БХК съди държавата, защото няма регламент за домашно раждане

• 91 061
  • 3 420
  •   1
Отговори
# 2 475
...А иначе вариантите за разходи са най-различни,  включително и такива, при които специалистите живеят и практикуват известно време в БГ.

...

аха
и кой ще им дава по 3000 евро на месец, за да могат да поддържат стандарта, на които са свикнали?
или си мислите да им подхвърлите 500лв и те да пърхат от щастие?

моля, бъди по-конкретна в отговорите си
иначе е повече от несериозно участието ви в тази кампания

# 2 476
http://www.chuime.bg/78-lola-monteskyoo/19783-balgarkite-da-razh … ta-u-doma-da.html

И аз съм съгласна с тая статия - като чета част от коментарите против раждането  у дома, виждам, че вие или мислите бъгарката за малоумна, която пасе козите при колибите и затова не може да роди у дома, или вярвате, че раждането е най-гадното и опасно преживяване на света. У дома могат да раждат само здрави родилки със здрав плод. Да не би да вярвате, че в болницата ражда някой друг вместо вас, бе милички? И че там има няккави магии, които правят раждането по-безопасно и по-приятно? Ето какв опише още авторката:
Раждането е най-вече психически процес. Не са ала-бала думите на родилките, които искат да са у дома, заради възможността да са на интимно и тихо място с приглушена светлина. Всичките ми познати, които са имали тежко раждане, се чувстват травмирани най-вече от момента, в който се почва едно бъркане и дърпане, рязане и бутане. Това е травма и за детето.

Раждането у дома доброволно изисква и сериозна подготовка, която може да се сравни с подготовката на олимпийски спортист. Родилката трябва да съумее часове наред да се отдава на природните сили и да позволява болката в тялото й да я „отвори”, за да излезе плодът. Ако в тези часове си просната на гаден гинекологичен стол и в очите ти блестят неонови светлини като в кланица, около теб влизат и излизат хора, таванът е мухлясал , някъде капе вода, сестрата ти крещи да не се лигавиш, а лекарят даже не знае как се казваш – че какво му е по-доброто на това раждане?

# 2 477

...няма как от няколко стотин акушерки да няма десетина, които биха се навили да асистират.

Явно няма кой да се навие,след като ще се внасят отвън.В същото време в нашите уч. заведения учат предимно акушерки от южните страни и като завършат се връщат там.
Сега Бу да влезе и да каже чува ли бг реч около Мара Малeeва?

Защо се занимавате вече толкова време с глупави статии?

# 2 478
И още: Аргументът на всички е СИГУРНОСТ. Свещената дума на модерния човек. Нямам нищо против сигурността на детето и майката, но пък наистина ли единственото възможно сигурно раждане е в болница, в която трябва сама да си занесеш чаршафите и в която бебето ти задължително ще има жълтеница и гъбички, защото там върлуват инфекции от десетилетия? А колко бебета и родилки починаха в български болници през последните години?

Пак от тази статия http://www.chuime.bg/78-lola-monteskyoo/19783-balgarkite-da-razh … ta-u-doma-da.html

Обаче имам чувствоо, че повечето, които коментират тази тема са мъже или не са раждали никога. Или в най-добрия случай са родили преди 20 години под пълна упойка и затова нямат никаква представа от раждане!

# 2 479
А в България акушерките наистина ли не могат да израждат? А какво могат тогава?

# 2 480
Налага им се да запушват устите на такива,които ги питат какво могат.

# 2 481
Joy Joy Joy

най- важното нещо ,което ме вълнуваше преди раждането беше точно приглушената светлина .
Явно нещо ми хлопа дъската ,но да наистина смятам ,че там в болницата с лекари е по-безопасно заради "магиите им "

# 2 482

Абе могат прекрасно, ама не е много приятно...могат доста да те измъчат. Не могат да слагат упойки, в повечето случаи и не искат, щото да се помъчи жената, нали, затова е родена...

Колкото до жълтеницата, не знам домашно родените да ги подминава толкова лесно...а кой ще мери да не преминат критичните нива на билирубин, ей така, неусетно и фатално...или то не става при дом. раждане. И мозъчни кръвоизливи не стават от липса на вит. К...нищо лошо не става...

# 2 483
  • Куциндрел
Аз като раждах имаше 3 вида акушерки - за нормално раждане, за секцио и такива, които се грижат за бебетата след раждането, но не израждат. Rolling Eyes
Учудих се, че има акушерки за секцио и нормално раждане, не трябва ли една акушерка първо да може да изроди едно бебе нормално, а после да асистира при секцио.  Rolling Eyes

# 2 484

Обаче имам чувствоо, че повечето, които коментират тази тема са мъже или не са раждали никога. Или в най-добрия случай са родили преди 20 години под пълна упойка и затова нямат никаква представа от раждане!

Много ясно - в бг-мама всички сме такива, ти сега ли разбра? Simple Smile

# 2 485

Учудих се, че има акушерки за секцио и нормално раждане, не трябва ли една акушерка първо да може да изроди едно бебе нормално, а после да асистира при секцио.  Rolling Eyes

Секциото е повече операция, отколкото раждане, мисля.

# 2 486
Има операционни акушерки,които израждат 2-та вида и др.,които не са операционни и могат само естествено.

Последна редакция: чт, 22 ное 2012, 10:59 от ОМ

# 2 487
  • София
...А иначе вариантите за разходи са най-различни,  включително и такива, при които специалистите живеят и практикуват известно време в БГ.

...

аха
и кой ще им дава по 3000 евро на месец, за да могат да поддържат стандарта, на които са свикнали?
или си мислите да им подхвърлите 500лв и те да пърхат от щастие?

моля, бъди по-конкретна в отговорите си
иначе е повече от несериозно участието ви в тази кампания

Не мога да бъда по-конкретна предвид това, че рибата е в морето още. Но е факт, че това няма да е прецедент, че го има в страни с подобен статут, както и че поддържаме контакт с  акушерски организации и подобен сценарий е обсъждан. Не на последно място, да не забравяме, че не всичко е пари. Особено ако определени идеи са ти близки.

# 2 488
... Не на последно място, да не забравяме, че не всичко е пари. Особено ако определени идеи са ти близки.

а тези с близките идеи са?

до тук разбрах единствено, че постилате червения килим за акушерки с близки идеи, т.е. тип Клер и Мери Шварц
 smile3501

# 2 489
А  за 35 -те хиляди научи ли вече? Че е малко плоско да се правиш на неразбрала.

Общи условия

Активация на акаунт