БХК съди държавата, защото няма регламент за домашно раждане

• 90 321
  • 3 420
  •   1
Отговори
# 2 805
Няма да влизам в медицински спорове, нямам нужното образование за това.

Не твърдя, че е стерилна, всъщност не знам. Но със сигурност става по-нестерилна и опасна с нахлуването на инфекциите отвън.

Аха.Иначе умеем да пишем по 150 страници личното си мнение и да нападаме другите,които нищо не знаели... Laughing
Една среда е или стерилна или нестерилна.Няма "по-нестерилна".
Инфекции не "нахлуват".Пренасят се микроорганизми.А те дали ще предизвикат инфекции е вьпрос на колко казахте в преден постинг? ....вьпрос на 10 години учене.

Така както си ги представяте нещата не са и слава Богу няма да бьдат.
Затова няма да можете да повлияте на регламента или вьвеждането му. Peace

По повод епидуралните,мисля,че Невена Вирулан го е обяснила много добре за всички в тази тема.
Вьздьржам се от коментари в повече,за да не ме подгони Мамацитата,че се правя на интересен с терминологията.
Затова само ще кажа,че честа странична реакция от епидуралната анестезия е хронично/перманентно главоболие.

Въпрос на избор, донякъде. Аз бих предпочела да ме срежат, отколкото бебето да стои 3 дни в нестерилна среда и после задължително да му бият антибиотици, но не знам какво е становището на ГНМ по въпроса  Laughing Все пак, важното е резултатът да е жив и здрав!

И аз това питам от толкоз време - ама на - щели да намерят. В болниците няма как да ги намерят, само вкъщи ставало... Мистерия.

Педполага се,че уважаемите АГ,след приемане на регламент,ще са задьлжени и да се дообразоват.
Разбира се,тези,които искат.
Тук например има списьк кои АГ предлагат тези услуги.Така и акушерки.

# 2 806
  • София
каквото и да става, трябва да е разписано точно, и да се прави от дипломирани от законно висше учебно заведение по медицина специалисти, в случая акушерки! Ако трябва, и допълнително обучение да минават, ако в един момент смятат да специализират в домашни раждания. Но аз, ако утре реша да раждам и обмислям възможността да си родя вкъщи, да мога да се обърна към или наема акушерка с редовно обучение и документи, с право да практикува в България.

# 2 807
  • София
Но аз, ако утре реша да раждам и обмислям възможността да си родя вкъщи, да мога да се обърна към или наема акушерка с редовно обучение и документи, с право да практикува в България.

Задължително трябва да има регистър на акушерките и АГ-та, които могат и желаят да астистират в домашни условия.

# 2 808
  • # супернатурална #

Инфекции не "нахлуват".Пренасят се микроорганизми.А те дали ще предизвикат инфекции е вьпрос на колко казахте в преден постинг? ....вьпрос на 10 години учене.

Виж, аз съм наясно, че имам лаишки познания по медицина. За това се доверявам на професионалисти. Но, доколкото разбрах, тезата ти е, че всички български гинеколози са наясно (предполагам), че след престой на плода в .. айде да не е нестерилна среда...в разхерметизирана матка, няма опасност от инфекции и бодат бебето и майката за спорта или в услуга на фармацефтичните компании? Вярата ми в доброто у хората отказва да приеме такава теза. И имам нужда спешно от български медик в темата  Laughing

# 2 809
  • София
Разбира се, че има опасност от инфекции! Какво да се прави, лекарите решават според случая, нали затова има ехограф, да се види колко води са останали, дали изтичащите води са бистри, следи се дали плодът страда, и всичко, което може да се направи в болница.

# 2 810
И имам нужда спешно от български медик в темата  Laughing

Кристиян е българин - виж колко добре владее български език... Това, че живее и практикува в чужбина притеснява ли те?  Thinking

# 2 811
  • # супернатурална #
А, що да ме притеснява? Да се притесняват тези, които живеят там, където практикува  Laughing

# 2 812

Кристиян е българин - виж колко добре владее български език... Това, че живее и практикува в чужбина притеснява ли те?  Thinking

Кристиян нищо градивно не е написал в тази тема, освен да се фръцка колко е велик и колко знае и може и да се подиграва с чуждото невежество

каквото и да става, трябва да е разписано точно, и да се прави от дипломирани от законно висше учебно заведение по медицина специалисти, в случая акушерки! Ако трябва, и допълнително обучение да минават, ако в един момент смятат да специализират в домашни раждания. Но аз, ако утре реша да раждам и обмислям възможността да си родя вкъщи, да мога да се обърна към или наема акушерка с редовно обучение и документи, с право да практикува в България.

Точно така и аз си мислех, че се планира
Ама виж Ива от Естествено се изпусна без да иска, че май ще са друг тип тези акушерки, "близки  по идея", което си е доста протеснително

# 2 813
  • # супернатурална #

Ама виж Ива от Естествено се изпусна без да иска, че май ще са друг тип тези акушерки, "близки  по идея", което си е доста протеснително

Това е така, но и да се прецени има ли смисъл да се инвестират толкова пари за нещо, което ще се потреблява от много малък процент, при положение, че, както някой написа по-горе, в държавата ни умират млади хора от болести, лечими и покривани навън от здравните им осигуровки. И сега ако ме заядете за прословутите 35000 - Бояна ви го каза. Допълвам, че ако се прави проучване, то трябва да е само сред бременни или веднъж родили жени, щото и аз преди да забременея вятър ме вееше на бял кон. А и защо се питат само майките, мнението на бащите да не без значение?

# 2 814
Стелт, виж колко интересно за стерилността.

Стерилността беше спомената в контекста на изтичащите околоплодни води. Да, може да има бактерии в тях и без да се спука мехура - но това не е нормално и е опасно.

След като се спука обаче, от влагалището нахлуват бактерии безпрепятствено нагоре и определено ситуацията в матката е много "по-малко стерилна".

Всъщност инфекцията в такъв случай не е въпрос на "дали", а на "кога".

# 2 815

Виж, аз съм наясно, че имам лаишки познания по медицина. За това се доверявам на професионалисти. Но, доколкото разбрах, тезата ти е, че всички български гинеколози са наясно (предполагам), че след престой на плода в .. айде да не е нестерилна среда...в разхерметизирана матка, няма опасност от инфекции и бодат бебето и майката за спорта или в услуга на фармацефтичните компании? Вярата ми в доброто у хората отказва да приеме такава теза. И имам нужда спешно от български медик в темата  Laughing

Такива тези идват само от предубеждение към мен.Нямам такава теза.Това са твои свободни съ4инения.

И имам нужда спешно от български медик в темата  Laughing

Кристиян е българин - виж колко добре владее български език... Това, че живее и практикува в чужбина притеснява ли те?  Thinking

Кристиян нищо градивно не е написал в тази тема, освен да се фръцка колко е велик и колко знае и може и да се подиграва с чуждото невежество

Безо4ието няма граници.Както и дискриминацията:
9

Това е така, но и да се прецени има ли смисъл да се инвестират толкова пари за нещо, което ще се потреблява от много малък процент, при положение, че, както някой написа по-горе, в държавата ни умират млади хора от болести, лечими и покривани навън от здравните им осигуровки. И сега ако ме заядете за прословутите 35000 - Бояна ви го каза. Допълвам, че ако се прави проучване, то трябва да е само сред бременни или веднъж родили жени, щото и аз преди да забременея вятър ме вееше на бял кон. А и защо се питат само майките, мнението на бащите да не без значение?

# 2 816
  • # супернатурална #

Безо4ието няма граници.Както и дискриминацията:

Безочие е да говориш за дискриминация пред хора, изнемогващи за да подържат живота и здравето на децата си, и пред хора, които познават такива  Stop

# 2 817
  • София
Така работи обществената система, Кристияне - трябва да се покрие масата от хората и случаите, още повече, че в случая не става въпрос за двеста човека с редки болести, които се нуждаят от определено лечение, а за раждане вкъщи. Родилката е съвсем обикновена жена, която иска да роди вкъщи по някакви лични причини, и ако това начинание ще струва на касата Х пари, които са повече от отпусканите за раждане в болница, то няма как да стане! Принципен въпрос, а не на дискриминация. Ако е готова да си плати за удоволствието да роди вкъщи, ок, но да е с дипломирана в медицинско учебно заведение специалист.

# 2 818

Основното е, че не практикува тук (нямам идея и дали е учил тук). Индийските стажанти в Майчин дом са по-български медици от него в случая.

# 2 819
Понеже сте се хванали за пустата стерилност в болниците, да питам колко бебета се изписват с вътреболнична инфекция от Шейново, най-малко гнойни гурели или сополи, които не минават с месеци, и нямаше ли едно-две загинали заради вътреболнична инфекция в Тина Киркова преди няколко години?

Общи условия

Активация на акаунт