БХК съди държавата, защото няма регламент за домашно раждане

• 91 017
  • 3 420
  •   1
Отговори
# 870
Аз имам само един въпрос, в случай, че разрешат домашното асистирано раждане.

Кой ще плаща на лекарите и акушерките да ходят да израждат по домовете, както и на линейката, която ще чака пред входа на родилката?

# 871
  • В царството на игрите:)
Ако пуснете търсачката само на 2 имена, които се споменават в темата, ще разберете, че цялата тая патардия е за развиването на един добър бизнес -  сайт за наемане на дула, посещаване на йога студиото на едната, дисковете за медитация на другата, книги....
Фанатизмът и бизнесът тук са добре омесени. За сметка на наивността и здравето на хората, разбира се.
Мисля, че този пост е разковничето в тази история Peace
А извън това, жените, които видях по телевизията наистина не ми приличат на облъчени и зомбирани от разни форуми и организации, а по - скоро ми приличаха на ужасно немърливи и доста необразовани хора, които точно поради това са сгафили и когато са разбрали, че нещата не отиват на добре са решили да обвинят пак лекарите. Няма начин ако една жена желае детето си и мисли и за своето и неговото здраве да преносва един месец и да очаква някой да я потърси вкъщи видите ли  Rolling Eyes Още по - странно ми е пък, когато някой твърди, че никой не може да знае по - добре от самия него къде да ражда и кое е най - добре за него newsm78 #Crazy Ами когато не си медицински грамотен, определено не си капацитет да решаваш, пък било то дори и за себе си. Колкото и да обясняват, че раждането в къщи е като да се носиш на бели пухкави облачета, да ти пеят птички в ушите и да те подухва вятъра, раждането е сериозен акт и към него трябва да се подходи сериозно, а не като да си напушен Mr. Green Омръзна ми вече от простотии и от хора, които въвеждат умишлено в заблуждение!!! И накрая кой е виновен - държавата, лекарите, американците, времето и какво ли още не, но не и НИЕ!!!!

# 872

Кой ще плаща на лекарите и акушерките да ходят да израждат по домовете, както и на линейката, която ще чака пред входа на родилката?

Този, които е поръчал оркестъра, естествено. Също както и избора на екип. Него кой го плаща?

# 873
Касита,
Аз не мога да ти кажа и как се разбира дали един човек е убит предумишлено, непредумишлено или е загинал от инцидент, нали така. Не съм специалист. Не мога да ти кажа как се разбира дали си родила по свое желание у дома или по стечение на осбтоятелствата. Сигурна съм че медиците и съответните специалисти могат да направят тази разлика!

# 874
  • София

Предвид това че, родих второто си дете за минути, ако не бях отишла часове по-рано в болницата, спокойно можеше да съм от статистиката на родилите, докато чакат линейката. А как да докажа, че не съм искала това нарочно?

L'Agent, напротив, хората от провинцията особено много държат на близостта си с болничното заведение, новаторите са повечето от града, с образование и алтернативно мислене.

Аз пък, за да съм "примерна", няколко седмици преди термина, си посещавах родилното по нощите. Mr. Green

Касита, точно за това говоря. Хората от града го раздават "алтернативно", защото могат да отидат бързо в болница като опре ножа о кокала.

# 875
накрая кой е виновен - държавата, лекарите, американците, времето и какво ли още не, но не и НИЕ!!!!
Абсолютно !!!!  smile3501

# 876
Много си крайна,Норе. Раждането у дома не е равнозначно на убийство. Мерили се с двоен аршин, нещата не отиват на добре- това по повод разбирането кое раждане е било нарочно у дома и кое не.

L'Agent, избралите да родят у дома неасистирано и техните близки, търсят лекарска помощ обикновено след края на раждането, независимо от неговия изход. И до входа на болницата да живеят, няма да го прекрачат, защото не искат.

# 877

Този, които е поръчал оркестъра, естествено. Също както и избора на екип. Него кой го плаща?

Е, в такъв случай да си чупят главите. Определено не бих била съгласна данъците ми да отиват, за да могат Пена и Станка да си раждат дома.

Само и още едно условие, каквото и да се случи, цялата отговорност да е на плещите на младото семейство. Не на лекарите, не на акушерките.

От там нататък все ми е тая какво ще регламентират и как ще процедират. Ако ще и хашиш да пушат докато раждат.

# 878
Разбира се, че съм крайна! Ако по въпроса за  смъртта на иначе здрави новородени не съм крайна, не знам по какъв друг въпрос бих била ... Peace

# 879
  • До хладилника, който обичам
Само измисли механизъм за инкриминиране на лекари, уморяващи здрави новородени в болниците първо.

# 880
Хубаво е, че не живеем във времената на Ку-клукс-клан.
Някои форумки щяха да са в първите редици.

# 881
  • Варна
Четох само последните 2 стр., и искам да попитам простете невежеството какво е "дула" -акушерка ли?

# 882
Не.
Акушерката е жена с висше медицинско образование.
Дулата е жена с курс, чиято роля като помощник в раждането е по-скоро психологическа.

В българския език и законодателство семантиката е такава - чувала съм, че в някои държави има припокриване между понятията. Но тук е както съм написала.

# 883
Те някои и сега са, при това жертви са собствените им деца...

# 884
  • В царството на игрите:)
Те някои и сега са, при това жертви са собствените им деца...
Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт