БХК съди държавата, защото няма регламент за домашно раждане

• 90 335
  • 3 420
  •   1
Отговори
# 1 935
БХК не съди страната ни заради безизходицата на тези жени, а заради бременна жена, която желае да роди вкъщи асистирано по нейни си съображения, без да е принудена от обстоятелствата да го направи. Тук е тънката разлика и ужасно се дразня , че  пак става въпрос за пари и нечии интереси - със сигурност не тези на майките Crossing Arms

За чии интереси става въпрос? Всеки човек има право да пусне жалба, ако счита правата си за нарушени... В случая, ако от това дело все пак произлезе регламент за домашно асистирано раждане, то от него ще се възползват и други жени... Но има дела, при които са засегнати интересите само на един човек... Ако жалбата беше пусната от жена, която е принудена от обстоятелствата, пак ли щеше да се дразниш или тогава нямаше да има проблеми? Аз не виждам къде е разликата - регламента би се използвал и от едните, и от другите...

Последна редакция: пт, 16 ное 2012, 16:55 от stelt77

# 1 936
  • София
А не трябваше ли първо да е имало заведена жалба и дело в страната, преди да отиде в съда по правата на човека? Нещо такова ми се върти в ума.

# 1 937
  • София
БХК не съди страната ни заради безизходицата на тези жени, а заради бременна жена, която желае да роди вкъщи асистирано по нейни си съображения, без да е принудена от обстоятелствата да го направи. Тук е тънката разлика и ужасно се дразня , че  пак става въпрос за пари и нечии интереси - със сигурност не тези на майките Crossing Arms

За чии интереси става въпрос? Всеки човек има право да пусне жалба, ако счита правата си за нарушени... В случая, ако от това дело все пак произлезе регламент за домашно асистирано раждане вкъщи, то от него ще се възползват и други жени... Но има дела, при които са засегнати интересите само на един човек... Ако жалбата беше пусната от жена, която е принудена от обстоятелствата, пак ли щеше да се дразниш или тогава нямаше да има проблеми? Аз не виждам къде е разликата - регламента би се използвал и от едните, и от другите...

Защо се правиш че не разбираш? И по-напред се писа за новата пазарна ниша, към която се стремят въпросните коментирани в темата дами.  И поради кофти положението в днешните болници (никъде не казвам че е розово) към техните искания се присъединяват и неискащите намеса ,и тези които наистина нямат друг избор. Привлечени към каузата един вид, без да са съвсем наясно за какво точно е борбата. Що не се направи регламент заради тях, защото те наистина имат нужда, а не заради Пенка, която иска да ражда на свещи ?
И по-горе се обосновах - при нормални условия в болниците, такива каквито ги искаме всички - включително и аз е в пъти по-безопасно да се ражда където има апаратура и обучен персонал за реакция при нужда! Просто не приемам, че трябва да бъде удовлетворена прищявката на хора, за които изживяванията по време на раждане са по-важни от безопасността на детето им.

По напред се писа за белите държави.... Там където положението в болниците е различно от нашето. Там жените и в болницата могат да получат раждането, което желаят, но въпреки това има такива, които избират да родят у дома заради тръпката, модата и всеподобни. Иииии сакатлъците се случват.

Последна редакция: пт, 16 ное 2012, 16:24 от Sisilia

# 1 938

За чии интереси става въпрос? Всеки човек има право да пусне жалба, ако счита правата си за нарушени... В случая, ако от това дело все пак произлезе регламент за домашно асистирано раждане вкъщи, то от него ще се възползват и други жени... Но има дела, при които са засегнати интересите само на един човек... Ако жалбата беше пусната от жена, която е принудена от обстоятелствата, пак ли щеше да се дразниш или тогава нямаше да има проблеми? Аз не виждам къде е разликата - регламента би се използвал и от едните, и от другите...

Защо се правиш че не разбираш? И по-напред се писа за новата пазарна ниша, към която се стремят въпросните коментирани в темата дами.  И поради кофти положението в днешните болници (никъде не казвам че е розово) към техните искания се присъединяват и неискащите намеса ,и тези които наистина нямат друг избор. Привлечени към каузата един вид, без да са съвсем наясно за какво точно е борбата. Що не се направи регламент заради тях, защото те наистина имат нужда, а не заради Пенка, която иска да ражда на свещи ?
И по-горе се обосновах - при нормални условия в болниците, такива каквито ги искаме всички - включително и аз е в пъти по-безопасно да се ражда където има апаратура и обучен персонал за реакция при нужда! Просто не приемам, че трябва да бъде удовлетворена прищявката на хора, за които изживяванията по време на раждане са по-важни от безопасността на детето им.

По напред се писа за белите държави.... Там където положението в болниците е различно от нашето. Там жените и в болницата могат да получат раждането, което желаят, но въпреки това има такива, които избират да родят у дома заради тръпката, модата и всеподобни. Иииии сакатлъците се случват.

Добре разбирам... Не желаеш жените да имат опция за асистирано домашно раждане, защото от него ще могат да се възползват И акушерки, желаещи да израждат вкъщи (ако това са въпросните коментирани в темата дами)... Все едно в болниците никой не се възползва от пазарни ниши - пари под масата, секцио по желание, извиване на ръце, за да ти спестят една или друга доказано ненужна процедура и т.н.  А ако за теб нещо е прищявка, то за други е необходимост, зависи от гледната точка... Само за пример - има хора, за които да имаш собствено дете е прищявка (справка - темата за сурогатното майчинство) и чистосърдечно обясняват как трябвало всеки, който не може да има собствено дете да си осинови такова... За други, собственото дете е необходимост... Трети не искат никакви деца... Хора всякакви... И ако не можеш да разбереш дадено мнение/желание, то не означава, че става въпрос за прищявка, а не за необходимост... Познавам хора, които имат панически страх към вагинално раждане и нямам против те да родят секцио по желание... Има хора, които имат панически страх от болници... Дори и да живеят до най-страхотната болница, защо да не родят у дома си, след като това желаят? И т.н.

А не трябваше ли първо да е имало заведена жалба и дело в страната, преди да отиде в съда по правата на човека? Нещо такова ми се върти в ума.

По принцип трябва... Не съм наясно какво е правено и от чие име е жалбата в ЕСПЧ...

# 1 939
В Бг като реша да ходя на лекар отивам при светило в областта без предварителен час,плащам 50 лв.с касов бон и влизам след 10 мин.Hаред с конвенционалното получавам и напътствия народна медицина.
Не знам при какви светила без записване си ходила, но пред кабинетите на най- добрите  е фраш, за лекари като проф. Захари Кръстев дори не можеш да си запишеш час. Да не говорим, че цена от 50 лв. е минимумът и рядко се издават касови бонове.

Ами поизлез малко от София,разходи се и по други градове-и там живеят професори.Освен това като нямат навика да дават касов бон си искай-имаш ПРАВО на него.
Пък ако нищо не направиш поне малко ще си разшириш кръгозора да видиш и другите как живеят-не от разкази по форуми,а от лични впечатления.

# 1 940
  • София

Добре разбирам... Не желаеш жените да имат опция за асистирано домашно раждане, защото от него ще могат да се възползват И акушерки, желаещи да израждат вкъщи (ако това са въпросните коментирани в темата дами)... Все едно в болниците никой не се възползва от пазарни ниши - пари под масата, секцио по желание, извиване на ръце, за да ти спестят една или друга доказано ненужна процедура и т.н.  А ако за теб нещо е прищявка, то за други е необходимост, зависи от гледната точка... Само за пример - има хора, за които да имаш собствено дете е прищявка (справка - темата за сурогатното майчинство) и чистосърдечно обясняват как трябвало всеки, който не може да има собствено дете да си осинови такова... За други, собственото дете е необходимост... Трети не искат никакви деца... Хора всякакви... И ако не можеш да разбереш дадено мнение/желание, то не означава, че става въпрос за прищявка, а не за необходимост... Познавам хора, които имат панически страх към вагинално раждане и нямам против те да родят секцио по желание... Има хора, които имат панически страх от болници... Дори и да живеят до най-страхотната болница, защо да не родят у дома си, след като това желаят? И т.н.

Не желая да влизам в спорове с теб,попадала съм на много твои разумни мнения в други теми и до момента моето мнение се е припокривало с твоето. Нямах това впредвид, но който разбрал, разбрал, най-вероятно не успявам да се обоснова правилно.
Необходимост ? От това да родиш у дома? Със всичките му рискове.... Медицински оправдано - да, заради страховете, които спомена, ама как ще стане? И това са единици. Ами останалите, с промитите мозъци и мъртвите бебета?

# 1 941
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1633227

29-годишна жителка на исперихското село Китанчево роди в домашни условия в Харманли, а бебето е починало 2 часа след раждането, съобщи ОД на МВР - Хасково.
Сигналът е бил подаден преди 2 дни от хазяина на Кристина Д.. Назначената аутопския показала, причина за смъртта на пеленачето е удавяне.

Самата родилка обаче обяснила, че новороденото спряло да диша няколко минути след като дошло на бял свят.

# 1 942
  • София

Това е умишлено убийство и няма нищо общо с темата.

# 1 943
  • До морето :)
Вие още ли спорите на тази фанатична тема?  Joy
Аз отказах да се боря с вятърни мелници. За мен тези жени са егоистки, които заради своя кеф и криворазбраната си авантюристичност, рискуват живота на децата си. Това за мен не може да бъде истинска майка. Крайна съм, но е така!!! В очите на 95% от българите.
Все пак децата са си техни!
Ако постигнат своето, дано ако на някоя от тях се наложи линейка, тази кола да не е била последната и някъде там, някой наистина да не е имал нужда от нея.  Praynig

# 1 944
домашното раждане е магично-обсебваща идея с фатални рискове. аз не бих се подложила.

"самоотвержени към новата кауза" винаги ще има. просто си е кеф. просто сме различни, якооооооо

# 1 945
  • На земята, която е всъщност звезда.
В Бг като реша да ходя на лекар отивам при светило в областта без предварителен час,плащам 50 лв.с касов бон и влизам след 10 мин.Hаред с конвенционалното получавам и напътствия народна медицина.
Не знам при какви светила без записване си ходила, но пред кабинетите на най- добрите  е фраш, за лекари като проф. Захари Кръстев дори не можеш да си запишеш час. Да не говорим, че цена от 50 лв. е минимумът и рядко се издават касови бонове.

Ами поизлез малко от София,разходи се и по други градове-и там живеят професори.Освен това като нямат навика да дават касов бон си искай-имаш ПРАВО на него.
Пък ако нищо не направиш поне малко ще си разшириш кръгозора да видиш и другите как живеят-не от разкази по форуми,а от лични впечатления.

О, я не ми обяснявай къде и как да си разширявам кръгозора, достатъчно пътувам из Бг, уверявам те. Но не е зле да се погрижи се за собствения си, защото оставяш впечатление за страшно ограничен човек и вече безмилостно се излагаш.

# 1 946

Обсъдено бе в началото на темата на няколко страници и това, няма информация, ние само си разисквахме дали има някакъв старт тук и какъв, но лично аз не разбрах.

# 1 947
Judy, със сигурност поне знаем че имаше петициа за ативно естествено раждане (в болница), която предизвика точно същите коментари, както тук (т.е. за хората, за които домашното раждане е неприеемливо активното ест. ражданеее в болница е също толкова неприемливо), имаше, доколкото знам организирани срещи и конференции. Извън това не знам какво точно е предприето...

# 1 948
Judy, със сигурност поне знаем че имаше петициа за ативно естествено раждане (в болница), която предизвика точно същите коментари, както тук (т.е. за хората, за които домашното раждане е неприеемливо активното ест. ражданеее в болница е също толкова неприемливо), имаше, доколкото знам организирани срещи и конференции. Извън това не знам какво точно е предприето...

Това имам и аз предвид. Не е въпросът за домашно раждане ли ще е, за болнично по-добро ли... веднага се явяват онези, за които всяка жена, дето иска различни условия/новости/подобрения... е тотална лигла, претенциозна патка, поддаваща се на модни движения, а ако много пита и иска да знае, задължително си заслужава викане и псувни. Те нямало да си дават парите за осигуровки, та да плащат на лиглите еди кое си...
Изобщо у нас масово се харесва... раждането да е нещо като казармено, останало на ниво 60те години, ама 60те години в БГ Wink. А всеки, който се опита да каже, че е раждал хубаво, например с бащата до себе си или нещо от сорта се осмива, понеже това са идиотщини и ОЩЕ тук е смешно подобно нещо. Не го проумявам това. Затова и все твърдя, че още сме много назад.. Но назад не като всички описани условия, а като нещо друго...

# 1 949
  • Пловдив
Аз пък недоумявам вече пета година, какво е това противопоставяне във всяка една тема: модерните българки-европейки и назадничавите българки-българки. Не знам дали пишещите се чувстват по-добре като изразят на глас и публично, колко са извисени и как останалите са задръстени, но неизбежно се стига до тук. А изводите, които се правят са потресаващи. Дори не знам как да ги коментирам. Никой не чете с разбиране, важното е да си докаже неговата си теза. ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт