БХК съди държавата, защото няма регламент за домашно раждане

• 90 934
  • 3 420
  •   1
Отговори
# 960
  • До хладилника, който обичам
Laughing Извини ме, но секциото не се назначава 3-4 седмици пред итермина, а обикновено 10тина дена до седмица пред итермина и то след достатъчно направени изследвания, относно степента на развитие на плода.
...и един мармот завива шоколада в станиол...

Тук поне бол истории за раждания има, лесно е човек да чете. Сума случаи на бебета има, извадени прекалено рано. На моя позната също се случи. Убеждаваха я с всякакви средства и увещания, че бебето е твърде голямо, минало е 3,500, абсурд да го роди по естествен начин. Казаха й кога "трябва" да се роди по данните на ехограф и прочее 'изследвания', въпреки че тя настояваше, че бебето е с минимум 2 седмици по-малко от седмиците, които й казваха. Извадиха го 2,300 кг и постоя известно време в кувьоз и имаха здравословни проблеми. Майката беше под огромен стрес и много разочарована от този развой на събитията (не секциото per se). И съвсем не е единствена. Общо взето се изчислява големината на бебето по датата на последна менструация и 'обмерните' данни от ехографа - обиколка на главата, дължина на някои кости на крайниците - но за всички е ясно, че това са приблизителни неща все пак. И оттам стават грешките.

# 961
ОМ, тук също домашното раждане е по-евтино.  Peace

Не знам как е при теб,аз взех даден по-назад пример.
Според математиката,която аз съм учила 2400 е повече oт 2000- има 400 евро разлика,т.е. доплащане,което желаещият си покрива допълнително от задължителната застраховка.
Като става дума за спестяване може да се спести от престоя в болницата и излишните манипулации.

# 962
  • До морето :)
А бе не съм запозната много със секциото, защото раждах нормално, но доколкото съм чувала, доктора освен големината на бебето трябва да следи за узряване на плацентата, количеството околоплодни води и такива работи.

# 963
Естествено. Но се следят през монитор, пак си е донякъде отгадаване и зависи от куп неща, не на последно - от уменията на гледащия. При второто ми раждане в хода на раждането един от лекарите видя на ехограф 'скрити' околоплодни води, които преди него не бяха видели двама други на няколко прегледа.

# 964
Продължавам да не разбирам защо се възприе идеята, че жената е искала да роди в къщи  newsm78
Защото така казаха по телевизията??????
Семейството отрича, родилката също, медицински доказателства на този етап е невъзможно да има. Ще има следствие, изчакайте с коментарите.
Аз имах ритмични контракции от 7ч сутринта. Отидох на преглед в 16ч, защото все още бяха на 20мин. Върнаха ме, нямало да бъде скоро. Да се явя като са на 5мин. Същата вечер паднаха на 10 мин, но реших да не чакам повече и да отида. Само докато пътуваме в колата до болницата станаха рязко на 1 мин. Пре спокойно можеше да ме "хване" в къщи, ако не бях пъзла да се застраховам.

# 965
Продължавам да не разбирам защо се възприе идеята, че жената е искала да роди в къщи  newsm78
Защото така казаха по телевизията??????
Семейството отрича, родилката също, медицински доказателства на този етап е невъзможно да има. Ще има следствие, изчакайте с коментарите.

Ама как защо - егати тъпия въпрос...  ooooh!   Само ти ли не разбра, че родилката е написала декларация, с която не позволява на близките си да ваксинират детето, да му преливат кръв, а сигурно и там други манипулации, които явно рутинно се правят в това семейство при раждане...  Tired

# 966
  • До морето :)
Наистина не знам каква е истината. Аз също бях с контракции на 6-7 минути 20 часа.  Peace И според мен има нещо не както трябва. Тя все пак е отишла в болницата, но си е тръгнала, за да чака вкъщи да ѝ се пукнат водите (аз сигурно ако чаках моите да се пукнат щях да родя вкъщи  Joy ).

# 967
  • София
Аз също не останах с впечатление, че тя не е искала да ражда в болница, а вкъщи. Едни декларации нищо не означават, аз самата тук съм чела безброй постове на жени, които казват, че не само не трябва да се разписваме на декларацията за информирано съгласие, което ни бутат в ръцете между две контракции в болницата, а и предварително да попълним декларации, в които да укажем с какви манипулации не сме съгласни, или други, в които изрично споменаваме, че искаме да ни питат за всяка манипулация. Също безброй постове съм чела тук, хем от нормални потребители, в които казват, че не искат децата им да бъдат ваксинирани не само в родилното, както е на общо основание, а и изобщо. Хайде сега, къде е истината, ми кажете! Гледах репортажа и нито свекървата ми изглеждаше неадекватна в изказването си, нито родилката, нито чух някакъв намек, че е щяла да роди вкъщи. Не разбирам как така се изказаха тук твърди убеждения, за неадекватност на свекървата и родилката. От пет реда и пет реплики в един репортаж нищо не може да се разбере или докаже. Единствено съмнително е закъснялото обаждане на 112, но предполагам, че са се паникьосали, независимо дали я е сварило раждането вкъщи или нарочно не е отишла в родилното.

# 968

Едно домашно раждане струва много по малко от едно болни4но.В този слу4ай тези,които раждат в болниците би трябвало да доплащат на тези,които раждат у дома Wink
Защото вси4ки еднакво плащат даньци,а някои използват голяма 4аст от тях,други не.

Моля за разбивка колко струва едно домашно раждане!

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=484911.0;all  (това не са официални данни предполагам)
В касата трябва да има списьк за всяка процедура.

Помолих за разбивка на домашно раждане. Присъствие на лекар в дома, на акушерка, на линейка, на шофьор на линейка + екип на спешна помощ, включи си вътре и консумативите, абе всичко.

На болничните раждания им знам ценоразписа.

Не знам какво значи "разбивка".
При домашно раждане има само акушерка.Няма лекар,линейка,екипи и тн.Няма болничен престой с 300 лева на ден,няма лекарства и тн.Няма ангажирани неонатолози,педиатри,детски сестри,санитарки и чистачи,няма наем за престоя и тн.
Или просто не знаеш как протича едно дом.раждане?

А така като ви чета,признавате доброволно,че ако не бяха болниците и лекарите вие нямаше да можете да станете майки.
Сьжалявам,че до там е стигнала психиката и убеждението на днешната жена. Peace

# 969
ОМ, тук също домашното раждане е по-евтино.  Peace

Не знам как е при теб,аз взех даден по-назад пример.
Според математиката,която аз съм учила 2400 е повече oт 2000- има 400 евро разлика,т.е. доплащане,което желаещият си покрива допълнително от задължителната застраховка.
Като става дума за спестяване може да се спести от престоя в болницата и излишните манипулации.

Май не ти е ясно колко излиза на касата един 5 дневен престой на родилка в болница.Над 7000 евро плаща касата за една родилка,дете и престой.

# 970
При домашно раждане има само акушерка.Няма лекар,линейка,екипи и тн.Няма болничен престой с 300 лева на ден,няма лекарства и тн.Няма ангажирани неонатолози,педиатри,детски сестри,санитарки и чистачи,няма наем за престоя и тн.

А така като ви чета,признавате доброволно,че ако не бяха болниците и лекарите вие нямаше да можете да станете майки.

Признавам ти, доста умело се правиш на идиот.

Знам как протича едно неасистирано домашно раждане, всички тук знаем, всички сме чели историята и на Мег, и на Росица. За щастие там всичко свършва добре. Само, че това не е всичко. За съжаление, историята на Цвети и на момичето от Бургас са с фатален край.

Да речем, че домашното асистирано раждане протича само с акушерка. В случай на усложнения, какво се прави? Наистина не съм наясно с процедурата. При сериозен маточен кръвоизлив на родилката, какво се прави? Какво се прави и ако бебето случайно има нужда също от спешна медицинска помощ? На 112 ли звъним, какво? Какво??? Чакаме линейка да дойде след час-два? Щото пък и всички знаем нивото на спешната помощ в България!

Свалете розовите очила бе, мамка му, животът не е розов!!! Дори при една прекрасно протекла бременност нещата могат да се завъртят на 180 градуса!

Каква психика и какви убеждения? Живееш в някакъв свой илюзорен свят и сам си вярваш на глупостите!!!

Абсолютно доброволно признавам, че ако не беше болницата и акушер-гинекологът ми, не само, че нямаше да съм майка на две деца, ами щях и да съм мъртва. Да, два метра под земята.

# 971
Аз също не останах с впечатление, че тя не е искала да ражда в болница, а вкъщи. Едни декларации нищо не означават, .......
От пет реда и пет реплики в един репортаж нищо не може да се разбере или докаже. Единствено съмнително е закъснялото обаждане на 112, но предполагам, че са се паникьосали, независимо дали я е сварило раждането вкъщи или нарочно не е отишла в родилното.
Дори и "закъснялото обаждане" не е доказано. Екипът на линейката хвърлил поглед на бебето и казал, че според тях е умряло преди 3 часа. Да, то може да е умряло преди точно 3 часа, както са гадали като врачки, но не се знае дали все още е било в майката. Аз лично познавам няколко жени родили мъртво доносено дете в 9 месец, все изтървано за часове. Лежала съм в патологя, не че имам съмнителен кръг познати. Само аутопсията ще докаже, а както знаем в българия тази процедура е бавна.

# 972
Свалете розовите очила бе, мамка му, животът не е розов!!! Дори при една прекрасно протекла бременност нещата могат да се завъртят на 180 градуса!
Факт.
И нещо по темата за 180-те градуса, но не във връзка с домашното раждане, напротив...
Едва миналата седмица беше обсъждана потресаващата новина за здравото бебе, уморено в болницата от изгаряния  Confused

Не ме разбирай погрешно, родила съм двете си деца в болница (с акушерка по-голямата част и от двете) и трето ако имам, пак така ще постъпя. Но свали розовите очила - в болниците както спасяването, така и погубването на животи е абсолютен факт. Неща, които могат да бъдат избегнати. И изобщо не трябва да се пренебрегва фактът, че положението в голяма част от българските родилни домове понастоящем е далеч от цивилизовано.

# 973

Признавам ти, доста умело се правиш на идиот.

Знам как протича едно неасистирано домашно раждане, всички тук знаем, всички сме чели историята и на Мег, и на Росица. За щастие там всичко свършва добре. Само, че това не е всичко. За съжаление, историята на Цвети и на момичето от Бургас са с фатален край.

Да речем, че домашното асистирано раждане протича само с акушерка. В случай на усложнения, какво се прави? Наистина не съм наясно с процедурата. При сериозен маточен кръвоизлив на родилката, какво се прави? Какво се прави и ако бебето случайно има нужда също от спешна медицинска помощ? На 112 ли звъним, какво? Какво??? Чакаме линейка да дойде след час-два? Щото пък и всички знаем нивото на спешната помощ в България!

Каква психика и какви убеждения? Живееш в някакъв свой илюзорен свят и сам си вярваш на глупостите!!!

Абсолютно доброволно признавам, че ако не беше болницата и акушер-гинекологът ми, не само, че нямаше да съм майка на две деца, ами щях и да съм мъртва. Да, два метра под земята.

Запо4ваш да се опитваш да обиждаш ли?
Щом имаш толкова много вьпроси за раждането и как то4но се процедира в поставените от теб ситуации,моля обьрни се кьм гинекологьт или министьрьт на твоето доверие да ти обясни.
Светьт по принцип е розов.Някои хора обаче имат способността да правят на другите света черен.
Твоят от кои е?

Някой друг ще направи ли подобно признание за майката?

# 974
Andariel, а преносването от 3-4 седмици?

Общи условия

Активация на акаунт