БХК съди държавата, защото няма регламент за домашно раждане

• 90 330
  • 3 420
  •   1
Отговори
# 1 920
Няма майка на тази земя,която да не иска най доброто за детето си.
Не знам вече и аз кой какво иска, но вече трети час  плача след като видях снимката на мъртвото бебенце на тази радетелка на домашното раждане http://mayamarkov.wordpress.com/
 Cry Cry Cry Cry Cry

Ти виж за малкия Магнус и ще ревеш цяла седмица. Разтърси ме, защото е копие на моя син като новородено- но моят е на три и половина, а Магнус не е преживял и месец...

И на мен онова бебнце от линка ми заприлича страшно много на сина ми като новороден, простоооо..... Не искам и няма да гледам нищо повече, защото наистина ме травмира жестоко .....

# 1 921
Имам наблюдения върху една-единствена болница и мога да кажа, че за последните 10 години родилното отделение адски много се промени - и като отношение на лекарите и сестри към родилки, и като база.
Коя е тая болница, Tsv? Grinning

# 1 922
А не сте ли си мислили, че и с домашна акушерка може да се наложат и прегледи, и дискомфорт, и "давай, ще си убиеш детето"? Че и свестяване с шамари от припадък...

Гледала съм клипчета с домашни акушерки, някои си крещят доста.

Всъщност има много добра причина да се крещи на родилката. От напъване ушите заглъхват- чувах само силно крещене. А и действа мотивиращо:)

Абе даже като свиря Дебюси и иначе милата ми учителка ме погледне лошо, знаеш ли как задобрявам, стягам се и го изсвирвам? Иначе- разсеяна работа...

# 1 923

Нито духовността, нито раждането са лесни.
O,да.За някои са дори недостьпни.
За други са лесни и двете.
"Запомни го и го приеми" Peace

# 1 924

Поне едното за теб е завинаги недостъпно. Simple Smile Колкото и да е лесно.

Норе, и аз си поревах...

# 1 925

Поне едното за теб е завинаги недостъпно. Simple Smile Колкото и да е лесно.

Норе, и аз си поревах...
Познаваме ли се?

# 1 926
  • в здрача
Имам наблюдения върху една-единствена болница и мога да кажа, че за последните 10 години родилното отделение адски много се промени - и като отношение на лекарите и сестри към родилки, и като база.
Коя е тая болница, Tsv? Grinning
За да не прехвърлям случайно спора от градската ми тема тук няма да я назова.

# 1 927
# 1 928
  • На земята, която е всъщност звезда.

В Бг като реша да ходя на лекар отивам при светило в областта без предварителен час,плащам 50 лв.с касов бон и влизам след 10 мин.Hаред с конвенционалното получавам и напътствия народна медицина.

Не знам при какви светила без записване си ходила, но пред кабинетите на най- добрите  е фраш, за лекари като проф. Захари Кръстев дори не можеш да си запишеш час. Да не говорим, че цена от 50 лв. е минимумът и рядко се издават касови бонове.

# 1 929
  • София
Историите в http://hurtbyhomebirth.blogspot.com/ са направо потресаващи. Доста опасна тенденция забелязах - самозвани акушерки, които си развиват добър бизнес от хорското невежество. Не ми се мисли след подобен Регламент в нашата корумпирана страна какво ще се случи.  Thinking

# 1 930
  • София
А според мен подобен регламент е необходим.
Все си мисля, че забравяте, че София не е България и ако вие разполагате с избор от няколко болници има ГРАДОВЕ и села, в които болница НЯМА, но родилки има. Има и родилки без транспорт, които трябва да преминат десетки километри за да се настанят в родилното отделение чак на областния град. И макар да няма задръствания, разстоянията не са малки, особено когато нямаш личен транспорт /таксита също няма/ и трябва да планираш предвижването си до болницата за раждане с междуградски автобуси. Сещате се, че това няма как да стане в деня на раждането, та около термина въпросните жени отиват в окръжната болница и стоят там докато родят, понякога и по 2 седмици /лично познавам едно такова момиче/. А този болничен престой все пак някой трябва да го плати. Ако има регламент за домашно раждане все ще се намери акушерка, която да обслужва града и като я извикат за раждане да звънне един телефон в болницата за да имат готовност да извикат линейка ако се налага. Така тези момичета няма да им се налага да стоят далеч от близки, няма да им се налага по седмица преди раждане да ядат само прекрасната болнична храна и да не виждат близките си, защото те докато пристигнат след работа и времето им за свиждане приключило. Не коментирам самото раждане.

Съгласна съм с теб, но тук не става въпрос за това.
БХК не съди страната ни заради безизходицата на тези жени, а заради бременна жена, която желае да роди вкъщи асистирано по нейни си съображения, без да е принудена от обстоятелствата да го направи. Тук е тънката разлика и ужасно се дразня , че  пак става въпрос за пари и нечии интереси - със сигурност не тези на майките Crossing Arms

# 1 931
Историите в http://hurtbyhomebirth.blogspot.com/ са направо потресаващи. Доста опасна тенденция забелязах - самозвани акушерки, които си развиват добър бизнес от хорското невежество. Не ми се мисли след подобен Регламент в нашата корумпирана страна какво ще се случи.  Thinking

То е най- вероятно да става именно сега.
Нали това е един от мотивите в полза на регламента- да се знае кой има право да акушерства и как. Ако правилата се нарушат- могат да се предвидат конкретни санкции. А и майките, които искат да са сигурни, ще могат да избират от жени, на които дейността е изрично позволена и едва ли ще бъдат "самозвани". Както и тук писаха потребители на услугата в чужбина- имало списъци. С акушерки, разбира се, не с шамани.
Но това го обсъждахме вече толкова пъти...

# 1 932
Judy , може би е трябвало осигуровка да използвам. newsm78

Да, задължителна е за всеки, живеещ в страната.
Плащаш си я всеки месец. Има разлика, в зависимост от това дали искаш и нещо допълнително.
Аз напр. плащам малко повече заради стоматологични проблеми, та ми ги покриват и тях.
Давам пример - моята е 135 евро на месец. Цялото проследяване на бременността влиза в нея,
не съм дала и един цент. Домашното раждане също е на 100%, както и болничното ( но оставили са си вратичка, все пак са застрахователи) ако е по медицински причини. Моето е по желание,
така че престоя в болница и участието на  мед.сестра мисля, си ги платих допълнително. Peace

Погледнах сайта за дом.раждания. Наистина е ужасно,
но от това което прочетох, разбрах че дори и със САЩ не може да се сравнява тукашната система.
Просто четейки историите, всичко ми се стори доста нелегално и малко сектантско пак.
На всяка цена - вкъщи. Тук определено не е така.

# 1 933
  • София
Judy, ако прочетеш няколко истории във въпросния блог, ще видиш, че става въпрос за точно такива легализирани акушерки, работещи в birth centers, практикуващи съвсем законно домашното раждане. А ги нарекох самозвани, защото бизнесът е пред живота на бебето и майката. Израждат седалищно бебе вкъщи, родилки с отлепена плацента, отказват им трансфер в болница или го извършват твърде късно и т.н. При съответното разследване после предоставят лъжливи данни и не носят отговорност.
Представи си сега в България тези акушерки с бизнес "домашно раждане".

# 1 934
  • в здрача
Съгласна съм с теб, но тук не става въпрос за това.
БХК не съди страната ни заради безизходицата на тези жени, а заради бременна жена, която желае да роди вкъщи асистирано по нейни си съображения, без да е принудена от обстоятелствата да го направи. Тук е тънката разлика и ужасно се дразня , че  пак става въпрос за пари и нечии интереси - със сигурност не тези на майките Crossing Arms
Е, да де, ама тях винаги ги забравят, защото не са в техните обувки, но ако с такъв регламент би могло тяхното положение да се промени би било чудесно. Те нямат нито лоби, нито пари и възможности да работят за постигането на такъв регламент.
А и с него ще се намали вероятността жените да стават жертва на подобни гурута. Поне според мен.

Общи условия

Активация на акаунт