БХК съди държавата, защото няма регламент за домашно раждане

• 90 068
  • 3 420
  •   1
Отговори
# 2 025
Сега ще ви кажа още една далавера как да принудите акушерка да асистира у дома. Значи баба ми едно време влиза в циганска колиба, млада циганка ражда. Старата циганка абсолютно забранява да се пренася родилката и вади нож. Така де, хората нещо са се притеснявали от лечебни заведения, от суеверия, страх от кражба на бебе, но да кажем, че това им е бил личен избор. Зрял соц, баба ми- млада акушерка и заплаха за живота й. Та хванала е цигането.

Затова който ще ражда у дома, да добави към комплекта за раждане и господата Smith&Wesson. Няма да му откажат.

Напълно не във връзка с темата, в екстремни ситуации баба ми е хващала бебе в каруца и е правила секцио на породиста коза, но в последните години работеше във ВМИ и беше много стриктна в това какво трябва да прави родилката, нямаше 6-5. Затова жените й целуваха ръцете, по-старото поколение всичките си знаят акушерките и са им благодарни за всичко, че са ги поели и изродили. Тези по-стари жени нямат комплекс, че са били "безгласни букви", те си знаят, че достатъчно работа са свършили, а това дали ще си личност баш на финала са подробности.

# 2 026
Айде стелче стига се излага.Колко деца роди в чужбина?

В чужбина родих толкова, колкото и ти вкъщи...  Mr. Green  След като ти можеш да си пишеш "на широко", значи и аз мога...  Whistling

Пиша от личен опит,а не спрягам форумен фолклор.

# 2 027
И за мен е мистерия тази драма за бръснене и клизма от хора, които после отиват да си правят бразилска кола-маска и йогийска хидротерапия (което си е екстремна клизма).

Йогийска хидротерапия-такова животно нема.Да не бъркаш ню ейджа с класическа йога?

Аз ли се бъркам или в най-класическите ашрами си перат на ръка всички по-лесно достъпни вътрешни органи? По-класическо от соц книгата Хата Йога здраве му кажи...не се хващай за думите, ясно е йогите какво правят със задниците си.

# 2 028

Пиша от личен опит,а не спрягам форумен фолклор.

Разбрах... Родила си у дома си, но не искаш да си признаеш...

# 2 029
Ок,няма да се хващам.Книгата си я бива. Peace

Kакто винаги,стелт,разбрала си най-добре-aсистирано или тип "сам в къщи?"  Laughing

# 2 030
Заключението на д-р Константинов беше " Не правете това в къщи !" Naughty Naughty
С допълнение от Мег - " сами " !

По-напред в интервюто каза , че никой свестен д-р и никоя нормална акушерка няма да се навият да асистират на домашно раждане . В БГ.
Ясна е позицията на здравните кадри по въпроса .

# 2 031
  • На земята, която е всъщност звезда.
...
Интересното наистина е, че жените от поколението на майка ми целуват ръцете на персонала за същите неща, които поколението на дъщерите им нарича "изнасилване".

...

Е какво пък ти е толкова интересно.  newsm78 Предишното поколение си мълчаха за всичко. Не ми казвай, че си супер доволна, когато държавна служителка те навика за услуга, за която си си платила или когато учителката в детската нашамари детето ти. Дори, съдейки по начина ти на писане, съм сигурна, че си от най- недоволните и изискващите, когато опре до отношението към теб.  

# 2 032
  • София
По-напред в интервюто каза , че никой свестен д-р и никоя нормална акушерка няма да се навият да асистират на домашно раждане . В БГ.
Ясна е позицията на здравните кадри по въпроса .

Толкова по въпроса, защо се е завело дело и къде са преговорите преди това Laughing!

# 2 033
Преговори липсват,щото на лидерите не им се отдават комуникативните умения.Пък и разбра се,не се учило по нашите учебни заведения...лоша социализация един вид.

# 2 034
Делото се е завело , защото вече има прецедент в Унгария и ние да не сме по-назад . Crazy

Той хубаво й каза Кеворкян на Мег - Ние затъваме все повече , вие искате да се надигаме на пръсти за някои неща .

# 2 035
Преговори липсват,щото на лидерите не им се отдават комуникативните умения.Пък и разбра се,не се учило по нашите учебни заведения...лоша социализация един вид.

Така ще да е... Иначе здравните кадри се натискат да пишат регламент, но профсъюза спъва нещата, комуникативните умения му куцат...

# 2 036
Е,стелт,дай линк към тази вътрешна информация.
Аз обаче смятам да ви оставя да кудкудякате,пък аз отивам да обърна внимание на храносмилателният си огън.

# 2 037
  • София
 Ами, хем лекарите и акушерките са глупави и некадърни, хем пак до тях трябва да се опре.

Последна редакция: пн, 19 ное 2012, 14:06 от desy_net

# 2 038
...
Интересното наистина е, че жените от поколението на майка ми целуват ръцете на персонала за същите неща, които поколението на дъщерите им нарича "изнасилване".

...

Е какво пък ти е толкова интересно.  newsm78 Предишното поколение си мълчаха за всичко. Не ми казвай, че си супер доволна, когато държавна служителка те навика за услуга, за която си си платила или когато учителката в детската нашамари детето ти. Дори, съдейки по начина ти на писане, съм сигурна, че си от най- недоволните и изискващите, когато опре до отношението към теб.  

Интересно е, щото не просто са си мълчали, а винаги съм чувала за акушерките да се говори с топлота- тя ми помогна, пък макар помощта да е била и система, и леко скарване. Не е само до мълчание, а до други очаквания. А и не е просто някаква лелка-чиновничка, тя ти помага за хубаво.

Да, имам претенции, но не се стремя да променям обществото. Плащам си на лекар, плащам си на частна градина. Но и шамарите не са ми драма- самата аз съм безмилостна към себе си, иначе нямаше да имам постижения. Затова мрънкането и оплакването на дребно ме дразнят.

Едно е да очакваш институциите да са кадърни и леко мили, друго е да чакаш целият свят, вселена, звяр и природа да ти е длъжен. Аз към света нямам претенции, за другото си плащам.

# 2 039
  • На земята, която е всъщност звезда.
...

...

Интересно е, щото не просто са си мълчали, а винаги съм чувала за акушерките да се говори с топлота- тя ми помогна, пък макар помощта да е била и система, и леко скарване. Не е само до мълчание, а до други очаквания. А и не е просто някаква лелка-чиновничка, тя ти помага за хубаво.

Да, имам претенции, но не се стремя да променям обществото. Плащам си на лекар, плащам си на частна градина. Но и шамарите не са ми драма- самата аз съм безмилостна към себе си, иначе нямаше да имам постижения. Затова мрънкането и оплакването на дребно ме дразнят.

Едно е да очакваш институциите да са кадърни и леко мили, друго е да чакаш целият свят, вселена, звяр и природа да ти е длъжен. Аз към света нямам претенции, за другото си плащам.

Хайде леко с преувеличенията. Познаваш 10-на акушерки в София и вече за акушерките винаги се говорело с топлота.   Laughing Да, ама не, има и такива, за които се говори иначе. А пък ако си роднина на пострадал /да си припомним Деяна и широко обсъждан случай/ не с омраза, ами не знам с какво ще говориш за всички замесени.

Общи условия

Активация на акаунт