БХК съди държавата, защото няма регламент за домашно раждане

• 90 492
  • 3 420
  •   1
Отговори
# 2 655
Водата със захар е културна особеност, също както водата с мед и прочие. Ако нямаш достъп до захар и мед, какво ще му дадеш?

Разбиранията ми фундаментално се различават от тези на Christian, но в момента много от мненията му ми допадат, защото са адекватни. Сукрозата не се дава заради културни особености, а защото има много  доказателства, че бебетата изпитват болка, а сукрозата я намалява.  Laughing но така става, като (в този случай)дискутират компоти с компютри.  Laughing

# 2 656
Водата със захар е културна особеност, също както водата с мед и прочие. Ако нямаш достъп до захар и мед, какво ще му дадеш?

Разбиранията ми фундаментално се различават от тези на Christian, но в момента много от мненията му ми допадат, защото са адекватни. Сукрозата не се дава заради културни особености, а защото има много  доказателства, че бебетата изпитват болка, а сукрозата я намалява.  Laughing но така става, като (в този случай)дискутират компоти с компютри.  Laughing

Мисля в случая ставаше въпрос за различни неща... Споменах вода със захар, защото такава ме караха да давам на бебето заради жълтеницата... При изписването ми ги наговориха тези неща и като ги попитах къде виждат жълтеница при бебето ми само вдигнаха рамене - ми нямаше жълтеница, грам никаква... Ама те били длъжни да си кажат... Както и за останалите неща... Обясних им, че ги разбирам, длъжни са, казали са си, аз си решавам...

# 2 657

.

Мисля в случая ставаше въпрос за различни неща... Споменах вода със захар, защото такава ме караха да давам на бебето заради жълтеницата... При изписването ми ги наговориха тези неща и като ги попитах къде виждат жълтеница при бебето ми само вдигнаха рамене - ми нямаше жълтеница, грам никаква... Ама те били длъжни да си кажат... Както и за останалите неща... Обясних им, че ги разбирам, длъжни са, казали са си, аз си решавам...

Може, аз коментирах изказването на Christian относно вземане на кръв от петичката след даване на сукроза. Извинявам се на Анда....  тогава.

# 2 658
  • София

Това беше доста грубо. Кой има право да дискутира, без да бъде сравнен с компот? Може ли листинг?

# 2 659
  • София
На мен всичко това с домашното раждане, ваксините витамините и прочие, ми се вижка като в приказката "на триците скъп, на брашното евтин". Ако действително желанието за домашно раждане е продиктувано отлошите условия в болнииците, ненужните процедури и прочие, е логично да се направи ревизия на стандартите и изискванията в болниците. Все едно, като градският транспорт е кофти, аз да се кача на каруца или да ходя пеша!

# 2 660
  • София
Аз имам въпрос към "компютрите".
Какво значи да се "подготвиш" за домашно раждане?
Да ходиш на йога?
Да общуваш с жени с подобен опит?
Да четеш и гледаш клипчета в нета?
Да влезеш във връзка с Родилниците?
Да завършиш акушерство и гинекология?
Наистина ми е любопитно в какво толкова се изразява тази подготовка.  Thinking

# 2 661
"Липсата на Вит К ли предизвиква инсулт?"

Не може да кажем. Но знаем, че без него се случват инсулти. Ето това знаем. Или не?

Кои сте тези "Ние"?
Защото не,не знаете. Stop
[/quote]

Използвах академичното "ние", в смисъл на хора, които могат да се запознаят с това какви са нещата към момента. Академичното "ние" значи аз и всеки, който не го мързи да прочете и да помисли.

Ясно, че знаеш интересна думичка за "захар", сукроза, но това не сменя много смисъла. В случаят това, което играе роля, е удоволствието от сладкия вкус, което разсейва вниманието. И химичната формула да дадеш, пак става въпрос за феномен, не съвсем непознат на здравия разум. Хайде без надувки, не правят изказванията по-смислени, Кристиян. И "ние" знаем латински.

Един въпрос. Ако детето кармично може да "избере" да умре при раждане, не може ли да избере и да се роди рутинно, окситоциново, от бръсната и изклизмена майка...или даже секцио, ваксини, вит. К и да не е носено в слинг...

# 2 662
Аз имам въпрос към "компютрите".
Какво значи да се "подготвиш" за домашно раждане?
Да ходиш на йога?
Да общуваш с жени с подобен опит?
Да четеш и гледаш клипчета в нета?
Да влезеш във връзка с Родилниците?
Да завършиш акушерство и гинекология?
Наистина ми е любопитно в какво толкова се изразява тази подготовка.  Thinking

към момента става с линковете в първия пост: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=688021.0
промиването става на йога курсовете и форума на родилница (http://www.rodilnitza.com/forum/index.php)

# 2 663
Един въпрос. Ако детето кармично може да "избере" да умре при раждане, не може ли да избере и да се роди рутинно, окситоциново, от бръсната и изклизмена майка...или даже секцио, ваксини, вит. К и да не е носено в слинг...

Може да... Както и може да избере да бъде родено у дома си с помощта на акушерка...  Laughing  И темата е за точно тези бебета... Онези, които избират да се родят със секцио май си имат друга тема...

# 2 664
На мен всичко това с домашното раждане, ваксините витамините и прочие, ми се вижка като в приказката "на триците скъп, на брашното евтин". Ако действително желанието за домашно раждане е продиктувано отлошите условия в болнииците, ненужните процедури и прочие, е логично да се направи ревизия на стандартите и изискванията в болниците. Все едно, като градският транспорт е кофти, аз да се кача на каруца или да ходя пеша!

Логично е да се направи ревизия, но тези, които трябва да я направят са на мнение, че всичко си е ок... Така че, ако за теб градският транспорт е кофти, а тези, които трябва да го ревизират и оправят смятат, че е ок, то каква ти е алтернативата? Да си купиш автобус или да ходиш с каруца/пеша/с колело?

# 2 665

Може да... Както и може да избере да бъде родено у дома си с помощта на акушерка...  Laughing  И темата е за точно тези бебета... Онези, които избират да се родят със секцио май си имат друга тема...

А как разбираш? Тоест, ако не се е получило, значи бебето така е организирало нещата, че да закара мама до родилното, дори напряко на мераците й за естествено, нали?

# 2 666
  • София
Липсата на вит. К може да е пагубна за новороденото. Който реши да не слага витамина, си играе с живота на новороденото.

# 2 667
Липсата на вит. К може да е пагубна за новороденото. Който реши да не слага витамина, си играе с живота на новороденото.
Вие сигурни ли сте, че на вашите деца е слаган вит. К?
Казах, че съм проучвала въпроса, затова питам.

# 2 668
  • София

Даже имаше и тема за бебе с мозъчен инсулт след несложен витамин К

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=684343.0

# 2 669
  • София
В родилното казах да му бият всичко необходимо.

orchid, без думи съм от темата, към която си дала линк.

Общи условия

Активация на акаунт