БХК съди държавата, защото няма регламент за домашно раждане

• 89 740
  • 3 420
  •   1
Отговори
# 2 250
 А jp не прави разлика кой какво и защо говори... Да се върне и да намери какво точно и защо написах преди 2 години, а не да цитира по собствено усмотрение...

jp помни, тя не се връща. Simple Smile

# 2 251
  • # супернатурална #

Това си го пропуснала, щото беше преди 2 години... Толкова си навътре в темата просто...  Laughing   Не съм чела, не зная и не се интересувам, но чакай да ви обясня как стават нещата, да внеса един вид ред в безредието...  Laughing  

Не съм чела stelt77, не зная stelt77 и не се интересувам от stelt77. Особено отпреди две години  Laughing Което не означава, че не съм чела, не зная и не се интересувам  Peace

# 2 252

Това си го пропуснала, щото беше преди 2 години... Толкова си навътре в темата просто...  Laughing   Не съм чела, не зная и не се интересувам, но чакай да ви обясня как стават нещата, да внеса един вид ред в безредието...  Laughing  

Не съм чела stelt77, не зная stelt77 и не се интересувам от stelt77. Особено от преди две години  Laughing Което не означава, че не съм чела, не зная и не се интересувам  Peace

Да, то ти личи от постовете по-напред - много си чела и много се интересуваш...  Laughing

# 2 253
Кажи ни, stelt77, дето много се интересуваш - какво правим сега като се оказа, че акушерките не искали да израждат по къщите?

# 2 254
Кажи ни, stelt77, дето много се интересуваш - какво правим сега като се оказа, че акушерките не искали да израждат по къщите?

Къде прочете, че акушеркиТЕ не искали да израждат по къщите?   Whistling  Laughing  Хайде да се четем правилно първо, после да се чудим кво да прайм...  Laughing   Щото аз не твърдя, че акушеркиТЕ искат, нито твърдя, че акушеркиТЕ не искат... Който твърди такова нещо, ще замоля да го докаже...  Laughing

# 2 255
  • Плевен
Е как какво. То тия дето се интересуват много, ако ги питаш са по-опитни и по-знаещи от всички български акушерки взети заедно.
Аз вече казах, тия акушерки, които практикуват към момента никой няма да ги хареса и пак ще си раждат по интернет.
Те хората в чужбина раждат в домовете си, ама имат дисциплина и слушат какво им се говори. А нашите родили в къщи мами, като ги гледам кви са дървени философи, не знам кой ще ги изтърпи да му развиват теориите си.

# 2 256
  • # супернатурална #
Да, то ти личи от постовете по-напред - много си чела и много се интересуваш...  Laughing

Laughing
Май съм пропуснала творчеството на някой зелен класик. А в постовете си съм изразила лично мнение, което не е повлияно от 150-те станици на темата. И все пак, защото наистина се интересувам, да питам: Искате ли въпросното домашно раждане да бъде поето от здравната каса, или ще си плащате като за ВИП стая в частна болница?

# 2 257

Къде прочете, че акушеркиТЕ не искали да израждат по къщите?   Whistling  Laughing  Хайде да се четем правилно първо, после да се чудим кво да прайм...  Laughing   Щото аз не твърдя, че акушеркиТЕ искат, нито твърдя, че акушеркиТЕ не искат... Който твърди такова нещо, ще замоля да го докаже...  Laughing

Кажи нещо за изявлението на Алианса на акушеркиТЕ де - не се стеснявай. Щото на мен ми прозвуча като да не са твърде ентусиазирани... Ти как мислиш?

# 2 258
Е, то вече няколко пъти, в различни коментари, се намекна, че е друго да се ражда в домашни условия, защото акушерката (медицинското лице), ще има респект заради присъстващите роднини...

Хем се иска присъствието на професионалист, хем се очаква, че родилката и родата ще диктуват условията, хем се намеква, че акушерката ще бъде държана под око и, ако действията и не устройват семейството, може да бъде вкарана в правия път, хем се мрънка, че някои искат да родят, въобще без присъствието на външни лица, разбирайте некомпетентни лекари, както и без никаква намеса от тяхна страна и т.н.Имам чувството, че се изисква регламент, за да може някои екземпляри с определени проблеми, съвсем спокойно и вече напълно законно, да пробутват вижданията си и разбира се, да пълнят джобовете си.

Не визирам основно тази тема, но и тук се забелязва, че няма пълна яснота какво точно се иска.Важното е, че се иска, де...

# 2 259
Да, то ти личи от постовете по-напред - много си чела и много се интересуваш...  Laughing

Laughing
Май съм пропуснала творчеството на някой зелен класик. А в постовете си съм изразила лично мнение, което не е повлияно от 150-те станици на темата. И все пак, защото наистина се интересувам, да питам: Искате ли въпросното домашно раждане да бъде поето от здравната каса, или ще си плащате като за ВИП стая в частна болница?

Кои дали искаме? Всеки иска различно...  Laughing  Не, няма да плащам като за ВИП стая в частна болница, ще плащам като за домашно раждане в собствения ми дом.... Ако евентуално родя вкъщи... Щот не е задължително да си моряк, за да подкрепяш моряците...  Laughing   Иначе си питайте де...  Laughing   

jp, специално за теб ще напиша какво мисля... Мисля да си лягам на първо време...  Laughing   Ти може да си пишеш една седмица едно и също и пак да не разбереш отговорите... Не е като да не се знаем...  Laughing

# 2 260
  • Плевен

Не визирам основно тази тема, но и тук се забелязва, че няма пълна яснота какво точно се иска.Важното е, че се иска, де...

Това ми прилича на исканията за увеличаване на майчинството. Какво се иска, защо се иска и прочее, не е важно. Аз да ви кажа, ако съм политик грам няма да разбера всъщност от мен какво се очаква и как да стане, защото даже искащите не са наясно, ама карай.
Това мога да го нарека "протести за майчинството ІІ част". Както се казва сагата продължава.

# 2 261
jp, специално за теб ще напиша какво мисля... Мисля да си лягам на първо време...  Laughing   Ти може да си пишеш една седмица едно и също и пак да не разбереш отговорите... Не е като да не се знаем...  Laughing

Ми не за мен - за другите ги напиши. В крайна сметка нали на всяка втора страница в темата се пита това - а акушерките искат ли да асистират на домашни раждания... Или не ти е важно?

Аз отговори не видях - иначе проблеми с разбирането нямам.  Peace

# 2 262
  • # супернатурална #
 Не, няма да плащам като за ВИП стая в частна болница, ще плащам като за домашно раждане в собствения ми дом....

Ако такива са и претенциите на "Родилница" няма да ви подкрепя. Задействането на подобна система струва много пари, като се започне с обучението на акушерки, организация, шефове, контрол,  и се стигне до компенсация за същите тези акушерки  Laughing Върни се и прочети Бояна и си помисли дали повечето от нас ще са съгласни нашите пари да се насочват към подобни изгъзици, вместо да се спасяват човешки животи. Освен това, ако ви ощипят с 5-6 хиляди за домашно раждане ще останете единици, което ме прави по-спокойна за децата.

# 2 263
  • Плевен
На мен ще ми е интересно и нещо друго. Един от аргументите за домашното раждане е, че в болниците отношението към родилките е лошо. А аз от моя опит имам следните наблюдения:
аз бях решила да раждам възможно най-естествено /без упойки, окситоцини и т.н и това да се случи в частна болница/. Водите ми изтекоха преждевременно и имах контракции. Като отидох в частната клиника, ме държаха 1 час и като видяха, че съм зела-дала и детето също, ме изритаха да си хващам такси и да ходя в спешното.
Та се озовах в държавното родилно, т.е. по разказите на всички "ада на земята", пък и като се има предвид, че не си бях избрала екип, бях готова на всичко и да си мълча като комунист. Та хората ми спасиха живота и на детето също, като не са ми удряли шамари, не са ме псували, не са ми крещели и т.н. верно че не ми обясниха много, много интервенциите, ама аз нямах и желание да слушам.
Но какво ми направи впечатление: имаше още три жени, две от тях си родиха и си бяха много доволни. Ноооо имаше една която държеше да се разхожда и три акушерки и една доцентка не можаха да я обедят да легне, тъй като тоновете на бебето се губят и трябва да ги записват. Каквото и да решат да направят, тя почваше да спори с тях и да им обяснява как не иска. Отказа и на ехограф да я заведат да видят какво се случва. С две думи беше решила, че ще върти цялото отделение на пръста си, докато имаше и други раждащи. Честно да ви кажа не знам как я изтърпяха... но на мен между две контракции ми идеше да стана и да й лепна един шамар.

Та мислите ли, че този същия екип ще се съгласи доброволно да отиде в дома й, че тя да ги направи на маймуни на собствена територия.

# 2 264
  • До морето :)
А бе, а пари всичко правят хората.  Joy Ама я си представете следната ситуация: решила коконата да ражда вкъщи, ама не върви по мед и малко (О, чудо!) и викат линейка. В същото време на някой наистина му трябва медицинска помощ вкъщи, но кола няма. Защото лиглата я било страх от болници и си иска дивана вкъщи.
1. Наистина трябва да се подобрят условията в болницата. И да е решение на майката дали иска системи, пукане на води и т.н. Като предварително подписва декларация, че е на нейно отговорност. Но да е в болницата.
2. Нищо не пречи майката да си роди в болницата, да си плати, да се разпише, да си вземе детето и да се прибере вкъщи. Това са има-няма 3-4 часа престой.

Общи условия

Активация на акаунт