха да ме чакат...

# 2 785
единственият начин институциите да се променят е под натиск  , личен опит , чудесно  че са завели това дело подкрепям ги напълно

# 2 786
статистически много мальк % от бг жени биха искали да имат домашно раждане ( особено ако условията в болниците драстично се променят). Преди да се стигне до дискусия на национално ниво е много по важно да се изисква подобряване на здравните услуги и лечение. България е държава, в която няма средства и клинични пьтеки за т.н редки заболявания, при които си отиват млади хора, нещо което е овладяно в държавите, които давате за пример с домашното раждане. Сигурна сьм че много повече хора са загубили близки, защото няма средства, лекарства, немарливо и некадьрно лекарско отношение и рано или кьсно всеки от нас ще има нужда от мед. грижа. Здравеопазване на световно ниво е скьпо и средствата са ограничени, така че вместо да се задоволяват интересите на малка група от обществото,трябва да се изискват подобрения, които ще обхванат повече нуждаещи се.

# 2 787
  • # супернатурална #
Има случаи, в които жената не разбира. Течността може да е една супена лъжица. Което ме подсеща, че акушерка без апаратура май няма как да разбере преди колко време са изтекли водите, ако и самата родилка не е разбрала. А тука вече, ако не се вземат мерки за бебето след раждането...

Болницата е единствена в областния град, в селата покрай него няма болници...

Аз бях 3 дни с изтекли води, но имах уговорка с АГ, бях негова пациентка и имах подкрепата му да чакаме... Ако бях отишла ей тъй с изтекли води при дежурния, едва ли щяха да ме чакат...

Сигурна ли си, че в областна болница изобщо не използват епидурална упойка, или избраният от теб лекар не използва, щото му е по-лесно? И пак добре, че си го избрала, та си чакала "само" 3 дни с изтекли води. Не ми се мисли, какво ли щеше да е, ако не го беше избирала.

статистически много мальк % от бг жени биха искали да имат домашно раждане ( особено ако условията в болниците драстично се променят). Преди да се стигне до дискусия на национално ниво е много по важно да се изисква подобряване на здравните услуги и лечение. България е държава, в която няма средства и клинични пьтеки за т.н редки заболявания, при които си отиват млади хора, нещо което е овладяно в държавите, които давате за пример с домашното раждане. Сигурна сьм че много повече хора са загубили близки, защото няма средства, лекарства, немарливо и некадьрно лекарско отношение и рано или кьсно всеки от нас ще има нужда от мед. грижа. Здравеопазване на световно ниво е скьпо и средствата са ограничени, така че вместо да се задоволяват интересите на малка група от обществото,трябва да се изискват подобрения, които ще обхванат повече нуждаещи се.

Това е и моето мнение  Peace И не съм съгласна, да се подвежда обществеността с измислените 35000, които биха искали да родят в къщи, както и някой да говори от името на майките.

# 2 788

Бебето се роди много рано , в 28 седмица , всеки ден беше важен !
Освен това нямах родова дейност и изчакването имаше смисъл . Peace

# 2 789

Болницата е единствена в областния град, в селата покрай него няма болници...

Сигурна ли си, че в областна болница изобщо не използват епидурална упойка, или избраният от теб лекар не използва, щото му е по-лесно? И пак добре, че си го избрала, та си чакала "само" 3 дни с изтекли води. Не ми се мисли, какво ли щеше да е, ако не го беше избирала.

Сигурна съм... Поне така беше преди 5 години, когато ми правиха секциото... За сега не съм питала каква им е практиката, но ако много държиш, ще попитам... А 3-те дни ги чаках, защото така исках... Нищо страшно не виждам да е станало, изтичаха ми водите, всичко останало си беше ок и нямаше причина да ме режат, вместо да поизчакаме да видим ще тръгне ли раждането... Е, не тръгна... Но пък както писах и по-рано, при конкретен друг лекар нямаше да мина така леко със секцио, щото той държел да се ражда вагинално и щял да ме изражда вагинално, независимо че бебето беше високо, нямах никакво разкритие, никакви околоплодни води (на 3-тия ден) и нито една контракция... Така че сама си прави сметка дали е добре, че съм си избрала конкретен АГ за конкретно това раждане...

Излизаме извън основната тема за домашното раждане, в което секциото не влиза като вариант...

Общи условия

Активация на акаунт