БХК съди държавата, защото няма регламент за домашно раждане

• 91 005
  • 3 420
  •   1
Отговори
# 900
Имам позната с две мъртвородени деца, след строго следени бременности, фетална морфология и родени в частни клиники. Първото категорично лекарска грешка, втрото са го изтървали за 30 мин., до последно е било живо докато са се канели да правят секцио.
Викаш, ако си ги беше родила дОма това нямаше да се случи .... жестока логика!  Shocked

Хайде, стига, не се излагай.
Не се излагам аз.

# 901
Не адвокатствам на никого, но Добра искаше са каже, че смъртта може да се случи навсякъде. За жалост и в болница.

# 902
JP,
електронните медии подлежат на регулация и има регулаторен орган - СЕМ, за печатните издания и интернет регулационен механизъм не съществува (извън тоталитарните общества).

Затова и врачките и лечителите от "Канал 2001" продължават да шестват по разни пенсионерски вестничета и книжки за самопомощ, затова и в мрежата положението е такова, каквото е.

Отдъхнах си. Simple Smile

Иначе сериозно за различните свързани организации - да, аз (и не само) ги асоциирам с лицата, които ги представят. А тези лица често са едни и същи или много си приличат.

Спомням си, например, че имах доста дълъг спор с Iva_D от "Естествено", която с едната ръка даваше интервюта как е срещу неасистираните раждания, а с другата - окуражаваше разни бременни да раждат след секцио и с генитален херпес у дома сами.

Леко шизофренично, бих казала. Та след подобни прояви и с повтарящите се лица, няма как да не намерим някакъв общ знаменател в цялата работа.

# 903
Аха, но разните знахарки и лечителки, видимо са не особено редовни и адекватни, да не говорим, че повечето са и доста простовати, което трудно се прикрива.
А както чета и тук, Мегитата и Пегитата, заблуждават аудиторията доста по-ловко.Явно са добри манипулаторки, да не забравяме това, че са с две, три висши и това е категоричен показател, а и неоспоримо доказателство, колко са компетентни по всякакви медицински въпроси и разрешаването им в домашни условия. Tired

# 904
Заблуждават, защото отсрещната страна е готова да бъде заблудена, тя всъщност и това чака.
Защо мен ме ме заблудят или Хоуп, давам я за пример като отявлена противничка на домашното раждане?  Peace

# 905
Имам позната с две мъртвородени деца, след строго следени бременности, фетална морфология и родени в частни клиники. Първото категорично лекарска грешка, втрото са го изтървали за 30 мин., до последно е било живо докато са се канели да правят секцио.
Викаш, ако си ги беше родила дОма това нямаше да се случи .... жестока логика!  Shocked
И къде точно го прочете това в моето изказване  ooooh! ooooh! ooooh!
Хайде обратно за втори прочит и тогава коментирай,  че и с изрязан цитат!

Касита, благодаря! Радвам се, че все пак има и хора, които си правят труда да прочетат  Peace

# 906
  • София
само теоретично. Ако имам две висши и смятам че амфетамините са полезни и трябва да се разреши употребата им, ще мога ли да пусна сайт със технология за домашно приготвяне на амфетамини

# 907
Преди години съм разглеждала сайт за домашно приготвяне на експлозиви - сериозни, от тип терористичен арсенал, на английски език. Не съм се интересувала къде е хостнат (ако подлежи на цензура и някаква наказателна отговорност, то е по правото на страната-домакин), но беше много изчерпателен.

# 908
само теоретично. Ако имам две висши и смятам че амфетамините са полезни и трябва да се разреши употребата им, ще мога ли да пусна сайт със технология за домашно приготвяне на амфетамини

В България ще можеш, а това, че си с две висши, ще е солиден показател за "уменията" и "чистите" ти намерения.

# 909
"В България" не е необходимо уточнение.
Приемайки начина на живот и правна уредба на запада, приемаме и недостатъците им. Разбирам, че се отклонява темата и че повечето от нас сме израснали с друг тип регулация, но е важно да се знаят тези неща.
За да има по-малко "заблудени" и "промити".

# 910

Едно домашно раждане струва много по малко от едно болни4но.В този слу4ай тези,които раждат в болниците би трябвало да доплащат на тези,които раждат у дома Wink
Защото вси4ки еднакво плащат даньци,а някои използват голяма 4аст от тях,други не.

Моля за разбивка колко струва едно домашно раждане!

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=484911.0;all  (това не са официални данни предполагам)
В касата трябва да има списьк за всяка процедура.

# 911
Преди години съм разглеждала сайт за домашно приготвяне на експлозиви - сериозни, от тип терористичен арсенал, на английски език.

Да, не е невъзможно, но при сигнал или проверка, такива сайтове се блокват или поне неподходящото съдържание, бива свалено.
Малко са страните, в които необезпокоявано и спокойно, ще можеш да рекламираш явно опасни методики или още по-лошо, да убеждаваш хората, че е достатъчно да ти прочетат "съветите" и вече ще са компетентни да изземат функциите на лекарите, например...

Параход, имам чувството, че говорим за различни неща.Разбира се, че в много държави, има възможност да се роди вкъщи и предполагам, има различни сайтове с напътствия и т.н.Обаче, ще ми е интересно някой да сподели такъв чуждестранен сайт или форум, в който се леят откровено опасни за здравето/живота на прилагащите ги "съвети", каквито има в нашите...

Последна редакция: пн, 12 ное 2012, 16:16 от sorsha_

# 912

Едно домашно раждане струва много по малко от едно болни4но.В този слу4ай тези,които раждат в болниците би трябвало да доплащат на тези,които раждат у дома Wink
Защото вси4ки еднакво плащат даньци,а някои използват голяма 4аст от тях,други не.

Моля за разбивка колко струва едно домашно раждане!

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=484911.0;all  (това не са официални данни предполагам)
В касата трябва да има списьк за всяка процедура.

Помолих за разбивка на домашно раждане. Присъствие на лекар в дома, на акушерка, на линейка, на шофьор на линейка + екип на спешна помощ, включи си вътре и консумативите, абе всичко.

На болничните раждания им знам ценоразписа.

# 913
  • До морето :)
Пълна безотговорност е за мен да родиш вкъщи. И в болницата има смъртни случаи, но мноооого деца са били спасени, защото са родени в болницата... Дай Боже всекиму нормално и безпроблемно раждане, както и здраво дете, но не винаги се получава така. Затова има доктори. Тогава да не ходим в болницата за операции, а лекарите да идват вкъщи, защото дивана ми е много удобен...

# 914
Когато раждах – в съседната зала имаше и друго раждане, естествено. Изведнъж настана суматоха – чух ясно думите – викайте екипите – ще я изпуснем! Мъжът ми чакаше пред родилното и разбрал, че проследяването на бременността си било съвсем нормално, до последно не е имало никакви индикации за нищо – съпругът на жената от съседната стая говорил с моя. Няма да споменавам подробностите – но в тази връзка – при едно дом.раждане и такова стечение на обстоятелствата – какво става??? Какъв родител  е готов да рискува живота на бебе си, това е отвратително  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт