БХК съди държавата, защото няма регламент за домашно раждане

• 90 417
  • 3 420
  •   1
Отговори
# 2 730
  • София
Добре, защо когато споменавате статистиката, старателно избягвате случаите на починали деца при домашно раждане? Защо Ви е толкова избирателна статистиката?

A сега питам защо при нястояването за отговор на този въпрос, спира активността Ви? Неудобен за каузата ли е?

?

# 2 731
  • София
А Ивка в петък, в 7 пм, наистина трябва да забегне, така че, marish, давайте по-бързо:)

# 2 732

A де и аз се чудя. Питах Ви няколко пъти именно по повод факти и статистика, защо непрекъснато коментирате болниците, а никога усложнения и смъртни случаи при домашно раждане? Защо изнасяте удобни за Вас факти?
Каква част от усложненията в болницата са били неизбежни и каква част от тях щяха да бъдат избегнати при домашно раждане?
Това са конкретни въпроси (подобни зададени и от други потребители), на които вие старателно избягвате да дадете отговор.

# 2 733
  • София
marish, статистиката между болнични и домашни раждания съм я коментирала в темата "Раждане вкъщи" миналата година толкова надълго и нашироко, че няма да загубя същото време отново.
Накратко - статистиката сочи,че асистираното раждане вкъщи е с не по-лоши показатели от болничните и в някои отношения по-добри. Обсъждали сме самите изследвания, показателите за различните видове смъртност в бг и другите страни и т.н - дълги, дълги страници. Темите вероятно са в архивите. Спокойно можете да ги потърсите и проследите.

Последна редакция: пт, 23 ное 2012, 19:30 от Iva_D

# 2 734
Последиците са за семейството, ако роденото с увреждане бебе остане в него.......
А като ще говорим за случаи на изгорено бебе в болница, защо не говорим за случая с починало бебе у дома?
........
Имам против в стремежа си да бъде рекламирано, да се внушава на хората как болниците са опасно място за жената и детето. Правото на свободен избор включва и липсата на всякакво внушение и представяне на вярна, точна и обективна информация.

Последиците са за семейството, дори и детето да не остане в него... Или очаквате, че родителите ще забравят, че имат увредено дете? Говорим и за починали вкъщи деца, що да не говорим? Макар че по правило противниците на домашните раждания говорят за починалите у дома, а привържениците говорят за починалите в болница... Освен да си сменим ролите...

Вярната, точна и обективна информация е нещо относително... Обикновено информацията е манипулирана според нечий интереси...

Каква част от усложненията в болницата са били неизбежни и каква част от тях щяха да бъдат избегнати при домашно раждане?

И мен ме интересува този въпрос... Кой трябва да отговори и от къде би могъл да вземе информацията (макар и да предполагам, че ако има такава, то тя не е вярна)?

# 2 735

marish, ако аз и ти сме изолирани случаи, да. Когато обаче статистиката крещи - съжалявам.

Какво крещяла статистиката?

# 2 736
За мен е било опасно място, за детето ми -също. Тези като мен ще изразяват своята гледна точка.  Вие, доволните - своята. Наблюдателят ще реши за себе си.

И за мен е била опасно място, но всяко друго място щеше да е лобно. Не съм доволна от болницата, но съм доволна, че имах достъп до болнична помощ и бързи лекари, които да извадят бебето преди да се задушило съвсем. Ужасно преживяване, но все пак с щастлив край.

# 2 737
  • София
 Whistling

Последна редакция: пт, 23 ное 2012, 22:11 от Туцка

# 2 738
Е, то няма как да се води статистика между болнично и домашно,
при положение че второто не съществува в България.  newsm78

Точката с ел.захранване е абсурдна, хехе.
В домовете нямаме два източника, а можем да раждаме вкъщи.
Единствените изисквания за дома ти са - да е повдигнато леглото и да има течаща, топла вода наоколо.

Това пък с присъствие на гинеколог, че и педиатър е абсурд да стане.
Ако ще се очакват проблеми, то по-добре направо да си отидеш в болница.
И да, тук през нощта също липсват доста голям брой специалисти по болниците.
Когато исках упойка, нямаше и 22.00 часа, но ми казаха че трябвало да ангажират анестезиолог да идва. Rolling Eyes

Съгласна съм с marish, че не бива да се внушава, че болниците са опасни,
има си бременности и очаквани раждания, които задължително протичат в болница,
но и да се изкарва всяко раждане такова, едва ли не с безброй интервенции и куп лекари около теб, също не ми се нрави.  Peace

# 2 739
Преди година и половина се изляха тонове статистика, не съм готова да се подложа на това отново, който има желание нека чете старите теми. И в тази връзка си позволявам да цитирам пост на jp:
...

Трогната съм, но в каква връзка е това?

# 2 740
E, болниците за някои може и наистина да са били опасни. А в България със сигурност има нужда болниците да станат по-приятно място. Обзалагам се, че дори само персоналът да стане по-любезен, при същите манипулации ще има много по-малко недоволни. И повече топли цветове - в Александровска са се сетили и стаите са розови.

# 2 741
  • София
да подсетя за статистиката  Laughing

# 2 742
да подсетя за статистиката  Laughing

Мисля, че нещо не се разбираме. Питам какво крещяла статистиката в контекста на разговора за родовите травми и преживяванията на Iva_D в болница - ако реферираш към моя въпрос малко по-горе.

# 2 743
"Липсата на Вит К ли предизвиква инсулт?"

Не може да кажем. Но знаем, че без него се случват инсулти. Ето това знаем. Или не?

Кои сте тези "Ние"?
Защото не,не знаете. Stop

Един въпрос. Ако детето кармично може да "избере" да умре при раждане, не може ли да избере и да се роди рутинно, окситоциново, от бръсната и изклизмена майка...или даже секцио, ваксини, вит. К и да не е носено в слинг...
[/quote]

Ами не!
За него има други приоритети в живота му.
Защото едно дете не познава окситоцин,клизми,лекарства,ваксини,вит.К ,за да иска да избере между изкуствен свят и такьв,който биологично му е закодиран като:
Да излезе през родовия канал,да бьде близо до майка си (слинг),да не се "трови" от пьрвия ден с тежки метали(ваксини).
Не го интересува и не играе роля дали майка му е обрьсната и дали има клизма,с какьв цвят рокля е и тн.
Ето това е проблемьт!
Сравнявате биология с икономика. Peace

# 2 744
E, болниците за някои може и наистина да са били опасни. А в България със сигурност има нужда болниците да станат по-приятно място. Обзалагам се, че дори само персоналът да стане по-любезен, при същите манипулации ще има много по-малко недоволни. И повече топли цветове - в Александровска са се сетили и стаите са розови.
Абе това за любезният персонал и условията е така, ама едва ли е водещата причина тези мацки да изберат да раждат вкъщи. Колкото и да го повтарят. В Холандия да не би да им е груб и арогантен перосонала и мизерни условията в болниците, че толкова много жени раждат вкъщи?

Общи условия

Активация на акаунт