БХК съди държавата, защото няма регламент за домашно раждане

• 89 614
  • 3 420
  •   1
Отговори
# 2 280
Ако въпросната Цвети е преносвала и то толкова много,
тук нямаше да има домашно раждане. Има си индикации още по време на бременността
и нито една акушерка няма да ги пренебрегне.

Blue_eyes, и аз се радвам, че се включи.
И двете бременности ми ги проследиха акушерки, и двете раждания бяха само с акушерка
и аз съм супер доволна. Толкова мили жени, имам само приятни спомени, въпреки, че с второто
така виках по нея, заплашвах да ми слага упойка, че ще умра, хаха. Но тя такова хладнокръвие запази, успокоява ме, помага ми. Страхотни....

# 2 281
май е време да почнем залаганията
колко Родилници изведнъж ще се окажат сертифицирани от незнайно къде акушерки, ако се приеме регламента?

# 2 282
Предполагам, че първи ще са йога инструкторките, Нели и Росица. После и Олга. След това Мег.

# 2 283
  • Плевен
Родилките трябвало да лежат, не да се разхождат (явно "лекарите " в тази болница не знаят, че като се разхождаш, се ускорява раждането и не болят толкова контракциите), оставям настрана факта, че за тях е къде къде по-лесно родилките да лежат мирно и послушно, докато стане време за раждане, а те да си пият кафето на спокойствие....
Виж сега, можеш да бъдеш сигурна, че независимо от поведението си лекарите знаят за раждането много повече, отколкото всички останали, които четат форуми из интернет и се образоват. Въпросната доцентка, която аз цитирах, чете лекции както в наш Медицински университет, така и във Френски такъв. Но нищо... у нас си заслужава кавичките, щото в България майките, всичко знаем.
Значи според теб е нормално, лекарите да оставят родилка, на чието бебе тоновете се губят да се разхожда из болницата, защото е чела, че така се ускорява раждането. И ускорено да роди след час мъртво бебе. И тия същите лекари да бъдат виновни за това.

# 2 284
Какви са тези 5 смъртни случая на бебета при неасистирани раждания?

Колкото до сертифицирането, не мислите ли, че когато има регламент, той води и известен контрол - т.е. дава право на определена група хора с определен ценз да извършват съответната дейност?
В момента, според мен, е по-опасно.

# 2 285
  • София
 То остави, че искат собствени акушерки, нови сгради за раждане и пари от държавата, но най-лошото е, че на тези хора ще им се разреши и деца да израждат.

# 2 286
вече и нов хумор има по темата:
"Това е едно абсолютно правилно и навременно искане на тези организации!Във всяка болница-стаи за раждане!И то не какви да е стаи,а поне 5-6 вида стаи!Първият вид да е стая тип "уморена домакиня".С обикновени мебели,кело разхвърляни дрехи по дивана,7-годишен климатил и вазички с изкуствени цветя по рафтовете.Вторият вид-"примадона-съвременна кокона".Широка плазма с ТВ Планета единствен канал,мебели тип късен мутро-барок,кехеф с пиринчени дръжки на бидето,тежки плюшени завеси,и дървено столче(специално за лекаря,водещ раждането)-да стои "МИРНО" там на повикване.Трети вид-"едновремешна одая".Постлана с шарени черги върху леко скърцащо дюшеме,орехови скринове и четирикрилен гардероП в дъното,пълен с легени.Четвърти вид-"офис стая за раждане".Да е издържана в алуминиево-стъклен десен,офис мебели,компютъри 2 бр.,вертикални вътрешни щори и стени в бизнес-ориентирано розово закачлив цвят.Пети вид-"пиянска квартира".Скромно обзаведена,с легло тип "русенско" с пружина,празни бутилки по пода,раклата и масата и календар на Саманта Фокс на стената.Шести вид-...Допишете вие!"

Joy

# 2 287
  • Варна
 Joy
Чие е това творение?

# 2 288
Цитат
начи според теб е нормално, лекарите да оставят родилка, на чието бебе тоновете се губят да се разхожда из болницата, защото е чела, че така се ускорява раждането. И ускорено да роди след час мъртво бебе. И тия същите лекари да бъдат виновни за това.

Ако тоновете на бебето се губят, лекарите не трябва да карат родилката да лежи , а да действат.
Щото тя, като легне, тоновете няма да се върнат.Те не затихват, щото тя се разхождала....
Що не мислите, преди да пишете?

# 2 289
  • София
 W'A'S'P' , ще има ли опция да избереш в какви дрехи ще влезе да асистира Меги?

# 2 290
W'A'S'P' , ще има ли опция да избереш в какви дрехи ще влезе да асистира Меги?

не опция, а задължителна клауза - държа на червения костюм

# 2 291
И двете бременности ми ги проследиха акушерки, и двете раждания бяха само с акушерка
и аз съм супер доволна. Толкова мили жени, имам само приятни спомени, въпреки, че с второто
така виках по нея, заплашвах да ми слага упойка, че ще умра, хаха. Но тя такова хладнокръвие запази, успокоява ме, помага ми. Страхотни....

Да де - ама в България нито обучението на акушерките е съобразено с домашно раждане, нито имат опит. Те нямат дори опит в болница да се справят сами, какво остава у дома.

А за заплахите - подобна сцена като нищо може да доведе до пребита акушерка от разтревоженото съпружеско тяло на местна почва.

Аз мисля, че първо трябва да се сменят медицинските стандарти, така че акушерките да могат да израждат сами в болници или родилни къщи. И като понатрупат опит и се изчистят процедурите, да почнат да израждат по къщите. Така ми се струва най-разумно.

# 2 292
  • София
Преди шест години в Тина Киркова ме пратиха да си се разхождам колкото ми душа иска. Да, бях "вързана", но за съвсем кратко. Нямаше проблем и ме отвързаха. Ама ако въобще не дам да видят какви са му тоновета на това бебе как биха разбрали и лекарите? Това е въпросът? С малките мобилни апаратчета става ли?
И други родилки щъкаха по коридора, аз само до тоалетната ходих сто пъти, говорих си с раждащото до мен 16 годишно цигане-красавица от класа  Heart Eyes, чак до мъжа ми стигнах да му обасня, че ме боли и за това се гърча по коридора. Сега ми досмешава като си спомня как му призеленя лицето.
А за заплахите - подобна сцена като нищо може да доведе до пребита акушерка от разтревоженото съпружеско тяло на местна почва.
Абсолютно. Нервен и изплашен татко е страшно нещо. Моят, позеленелият, беше стопил телефона на лекаря ми през нощта да го информира какво става. Не че самият лекар не поддържаше връзка с персонала, който беше на смяна в момента, и с мен, де. Самият лекар ми го каза после, хилейки се, явно си е нормално явление.

# 2 293
Отдавна не съм влизала в темата, но прочетох последните страница -две и .....     Shocked

[
[/b]
И какво ?Шок и ужас ти искаш да се разхождаш , а гадните лещари искат да следят тоновете на бебето . ooooh!
И да беше допрочела все пак ,те искали да действат майката искала да се рахожда.

Ноооо имаше една която държеше да се разхожда и три акушерки и една доцентка не можаха да я обедят да легне, тъй като тоновете на бебето се губят и трябва да ги записват. Каквото и да решат да направят, тя почваше да спори с тях и да им обяснява как не иска. Отказа и на ехограф да я заведат да видят какво се случва. С две думи беше решила, че ще върти цялото отделение на пръста си, докато имаше и други раждащи.
Прочети и пробвай пак да анализираш .

# 2 294
Преди шест години в Тина Киркова ме пратиха да си се разхождам колкото ми душа иска. Да, бях "вързана", но за съвсем кратко. Нямаше проблем и ме отвързаха. Ама ако въобще не дам да видят какви са му тоновета на това бебе как биха разбрали и лекарите? Това е въпросът? С малките мобилни апаратчета става ли?

става разбира се, тогава не се налага жената да ляга  Peace

Според мен има още един проблем на който никой не обръща внимание, добри или лоши след няколко години няма да има въобще желаещи да работят като акушерки, всяка година завършват по 15-20 акушерки, от които много малка част въобще започват след това да работят като такива.

Общи условия

Активация на акаунт