БХК съди държавата, защото няма регламент за домашно раждане

• 90 946
  • 3 420
  •   1
Отговори
# 945
Ами изследванията, които се правят на хормоните, за наличие на щитовидна жлеза?  newsm78
Хората с отстранена щитовидна жлеза са доста малко, и обикновено си го знаят Joy
Вродената липса на такава.  Peace

# 946
Ето де – и при теб значи е тръгнало естествено раждане по-рано – тоест пак с опасност от недоразвити определени органи. Тогава?   Wink

Да, с първата ми дъщеря беше 10 седмици по-рано - стават такива работи. Ама защо да ги предизвикваме без добра причина?

# 947
  Не знам защо така са ви планирали секциото, аз се уговорих да го направят когато тръгне бебето, изтекоха водите и отидох в болницата, където го "извадиха".  По зряло от това няма как да стане.
 И между другото, секциото изобще не е за предпочитане, тъй като си е операция, при мен просто се налагаше.
 Колкото до разни манекенки и дрисли, нищо чудно следващия хит при тях да е естественото раждане у дома, в компанията на йоги и дули и врачки с хороскопи.
  Имам чувството вече, че е въпрос на някаква мода, ерата на водолея и кристалните деца да се върнем към майката земя и дрън-дрън.

Последна редакция: вт, 13 ное 2012, 08:56 от Iris04

# 948
Ето де – и при теб значи е тръгнало естествено раждане по-рано – тоест пак с опасност от недоразвити определени органи. Тогава?   Wink

Да, с първата ми дъщеря беше 10 седмици по-рано - стават такива работи. Ама защо да ги предизвикваме без добра причина?

Ами, случват се – именно – и нито секциото по желание, нито естественото – имат някакви застраховки. Ама поне се правят в болница - където да може да се реагира на евентуални проблеми. Ами ако се роди у дома - и трябва да се направи нещо спешно и сложно като интервенция или най-елементарното - кувиоз? 

# 949
Е, viliko, ако си планираш секциото 2 седмици по-рано, не е "случва се"... Simple Smile

# 950
  • До морето :)
Аз чак сега гледах репортажа от вчера по Нова ТВ и ми стана едно... спомени от преди година и половина.  Heart Eyes И д-р Душепеев...  Heart Eyes

Сега като изгледах видеото, според мен има някаква си тяхна истина (на семейството), станало е нещо и затова не са отишли в болницата. Няма логика детето да е мъртво от 3 часа и те чак тогава да извикат линейка..... Те си знаят хората каква е истината...
Все пак си държа, че е незотговорно всичкото това нещо, раждане вкъщи и т.н. Пълна глупост е да рискуват така живота на детето си. На майката както и да е, тя си го е избрала...

# 951
Е, viliko, ако си планираш секциото 2 седмици по-рано, не е "случва се"... Simple Smile
Моята приятелка роди секцио по спешност в първата седмица на 9ти месец. Без проблеми за бебето.
Така че...е точно – случва се!

# 952
За кое не съм права точно?

За това, че секцио се назначава най-много десет дни преди термин. Особено при близнаци се назначава доста по-рано.

По въпроса за зрелостта на дробовете, разбира се, че не се диагностицира с ехограф, а с амниоцентеза. По принцип, ако има съмнение за възможно преждевременно раждане се прави профилактика.

# 953
Ох, сега близнаци  Joy

# 954
Моята приятелка роди секцио по спешност в първата седмица на 9ти месец. Без проблеми за бебето.
Така че...е точно – случва се!

За последен път ще уточня - говорим за планираните операции, тези по желание. Не за спешните - когато явно се е наложило.

# 955

Вилико, аз не споря с теб, а се опитвам да те информирам, но явно ти знаеш по-добре как стават нещата.

# 956
  • София

Колкото до разни манекенки и дрисли, нищо чудно следващия хит при тях да е естественото раждане у дома, в компанията на йоги и дули и врачки с хороскопи.
  Имам чувството вече, че е въпрос на някаква мода, ерата на водолея и кристалните децаq да се върнем към майката земя и дрън-дрън.

Нищо ново под слънцето, просто се завъртат нещата. По време на големи финансово-икономическо-политически кризи, винаги се нарояват такива моди, и все същите неща се дъвчат, но леко осъвременени като речник. Май ще излезе вярно, че човешката памет е много къса, а глупостта безкрайна.

# 957
Едно домашно раждане струва много по малко от едно болни4но.В този слу4ай тези,които раждат в болниците би трябвало да доплащат на тези,които раждат у дома Wink
Защото вси4ки еднакво плащат даньци,а някои използват голяма 4аст от тях,други не.

Идеята за равенството умря при социализма.Сега има пазарна икономика.

Как при теб излиза по -евтино???
Цитат
Безплатно не знам.
Тук например е уредено така:
Ако касата поема едно раждане с 2000 евро,а акушерката иска повече,напр.2400 евро..касата ще покрие само 2000 евро,колкото е регламентирано в дьржавната осигуровка.
Говоря за дом.раждане.
Ако искаш твоя акушерка да те изражда в болница,а не някоя там от персонала,касата ще поеме цената на една от персонала.
Сьщото е и с лекарите,екипи и тн.Има частни застраховки,които поемат всичко,но обикновено не са нужни защото системата тук поема 100% едно болнично раждане.
Това е така защото здравните осигуровки са голям процент от заплатата,а не както в БГ.

# 958
sorsha_, не мога да посоча сайтове за надъхване за дом.раждане.
Няма такива, защото няма потребност. Просто тук то е регламентирано и законно
и всяка бременна знае, че ако няма някакви медицински причини, може да роди у дома.
30% от жените го правят, това са последни статистики, броя е спаднал доста в сравнение със '70те например. За неасистирани раждания въобще не съм чувала, освен да е станало инцидентно.

ОМ, тук също домашното раждане е по-евтино.  Peace

# 959
  • До морето :)
Аз пък мога да ви покажа как раждат вкъщи, в Холандия, в тоалетната чиния.  Joy Ей, тази жена ме умори като я гледах.  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт