БХК съди държавата, защото няма регламент за домашно раждане

• 90 965
  • 3 420
  •   1
Отговори
# 930
  • До морето :)
Такова животно като "секцио по желание" няма.  Peace Трябва да има медицинска причина, за да се роди с операция. Никой няма да те отреже ако се туфнеш в болницата и кажеш - "Искам да ме оперирате!"
А за секциото, че има рискове - има. Например може да се получи запушване на някоя от тръбите. Това го знам от лекар. Защо - не се интересувах.

# 931
Има, има.
Манекенки, фолкпевици и подобни редовно пожелават секцио около 36-37-а седмица, с цел естетика и ненарушаване на рахата. Извършва се без възражения от съответните медицински лица.
Иначе стандартният срок за планово е 10-14 дни, което също може да бъде прекалено рано - при нередовен цикъл и пр.
"Интерпретацията" не е на Естествено, а е преводен текст, както бе посочено.

Лече-буболече, ти къде живееш?
Защото в София, България, има по желание, и не само има, но в някои частни клиники достига 80-90 процента от всички раждания.

# 932
И ти вярваш - че секциото се прави ей тъй, на сляпо  Laughing

# 933
Лече-буболече, ти къде живееш?
Защото в София, България, има по желание, и не само има, но в някои частни клиники достига 80-90 процента от всички раждания.

Но зад всяко едно секцио седи подписан лист с медицинска причина за него!

# 934
Така е.
По-горе казах, че и много от неваксиниращите родители имат картон с надлежно вписани всички ваксини на детето им.

# 935
Laughing Извини ме, но секциото не се назначава 3-4 седмици пред итермина, а обикновено 10тина дена до седмица пред итермина и то след достатъчно направени изследвания, относно степента на развитие на плода.
Версията – както сама я наричаш – на Естествено – си е тяхна интерпретация.

Диване - живи и здрави  Hug

Не си права. Не зная как е в България, но в САЩ много често назначават цезарово сечение преди 37 седмица. По този повод има изписани тонове професионални статии. Дори има приети правила кога най-рано може да се назначи секцио. Аз съм раждала със секцио, но зная какви са рисковете по принцип - това е коремна операция, с всички възможни последствия за майката. По принцип за детето е по-добро вагиналното раждане, но ако детето страда, не бих се колебала да избера секцио, както и направих.

Да се допълня, доскоро се е смятало, че ако детето се "извади" по-рано, ще има по-добър шанс за развитие, в случаите когато има проблем. Има много изписано по въпроса...

# 936
За кое не съм права точно?

# 937
Само ми стана гадно, че ще съдят момичето. По принцип това е безотговорно, но ако знаете колко ромки раждат вкъщи. Ако оживее - оживее, ако не - да не казвам какво ги правят...  Tired

# 938
Защо ти е гадно точно?

# 939
О, разбира се - въобще не са нужни купищата изследвания, плод на новите технологии - които биха могли да подскажат евентуални проблеми или увреждания
И още нещо - моя приятелка роди по спешност секцио - пъпната връв оплетена около бебето и за малко и то, и тя - да са с фатален край. Но - ако беше си стояла вкъщи - щото признаци никакви - нямаше да има днес ни нея, ни момиченцето й  Crazy Нямам думи как подкрепяте подобни безотговорности...
Това са много важни моменти.  Peace

Ами изследванията, които се правят на хормоните, за наличие на щитовидна жлеза?  newsm78 И без тях ли се минава?

Буболече, кажи какво ги правят?

# 940
На мен пък ми е жал за бебето  Cry За майката - не!

# 941
viliko, случва се да се вадят незрели бебета. Две седмици са си доста време за развитието на едно бебе, а понякога стават и грешки - при нередовен цикъл, ранна овулация и т.н.

Вероятно си чувала за видеозони и показатели - според които се следи дали може или е нежелателно "изваждането"? Или според вас просто тъй - според свободна дата - се правят секцио.... ooooh!

Видеозонът не може да покаже зрелостта на дробчетата. Може да покаже размерите и някои несигурни индикатори за зрялост. Това, като цяло, не е достатъчно.

За датите - да, на мен ми казаха пет свободни дати - да си избера. Аз си избрах последната - 6 дни преди термин, но бебето тръгна преди нея.

Секциото е спасило стотици хиляди майки и бебета, но все трябва да се прави, когато се налага.  Peace

# 942
Ами изследванията, които се правят на хормоните, за наличие на щитовидна жлеза?  newsm78
Хората с отстранена щитовидна жлеза са доста малко, и обикновено си го знаят Joy

# 943
viliko, гадно ми е, не знам. Цялата ситуация ми е гадна и нелепа. Сигурно защото този случай се разчу и затова се взеха такива мерки. Ако не беше станало новина No1, нямаше как да е. Съмнявам се майката да е искала детето да ѝ е мъртво... Пък и ромките кой ги съди за мъртвите им бебета.

REAL_WOMAN , хвърлят ги, какво ги правят... Имахме едно семейство работници. Та жената колкото и да отричаше си беше чиста циганка... Едното го родила на пътя, то умряло и го хвърлили, второто 2-годишно го убило кон... Тях кой ще съди?  newsm78

# 944
Ето де – и при теб значи е тръгнало естествено раждане по-рано – тоест пак с опасност от недоразвити определени органи. Тогава?   Wink

Общи условия

Активация на акаунт