БХК съди държавата, защото няма регламент за домашно раждане

• 90 697
  • 3 420
  •   1
Отговори
# 2 595
И аз предпочитам баба.  Laughing

И понеже мама беше при мен, особено и с второ дете,
Тази жена ми беше някак излишна. Да не говорим,че беше и млада и неопитна
И не ми допадна. Та реших след третият ден да я разкарам, ама много трудно се оказа.
Големи разправии имах, чак се подписвах за " последствията".

Сова,  Hug

Аз лично, не виждам ни една причина, да съм против асистираното,домашно раждане.
Тук се случва ежедневно и ми е толкова естествено това,че се чудя на моменти защо някои виждат страшни драми? Единствено, в България си мисля, не сме още готови за това. Peace

# 2 596
защото се съобразиха със желанието ми да не използват пълна упойка. Съпругът ми също присъстваше
На вас там и пьлни упойки ли ви слагат при раждане?

Туй е при секцио... На мен ми сложиха пълна упойка - няма друга опция... Нямаше опция и мъжът ми да присъства на вагиналното ми раждане... Въобще, на много места няма особен избор... За това се и дразня, когато ме пращат в съседната болница да раждам, все едно това са гъби в полето - една до друга, една върху друга... Всички рипат срещу монополистите... Е, при определени случаи и някои болници са такива - като не ви изнася практиката, мрете си у вас...
Тук и при секцио не е практика затова се учудих.
Защо няма друга опция?

# 2 597
  • София
Да, JP, виж Наредба 49, на мен не ми се рови. В информираното съгласие предоставяно на пациента също се включва текст за минималния престой по КП.

# 2 598
Е, аз родих със секцио и въобще не е ставало и въпрос за пълна упойка, а и не съм се натискала.
Говоря за София.

# 2 599
  • София
Туй е при секцио... На мен ми сложиха пълна упойка - няма друга опция...

Никаква пълна упойка. Говоря за преди 4 години. София.

# 2 600
  • Западен парк
Стелт, защо пълна? Да не би да се е наложило спешно? И аз бях с пълна, но бебето изгуби тонове.

# 2 601
Защо?
Защото имам силата да толерирам и да разбера ближния си.

Очевидно невярно твърдение.

Туцка, намерих една наредба 49 на МЗ (която постнах тук) и там нямаше такова нещо - но и не мисля, че и да има, би касаело раждане. Доколкото помня, държавата поема разходите по раждането и на здравно неосигурени. Струва ми се невероятно някой да им иска пари, ако решат да си тръгнат по-рано.

# 2 602
  • София
За здравнонеосигурените има отделен фонд.

# 2 603
За здравнонеосигурените има отделен фонд.

Може. Ето какво пишело в това информирано решение за напускане по-рано:

Наясно съм, че следва да заплатя всички извършени медицински действия/процедури/изследвания и други в случай, че с напускането си създавам пречка за заплащане от страна на Националната здравноосигурителна каса, Министерството на здравеопазването и други финансиращи институции на осъществената ми до момента от болницата медицинска помощ.

А ето какво казвали от НЗОК за раждането: НЗОК заплаща изцяло и без условности за родилната помощ:

Това е и единствената клинична пътека, за която НЗОК заплаща безусловно за всеки отчетен случай.

За мен въобще не е очевидно, че напускайки по-рано след раждане, от родилката ще търсят някакви пари - с оглед на това, че по принцип този разход си се поема от държавата за всички раждащи.

Не че е много по темата.

# 2 604
# 2 605

И? Simple Smile

Виж, човек обикновено е склонен да проектира собствените си реакции върху останалите и да предполага, че те се чувстват или реагират като него. Това е естествен психически процес.

Затова ти виждаш някъде завист. И затова на мен ми е трудно да разбера защо.

Може да ти дойде малко сложно - но помисли, не бързай да ми отговаряш.  Simple Smile

# 2 606
  • Пловдив
защото се съобразиха със желанието ми да не използват пълна упойка. Съпругът ми също присъстваше
На вас там и пьлни упойки ли ви слагат при раждане?

Туй е при секцио... На мен ми сложиха пълна упойка - няма друга опция... Нямаше опция и мъжът ми да присъства на вагиналното ми раждане... Въобще, на много места няма особен избор... За това се и дразня, когато ме пращат в съседната болница да раждам, все едно това са гъби в полето - една до друга, една върху друга... Всички рипат срещу монополистите... Е, при определени случаи и някои болници са такива - като не ви изнася практиката, мрете си у вас...
Тук и при секцио не е практика затова се учудих.
Защо няма друга опция?

Ето заради това. И не е само в Пловдив, и не са само анестезиолози.....

# 2 607
  • София
Все още има места, където секциото се прави с пълна упойка и не се предлага обезболяване с епидурална при нормално раждане, поради липса на анестезиолози.

# 2 608
  • София
Защо?
Защото имам силата да толерирам и да разбера ближния си.
Имам силата да му простя и да го подкрепя в решението му.
Знам и мога.Мога и знам.

Амин...и по-добре да се заемеш отново с божествените си дела, а нас да оставиш на мира да си завиждаме на воля (без прочувствените ти прозрения и словесни излияния).

# 2 609
  • Варна
Прави ми впечатление,че противниците на дом.раждане са жени минали през трудно раждане,секцио,много мед.манипилации,лекарства,рано родени деца,бити,шамаросвани,наказвани.
И как си оформи това впечатление? Пълни глупости!
Имах първо раждане в болница, което мина по- естествено и от домашно- само с акушерка (без предварителни уговорки), без клизма, без окситоцин, без нито един шев за 3,30 ч. сумарно. Второто беше секцио, бебе 4 300 гр. , пълна упойка и никакви усложнения.
Понякога ги ръсиш едни....

Общи условия

Активация на акаунт