БХК съди държавата, защото няма регламент за домашно раждане

• 90 007
  • 3 420
  •   1
Отговори
# 2 055
  • София
 Не мога да разбера как може да обвиняваш лекарите и акушерките в безотговорно поведение и едновременно с това да искаш да се приеме закон, чрез който те да присъстват и да ти помагат при домашно раждане. Моля те, обясними го?

# 2 056
  • София
Погледнах сега въпросната Меглена при Кеворк. Стана ми доста интересно, тъй като на лекарите им е ясно защо родилниците ги искат вкъщи - за да има кого да обвинят после. Този път нямаше възвишени фрази за раждането и оспорване на статистики. Значи смъртността на бебета при домашно раждане в страните, където се практикува, е 2-3 пъти по-висока от болнично такова, разбирам аз.

# 2 057

stelt77, нали ако се узакони домашното раждане, отново същите тези акушерки и лекари ще асистират. Ако не желаеш присъствието им, то можеш да си родиш по собствена воля вкъщи, и то неасистирано и сега.

Явно не виждаш разлика от домашно раждане и такова в болнични условия... А дали същите акушерки и лекари ще присъстват и при домашните раждания е съвсем отделен въпрос... Писах по-напред, че вероятно не само няма да искат, но и много от тях няма да могат да израждат в домашни условия... В болницата е лесно да замазват положението, когато сгафят нещо... А както е видно, има жени, които и сега раждат неасистирано вкъщи, винаги ще има такива и тях няма какво да ги мислиш, те проблем с регламенти нямат...

Стана ми доста интересно, тъй като на лекарите им е ясно защо родилниците ги искат вкъщи - за да има кого да обвинят после.

Разбира се, че това е причината... Бременните, които не са успели да направят аборт до третия месец, решават да раждат у дома си, та бебетата им да починат при раждането, а лекарите са им нужни, за да има кого да осъдят и да изпратят в затвора - ей така, за разнообразие...  Tired

# 2 058
  • София

Цитат
Явно не виждаш разлика от домашно раждане и такова в болнични условия... А дали същите акушерки и лекари ще присъстват и при домашните раждания е съвсем отделен въпрос... Писах по-напред, че вероятно не само няма да искат, но и много от тях няма да могат да израждат в домашни условия... В болницата е лесно да замазват положението, когато сгафят нещо... А както е видно, има жени, които и сега раждат неасистирано вкъщи, винаги ще има такива и тях няма какво да ги мислиш, те проблем с регламенти нямат...
  Щом смяташ, че лекарите и акушерките няма да искат да израждат вкъщи, защо искаш да се приеме този закон, и кой смяташ, че трябва да асистира при домашно раждане?

# 2 059

Цитат
  Щом смяташ, че лекарите и акушерките няма да искат да израждат вкъщи, защо искаш да се приеме този закон, и кой смяташ, че трябва да асистира при домашно раждане?

Ами не, не смятам, че лекариТЕ и акушеркиТЕ няма да искат да израждат вкъщи...  Laughing  Също както не смятам, че лекариТЕ и акушеркиТЕ са неграмотни и безотговорни... Въпрос на четене...

# 2 060
" Значи смъртността на бебета при домашно раждане в страните, където се практикува, е 2-3 пъти по-висока от болнично такова, разбирам аз. "

orchid, не знам къде го видя, но няма такова нещо.
Мога линкове да дам, но са всички на холандски. Сега в един от тях прочетох,
че ако в Холандия 30% раждат вкъщи, само 1% правят това в останалия западен свят.
Говорим за домашно, асистирано раждане.

# 2 061
Аз все още не мога да разбера защо вместо да вървим напред, зора е да се връщаме назад Crazy
Хем не щем доктори, хем да ни седят до задника когато раждаме вкъщи.
Какво се иска в крайна сметка?

# 2 062
Какво се иска в крайна сметка?

На теб защо ти е толкова важно в крайна сметка?  Thinking

# 2 063
  • София
Milla Elaine, чух го във Всяка неделя. Бившият здравен министър Стефан Константинов го каза.

# 2 064
Меги каза , че иска само акушерка , лекар не , но ако нещо се закучи - тогава лекар , те били за това ! Crazy Crazy

# 2 065

Ами важно ми е, защото в заглавието пише, че някой ще съди държавата. Ако бъде осъдена, ще трябва да се платят едни пари, които ще са по-полезни в някоя болница, за недоносени бебета, за някое болно дете, за раково болните и т.н., а не че на някоя й скимнало да си показва карантиите пред роднини в домашни условия.
Питам къв е тоя зор - един път се отричате от доктори, другия път ги искате вкъщи. И ако не е на ваш'та - ще съдите.
Моля, някой да ми обясни кратко и ясно каква е целта на занятието. Съвсем сериозно питам.

# 2 066
  • Варна
sunny day Целта е да имат Избор, иначе им е нарушено правото на личен живот. Wink

# 2 067
  • На земята, която е всъщност звезда.
Milla Elaine, чух го във Всяка неделя. Бившият здравен министър Стефан Константинов го каза.

А цитира ли откъде има данните?

# 2 068
Напълно не във връзка с темата, в екстремни ситуации баба ми е хващала бебе в каруца и е правила секцио на породиста коза, но в последните години работеше във ВМИ и беше много стриктна в това какво трябва да прави родилката, нямаше 6-5. Затова жените й целуваха ръцете, по-старото поколение всичките си знаят акушерките и са им благодарни за всичко, че са ги поели и изродили. Тези по-стари жени нямат комплекс, че са били "безгласни букви", те си знаят, че достатъчно работа са свършили, а това дали ще си личност баш на финала са подробности.
Ето какви са акушерките по "елитните" болници.
Пьрво бебета по каруците израждат,после кози сецират,после вьв ВМИ...
Ами толкова....как да е друго. Peace

# 2 069

Ами важно ми е, защото в заглавието пише, че някой ще съди държавата. Ако бъде осъдена, ще трябва да се платят едни пари, които ще са по-полезни в някоя болница, за недоносени бебета, за някое болно дете, за раково болните и т.н., а не че на някоя й скимнало да си показва карантиите пред роднини в домашни условия.
Питам къв е тоя зор - един път се отричате от доктори, другия път ги искате вкъщи. И ако не е на ваш'та - ще съдите.
Моля, някой да ми обясни кратко и ясно каква е целта на занятието. Съвсем сериозно питам.

Ясно... И на теб ти се свидят едните пари, които държавата ще се наложи да изплати, ако загуби делото... Няма да са й първите, няма да са й последните...  Laughing  Ако толкова те е еня за едните пари, направи така, че да се създаде регламент и делото да се прекрати (ако е възможно)...   Peace   А иначе, както писах й преди, аз бих съдила държавата всеки път, когато преценя, че са ми нарушени правата и че правосъдието в България е куцо магаре и не ме е еня, че на някой му се свидят едни пари... Като не става доброволно, става доброзорлем...

Общи условия

Активация на акаунт