БХК съди държавата, защото няма регламент за домашно раждане

• 90 893
  • 3 420
  •   1
Отговори
# 1 020
Я давайте пари на ръка на черно и си гледайте работата...

Защо на черно? На акушерката вкъщи също ще платиш, вероятно - тъй че точно това не е кой знае какъв довод.

# 1 021
http://women.bghelsinki.org/?p=905

Прочетете това. Излиза, че никой не им забранява да раждат с дула...но има и отявлени глупости,като например, че дулата замества упойката с думи

Трябва да си централно изперкал за да повериш живота си и този на детето си на :

Ограничения за практика. Стандартите и сертификацията на Дона Интернешънъл се отнасят само до емоционална и физическа подкрепа. Сертифицираните към Дона дули не извършват никакви клинични или медицински задачи като премерване на кръвно налягане или температура, проверка на феталната сърдечна честота, вагинални прегледи, или клинична грижа след раждането.

Но от друга страна: Ако Дулата не притежава цялата важна клинична информация за клиентката и съответно да знае как да я интерпретира, тя може да навреди повече, отколкото да помогне.

Как човек ще интерпретира клинична информация, като хал хабер си няма от нея. Дали да не спомена , че единствения мъж дула е ... треньор по волейбол

Цитата е от официалния сайт на дулите

# 1 022

Защо на черно? На акушерката вкъщи също ще платиш, вероятно - тъй че точно това не е кой знае какъв довод.

Ще може ли да не вадиш избирателно думи и изречения и да си ги тълкуваш според зависи?

# 1 023
  • София
Оф, ма раждането на дивана в хола без пари ли ще е?  Shocked Мчи, това на мен би ми излязло по-скъпо от частната клиника...  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 1 024

Ще може ли да не вадиш избирателно думи и изречения и да си ги тълкуваш според зависи?

Какво тълкуване и вадене? Питам защо някой ще дава пари на черно, като начало?

# 1 025
... За съжаление, историята на Цвети и на момичето от Бургас са с фатален край...

Много деца починаха и в болниците, това причина ли да се забрани раждането там?
Акушерките са достатъчно образовани, за да се справят с кръвоизлив и др. подобни.

За това си супер права. Както писах и напред, 2 мои близки загубиха бебетата си, при перфектно  
Не виждам проблем акушерката да уведоми болницата, че ще води раждане и да я имат предвид при проблем. Разстоянията ни не са такива големи като в другите страни, ако трябва и с личен автомобил ще ги минат тия 3-4 км.

Да осъдят страната и заради лошата Бърза помощ, после вече няма да има проблем за превоза на родилките.

НСЧ, вземи го изтрий това, болднато, че е смешно. България е далеч от гъстонаселените Европейски държави. Писах го това вече, ама в Холандия е около 6 пъти по-гъсто населена от Бг и там няма зима като в Русе и Плевен.

Освен София и Пловдив (където наистина става дума за 3-4-5км)  има и други населени места. На колко км от Чипровци има болница например? Пътат до там как е?  Пътувала ли скоро между Искър (Пелово) и  Плевен?    Ами като стане зима? Или ще намислим регламент дето важи от март до октомври и само в София, а после и в други градове и през други сезони?  

И като осъдят Бърза помощ ще им възкръсне бебето може би? Каузата произведе достатъчно мъченици.
Целта не винаги оправдава средствата

# 1 026
Свалете розовите очила бе, мамка му, животът не е розов!!! Дори при една прекрасно протекла бременност нещата могат да се завъртят на 180 градуса!
Факт.
И нещо по темата за 180-те градуса, но не във връзка с домашното раждане, напротив...
Едва миналата седмица беше обсъждана потресаващата новина за здравото бебе, уморено в болницата от изгаряния  Confused

Не ме разбирай погрешно, родила съм двете си деца в болница (с акушерка по-голямата част и от двете) и трето ако имам, пак така ще постъпя. Но свали розовите очила - в болниците както спасяването, така и погубването на животи е абсолютен факт. Неща, които могат да бъдат избегнати. И изобщо не трябва да се пренебрегва фактът, че положението в голяма част от българските родилни домове понастоящем е далеч от цивилизовано.
Бу, освен този случай забравят и този http://www.monitor.bg/article?id=289259 Нещо спря да се говори за него. А колко родилки измряха в болниците? И за тях не се говори. От хубавото никой не бяга. А преди озаконяването на домашното раждане не е зле някои организации да съдят държавата за нарушаването на правата ни като пациенти в болницата. В никоя европейска държава няма да те пипнат без позволение, камо ли да ти сложат питоцин и други "стандартни" процедури, епизотомии и т.н. ако кажеш "Не!". Ако това го направят, на бас, че няма да има толкова желаещи да раждат в къщи.

# 1 027

Какво тълкуване и вадене? Питам защо някой ще дава пари на черно, като начало?

Защото в момента е незаконно да ги дава на бяло, като за начало... То, като си решила да се правиш на ударена, няма сила на Земята, която да те спре...

# 1 028
Бу, освен този случай забравят и този http://www.monitor.bg/article?id=289259 Нещо спря да се говори за него. А колко родилки измряха в болниците? И за тях не се говори. От хубавото никой не бяга. А преди озаконяването на домашното раждане не е зле някои организации да съдят държавата за нарушаването на правата ни като пациенти в болницата. В никоя европейска държава няма да те пипнат без позволение, камо ли да ти сложат питоцин и други "стандартни" процедури, епизотомии и т.н. ако кажеш "Не!". Ако това го направят, на бас, че няма да има толкова желаещи да раждат в къщи.

Е как да не се говори?Все пак става дума за хора,никой не отрича,че в болниците стават трагедии.Въпросът е как да се сведат до минимум и това да се навират разни случаи не води до никакъв резултат,а до една голяма злоба и борба за надмощие между лекари и пациенти.
Държанието на лекарите ще се поправи,когато вместо жалване по форуми,всеки си напише оплакването до съответната институция и предизвика проверка по всякакви поводи,които не са типични за условия и поведение в една болница.
Колко от недоволните са го направили?

# 1 029
...

Тони Калушкова - зам.-председател на Алианс на българските акушерки: "По света домашните раждания са тези, при които има нормална бременност, оценен е рискът и това не е просто една жена е решила да си ражда в къщи".
...
Тони Калушкова - зам.-председател на Алианс на българските акушерки: "Ние смятаме обаче, че реалистичната ситуация у нас в България е да се обособят такива сектори към родилните отделения в болниците, това би могло да се направи, които да наподобяват обстановка близка до домашната."[/i]
http://bnt.bg/bg/news/view/88732/za_rajdaneto_v_domashni_uslovija

Тоест, самите акушерки са отворени към такъв тип раждане, но - ако е регламентирано и законово съобразено, защото иначе никой не иска да си слага главата в торбата.
.....

Ами това, което казват акушерките се покрива с 90% от мненията тук. Не само тази тема, ами от май 2011 насам: Нека да го има, но на този етап е неосъществимо като "истинско" домашно. Т.е. редно е да се измисли разумен компромис за да няма мъртви/осакатени бебета и  майки.

Ама за Родилница е важна каузата - сега и веднага.  И като няма разумен довод защо се играе на руска рулетка с живота на майки и бебета,  сега изведнъж се оказа, че гинеколозите-мъже не ги разбирали нещата.... ooooh! 
Ако/Като се обособят такива центрове, ще се окаже, че не са боядисани с правилната боя или диспенсъра на антисептичен гел  действа  травмиращо- все важни причини да се ражда в къщи на всяка цена.

# 1 030
Защото в момента е незаконно да ги дава на бяло, като за начало... То, като си решила да се правиш на ударена, няма сила на Земята, която да те спре...

Не даването на пари е незаконно и не те са проблемът.

И не виждам какво ми се пениш. Ако нещо някъде те стяга, то със сигурност не аз съм причината.

# 1 031
  • До морето :)
Аз раждах с акушерка, лекар и стажантка. Стажантката ми слушаше тоновете между напъните, акушерката ми помагаше при напъването, доктора ми правеше епизотомията и водеше раждането. И как 1 човек ще прави всички това? Вкъщи?  ooooh!

# 1 032
  • В царството на игрите:)
Аз чак сега  разбрах, че желанието да се ражда в къщи е правокирано от гадните условия в болниците newsm78
Мислех си, че е защото така усещат раждането "като висша форма на сътворение" и че така се "поддържа духа на свободата по време на бременността и раждането" ooooh!
Цитат от сайт за дули....Аз чак сега се потапям в тази необятна територия...Боже, аз като един пълен катил като раждах не знаех такива думи newsm78 Голям пропуск Embarassed

# 1 033
...

Тони Калушкова - зам.-председател на Алианс на българските акушерки: "По света домашните раждания са тези, при които има нормална бременност, оценен е рискът и това не е просто една жена е решила да си ражда в къщи".
...
Тони Калушкова - зам.-председател на Алианс на българските акушерки: "Ние смятаме обаче, че реалистичната ситуация у нас в България е да се обособят такива сектори към родилните отделения в болниците, това би могло да се направи, които да наподобяват обстановка близка до домашната."[/i]
http://bnt.bg/bg/news/view/88732/za_rajdaneto_v_domashni_uslovija

Тоест, самите акушерки са отворени към такъв тип раждане, но - ако е регламентирано и законово съобразено, защото иначе никой не иска да си слага главата в торбата.
.....
Ама за Родилница е важна каузата - сега и веднага.  И като няма разумен довод защо се играе на руска рулетка с живота на майки и бебета,  сега изведнъж се оказа, че гинеколозите-мъже не ги разбирали нещата.... ooooh!  
Ако/Като се обособят такива центрове, ще се окаже, че не са боядисани с правилната боя или диспенсъра на антисептичен гел  действа  травмиращо- все важни причини да се ражда в къщи на всяка цена.

Абсолютно!
Какви доводи-мисълта въобще не е насочена към майките или бебетата-това е нова, все още необработена ниша, от която ще капят добри пари, затова важното е да стане по-бързо, на момента, веднага!

# 1 034

Не даването на пари е незаконно и не те са проблемът.

И не виждам какво ми се пениш. Ако нещо някъде те стяга, то със сигурност не аз съм причината.

Това, че ти акцентираш не върху думите, върху които акцентирах аз, мисля не е мой проблем... Върни се и прочети на какво съм отговорила и защо съм отговорила така, щом толкова ти е важно... Влизате зашеметени в темата и пишете напосоки...

Общи условия

Активация на акаунт