БХК съди държавата, защото няма регламент за домашно раждане

• 90 713
  • 3 420
  •   1
Отговори
# 1 710
Просто ми е интересно дали след като по унгарския случай е зачетено правото на личен живот на родилката, не би трябвало това да важи независимо дали ще ражда тризнаци, преждевременно или след секцио.

Ти как мислиш?

И на мен ми е интересно, значи ставаме две...

А аз не мисля...

Т.е. може да се окаже, че всеки регламент, който ограничава кой може да ражда и кой не може да ражда вкъщи е горе-долу толкова уязвим, колкото и липсата на регламент.

Съжалявам, сложно ми е и не те разбрах... Иначе с удоволствие бих ти отговорила... Пък и все още чакам Съдът да се изкаже...  Peace

# 1 711
Може ли някой да даде официална и актуална информация за смъртността (процентово изражение) на починали бебета, раждани в болница и същата на такива, раждани извън болница (в къщи, на нивата и прочие места, обслужващи комфорта на родилката)?
Вярно е, че всеки има право на избор.
Бебетата имат право на живот.
Стига с това имат право на живот.Естествено,че имат.И майката има право да остане жива.
Ако трябва да жертвам твоето дете,за да живее моето,ще го направя веднага.Както и ти предполагам.
Кой е с повече право за живот?
Май така ги поставяте нещата...сьвсем по 1945...

# 1 712

[/quote]
Стига с това имат право на живот.Естествено,че имат.И майката има право да остане жива.
Ако трябва да жертвам твоето дете,за да живее моето,ще го направя веднага.Както и ти предполагам.
[/quote]
Аз не поставям въпросът кой е с по- голямо право на живот.
Дилемата е кое е основното - животът на бебето или комфорта на раждащата го.

# 1 713
  • На земята, която е всъщност звезда.
Просто ми е интересно дали след като по унгарския случай е зачетено правото на личен живот на родилката, не би трябвало това да важи независимо дали ще ражда тризнаци, преждевременно или след секцио.

Ти как мислиш?

И на мен ми е интересно, значи ставаме две...

А аз не мисля...

Т.е. може да се окаже, че всеки регламент, който ограничава кой може да ражда и кой не може да ражда вкъщи е горе-долу толкова уязвим, колкото и липсата на регламент.

Не. При наличието на регламент той може лесно да се прецизира, в частта, където е уязвим, при липсата на регламент не правим нищо.

# 1 714

Ще ти отговоря, ако ти ми отговориш кое е първо - кокошката или яйцето?

# 1 715
 Естествено, че яйцето.
Все пак - влечугите са първи.

# 1 716
[/quote]
Аз не поставям въпросът кой е с по- голямо право на живот.

[/quote]
Сравняваш компот с компютьр (автор:котката).
Животьт на бебето зависи от комфортьт на майка му и нейното оцеляване.
Така как звучи?
Всяко животно,вкл.и човекьт имат инстинкт за оцеляване.Майката има най силния инстинкт.
Е,не всяка.Някои ги оперират по желание.

# 1 717
Естествено, че яйцето.

Ако приемем отговорът за правилен, то правата на живородените са с предимство пред правата на неродените... Може да го интерпретираш както ти е угодно...  Laughing

# 1 718
Естествено, че яйцето.

И аз искам да имам отговори на такива вьпроси Crossing Arms Crossing Arms

# 1 719
Естествено, че яйцето.

Ама така е, Крис... Макар че, ако го извъртах, както прави jp, щях да кажа "много ясно, че питам за кокошка и кокошо яйце, а не за яйце от бронтозавър"...

# 1 720
  • София
Всяко животно,вкл.и човекьт имат инстинкт за оцеляване.Майката има най силния инстинкт.
Е,не всяка.Някои ги оперират.
Припад! Слава богу, че не си жена и не ти се налага да раждаш. Било секцио, било вагинално. Mr. Green

Като почнете да си ги мерите, значи, естественостите си, все едно пишките си мерите. Ми и малката пишка (пардон, жена, която е родила трудно) е точно толкова естествена, колкото и 29 см изключения (Олга Дукат, суперскоростно трето раждане, не е могла да се добере до клавиатурата на мобилния си телефон).

# 1 721
Цитат

Не. При наличието на регламент той може лесно да се прецизира, в частта, където е уязвим, при липсата на регламент не правим нищо.

Явно стана късно и четенето не върви - затова съм болднала съществената част.

ПС Какво пък сега извъртам? Питам едно и също нещо десет пъти и вие все успявате да отговорите, ама на друг въпрос.

# 1 722
1.Аз не поставям въпросът кой е с по- голямо право на живот.
[/quote]
Животьт на бебето зависи от комфортьт на майка му и нейното оцеляване.
Така как звучи?
[/quote]
Абсолютно никак не ми звучи. Комфортът на майката и нейното физическо оцеляване са коренно различни неща. Животът на бебето НЕ зависи от това дали чакрите на майката са си по местата, но зависи, донейде, от физическото й оцеляване.
2.
Естествено, че яйцето.

Много е лесно с отговорите - получават се с четене  Laughing

# 1 723
Естествено, че яйцето.

Ако приемем отговорът за правилен, то правата на живородените са с предимство пред правата на неродените... Може да го интерпретираш както ти е угодно...  Laughing
Да, така е - животът на майката е  “привилегирован“. Абсолютно съм съгласна с теб.

# 1 724
  • На земята, която е всъщност звезда.
Цитат

Явно стана късно и четенето не върви - затова съм болднала съществената част.

ПС Какво пък сега извъртам? Питам едно и също нещо десет пъти и вие все успявате да отговорите, ама на друг въпрос.

Ето и аз ти болдвам съществената част да поразмислиш върху нея.

Общи условия

Активация на акаунт