БХК съди държавата, защото няма регламент за домашно раждане

• 90 932
  • 3 420
  •   1
Отговори
# 885
Хубаво е, че не живеем във времената на Ку-клукс-клан.
Някои форумки щяха да са в първите редици.
Те някои и сега са, при това жертви са собствените им деца...
Идеята на линчуването е смърт и назидание за различните, не за своите.
Другото е глупост и/или нещастен случай.
Ползвайте речници.

# 886
Аз имам само един въпрос, в случай, че разрешат домашното асистирано раждане.

Кой ще плаща на лекарите и акушерките да ходят да израждат по домовете, както и на линейката, която ще чака пред входа на родилката?

Този, които е поръчал оркестъра, естествено. Също както и избора на екип. Него кой го плаща?

Е, в такъв случай да си чупят главите. Определено не бих била съгласна данъците ми да отиват, за да могат Пена и Станка да си раждат дома.

Само и още едно условие, каквото и да се случи, цялата отговорност да е на плещите на младото семейство. Не на лекарите, не на акушерките.

От там нататък все ми е тая какво ще регламентират и как ще процедират. Ако ще и хашиш да пушат докато раждат.

Едно домашно раждане струва много по малко от едно болни4но.В този слу4ай тези,които раждат в болниците би трябвало да доплащат на тези,които раждат у дома Wink
Защото вси4ки еднакво плащат даньци,а някои използват голяма 4аст от тях,други не.

Ужасно... реагирах така, защото имам познати с бебче, което почина в болницата, и разбира се, си го погребаха.
 При мъртвородените бебета не знаех, че така се процедира, трябва да се разгледа по-подробно материята, но честно казано не ми се ще.
  Извинявай, Кристиян.

А,няма проблем Peace
Общо взето сьм свикнал да полу4авам прибьрзани отговори.

Интересното е,4е все още има хора,които не осьзнават,4е бебетата се третират от медицината по сьвсем друг от необходимия морален на4ин.
Както тук всеки говори за правата на едно неродено дете (което може да бьде нео4аквано в края на бременността "само" един биол.отпадьк),вижте как  изведньж губи всякакви права.

# 887
JP,
пак ти казвам, не ги следя и не знам в детайли какви са съветите им. Това е първата тема по темата, в която се включвам активно, без да имам някаква особена цел - за мен ражданията, домашни или болнични, са приключили.

Съветите им можеш да прочетеш - те са в архивите. Как да убедим мъжа си, какво да кажем на родителите, как да повтаряме, че просто всичко е станало много бързо и не сме успели да се обадим... Медицински съвети - как да реанираме новородено, което не диша, какво да правим при силно кървене (не, не позна - не викаме линейка) и т.н.

Добре де, а тези "съветнички" не попадат ли по някакъв начин под ударите на закона? Как въобще, могат толкова свободно да се леят откровено опасни и безумни наставления, без да има някакъв контрол върху тези сайтове и форуми.Четат ги всякакви хора и винаги ще се намери някой, който поради една или друга причина, ще реши, че няма нищо по-естествено и лесно, да влезеш в ролята на чичо доктор и да приложиш всички манипулации, които си "усвоил", само прочитайки писанията на разни кукувици и гурута...

jp, извинявай, че се "закачих" за твоето мнение, но това, което си прочела, искрено ме стресна и започвам да се питам, нормално ли е толкова широко поле на изява, да се дава на всеки кукувец...

# 888
Моля те, прибери си иронията и речничиците. И ги дай на починалите бебета, те имат "остра нужда" от тях...  Confused

# 889

Едно домашно раждане струва много по малко от едно болни4но.В този слу4ай тези,които раждат в болниците би трябвало да доплащат на тези,които раждат у дома Wink
Защото вси4ки еднакво плащат даньци,а някои използват голяма 4аст от тях,други не.

Моля за разбивка колко струва едно домашно раждане!

# 890
Сорша,
в Китай, доколкото знам, има контрол върху съдържанието в интернет, в Иран също. В крайна сметка, демокрацията не е за всеки, свързана е и с някои опасности.
Ако си няма глава на раменете, човек гласува за Бойко Борисов, поема и други необмислени рискове.

# 891

Добре де, а тези "съветнички" не попадат ли по някакъв начин под ударите на закона?

Ами май не. Мисля, че след скандала с Цвети, сложиха надпис на алтернативния подфорум - "Информацията не е предназначена да замени напътствия, назначено лечение или препоръки на медицинските специалисти.
Отговорността за всяка публикация се носи от нейния автор. BG-Mamma не поема отговорност за съдържанието, ползата, истинността и точността на потребителските теми и мнения." и т.н.

А Родилница си скриха форума тогава - и вече няма как да научиш как се раждат близнаци неасистирано и др. подобни.

# 892
  • Пловдив
Трудно ще се доказва вина и при асистирано раждане в къщи, както и сега трудно се доказва и в болницата. Но в болницата поне има регламент, разследване на случая.....което до къде води не е ясно, но уж се спазват процедури. А при сегашната ситуация на домашно раждане няма нищо. Само си дращим по форумите.  Whistling

# 893
Сорша,
в Китай, доколкото знам, има контрол върху съдържанието в интернет, в Иран също. В крайна сметка, демокрацията не е за всеки, свързана е и с някои опасности.
Ако си няма глава на раменете, човек гласува за Бойко Борисов, поема и други необмислени рискове.

Аз мисля, че даването на медицински съвети от неквалифицирани лица по принцип в България е някъде на границата на закона. Затова и спряха доста тв предавания, в които професори по незнайно какво, предписват лечение срещу рак например.

# 894
...
Съветите им можеш да прочетеш - те са в архивите. Как да убедим мъжа си, какво да кажем на родителите, как да повтаряме, че просто всичко е станало много бързо и не сме успели да се обадим... Медицински съвети - как да реанираме новородено, което не диша, какво да правим при силно кървене (не, не позна - не викаме линейка) и т.н.

Добре де, а тези "съветнички" не попадат ли по някакъв начин под ударите на закона? Как въобще, могат толкова свободно да се леят откровено опасни и безумни наставления, без да има някакъв контрол върху тези сайтове и форуми.Четат ги всякакви хора и винаги ще се намери някой, който поради една или друга причина, ще реши, че няма нищо по-естествено и лесно, да влезеш в ролята на чичо доктор и да приложиш всички манипулации, които си "усвоил", само прочитайки писанията на разни кукувици и гурута...
...

след миналогодишната трагедия се оказа, че няма закон, по който да ги подведат под отговорност
но въпреки това форумът им изведнъж стана заключен, а някои момичета с достъп до него коментираха колко много инфо било затрито по скандалния случай
та това им е моралът
уж в името на нещо добро, а се оказа кална яма

# 895
Разбира се, че съм крайна! Ако по въпроса за  смъртта на иначе здрави новородени не съм крайна, не знам по какъв друг въпрос бих била ... Peace
Имам позната с две мъртвородени деца, след строго следени бременности, фетална морфология и родени в частни клиники. Първото категорично лекарска грешка, втрото са го изтървали за 30 мин., до последно е било живо докато са се канели да правят секцио.
Личното ми мнение е против домашното раждане, но не може държавата да изземва правото на избор на майката. Само това остава, да напълним затворите с родилки  ooooh!
Историята е доказала, че всяко забранено действие става още по-желано. Нека е регламентирано, а не санкционирано.

# 896
JP,
електронните медии подлежат на регулация и има регулаторен орган - СЕМ, за печатните издания и интернет регулационен механизъм не съществува (извън тоталитарните общества).

Затова и врачките и лечителите от "Канал 2001" продължават да шестват по разни пенсионерски вестничета и книжки за самопомощ, затова и в мрежата положението е такова, каквото е.

# 897
Сорша,

Никой не говори за свободата на словото, а за нещо съвсем различно, разбира се.

Що ли си мисля, че във всяка по-развита и законова страна, има определен контрол върху това, особено ако информацията, която е изнесена, категорично е опасна за здравето и живота.
Не съм много убедена, че ако утре някой реши да направи сайт със съвети, как да прилагаме разни интервенции вкъщи, които трябва да се извършват от медицински лица и не в домашна обстановка, съвсем свободно ще му се разреши това, в която и да е западна държава.

# 898
Имам позната с две мъртвородени деца, след строго следени бременности, фетална морфология и родени в частни клиники. Първото категорично лекарска грешка, втрото са го изтървали за 30 мин., до последно е било живо докато са се канели да правят секцио.
Викаш, ако си ги беше родила дОма това нямаше да се случи .... жестока логика!  Shocked

# 899
Викаш, ако си ги беше родила дОма това нямаше да се случи .... жестока логика!  Shocked

Хайде, стига, не се излагай.

Общи условия

Активация на акаунт