БХК съди държавата, защото няма регламент за домашно раждане

• 90 125
  • 3 420
  •   1
Отговори
# 2 880
Да, тя ги формулира много добре...  Laughing  Последният да затвори вратата...  Laughing   На тази страница ги изброих 5, рядко я чета, напоследък въобще не я чета.... Нищо не ми казва...  Laughing

Вие какво казахте и на колко въпроси адекватно отговорихте (не визирам конретно Вас, а поддръжниците на Вашата теория)?

Не сте и длъжни, де!   bouquet

За 190 страници само от тази тема, все нещо сме казали...  Laughing   Или не сме?  Thinking   А ако не сме, що мислиш, че тепърва ще кажем и какво всъщност правиш в темата?  Whistling

# 2 881
Това, че нещо сте написали, не значи, че сте казали.
Какво правя в темата ли? Търся аргументи в полза на домашното раждане, контрааргументи на моите до сега...но не ги намирам.

Или нещо не ви харесва какво Ви питам? Нещо твърде са ми логични въпросите и нямате логичен отговор.

Пожелавам само на всички, които са решили да раждат у дома, да имат наистина едно нормално раждане, за да не се наложи да съжаляват за безрасъдството си, също пожелавам на децата, които ще се родят, да не страдат от решенията, взети от майките им, които смятат раждането за върховото постижение на живота си, станало по техен сценарий и план (дано да Ви мине сценария). И също Ви пожелавам да си носите отговорността за взетите решения, за да не Ви излязат криви пак лекарите накрая.....

# 2 882
"В негово име в" БЬЛГАРСКИТЕ болници "жертват комфорта на родилката."

Я кажи в кои болници запазват комфорта на родилката в ущърб на бебето- да не ходя там.

Колкото до безразличието- наблюденията ми са, че лекарите действат двуканално в
отношенията с родилката. От една страна ме гледат като човек, но едновременно с това
ме гледат и като биологична машина. От това дали има усложнения зависи кой поглед
ще надделее. Да, гледали са ме като нечовек. Осъзнавам, че е било нужно. Продължи няколко
минути, и без това затрити от следродилната амнезия. Не виждам драма.
Това е,че не ти е познато,че може и двете потребности да бьдат задоволени едновременно.
Не е нужно да се "жертва" едното заради другото,за да има хубав край.
Не е нужно да се бият шамари,да се арогантства,да се подиграва,да се обезличава,за да има хубав край.
Но ти няма откьде да го знаеш.
Как едно дете да поиска сладолед,ако никога не е виждало такьв?

Обаче има хора,които знаят и затова искат.Другите вместо да поискат и те,твьрдят,че сладолед не сьществува. Wink

Какво правя в темата ли? Търся аргументи в полза на домашното раждане, контрааргументи на моите до сега...но не ги намирам.

Или нещо не ви харесва какво Ви питам? Нещо твърде са ми логични въпросите и нямате логичен отговор.

Пожелавам само на всички, които са решили да раждат у дома, да имат наистина едно нормално раждане, за да не се наложи да съжаляват за безрасъдството си, също пожелавам на децата, които ще се родят, да не страдат от решенията, взети от майките им, които смятат раждането за върховото постижение на живота си, станало по техен сценарий и план (дано да Ви мине сценария). И също Ви пожелавам да си носите отговорността за взетите решения, за да не Ви излязат криви пак лекарите накрая.....
Да ти се врьща стократно пожеланието! Peace

# 2 883

Аз видях много казани неща и много отговори, повтаряни, преповтаряни за всеки, който тепърва задава въпроси и не му се чете назад... Вкл. и на теб ти отговаряха... Не си ги видяла? Прочети темата отново...

От днес - Родилки на протест срещу лекари ”насилници”
В статията пише за някакви непълни епикризи на родилки...  Thinking   На мен епикриза не ми дадоха... Попитах ги специално, защото при изписването ми донесоха епикриза само за бебето... Изгледаха ме така...  Shocked  Ма каква епикриза, на родилките не се дава... И аз погледнах така...  Shocked  Рекох си, много смотана практика... Но то май излиза, че пак си е практика на болницата... Не съм била там, нищо не ми е правено, логично да нямам епикриза...  Thinking

# 2 884
А в моята епикриза синът ми го писаха момиче,
ама си я смених, без да ми правят проблем.

Добре де, ако моят комфорт изисква да искам да раждам 48 часа,
а стане ясно, че бебето няма да издържи- какъв е
компромисът?

Ако моят комфорт изисква никакво секцио,
а се случи пролапс на пъпна връв, какво правим? Раждам го
умрял, само и само да прекарам бебе през вагината си ли?
Така де, кармичен избор...

Ако тоновете му не са от най-добрите,
а аз нямам сили и съм леко неадекватна,
ако с малко навикване могат да ме вкарат във форма,
а моят комфорт изисква- никакво викане!

Избор, избор...

# 2 885
......

А ако си глуха и сляпа най-добре да те почнат и свършат с ритници - иначе няма начин да се разберете...

# 2 886
В интерес на истината накрая бях със заглъхнали
уши, невъзприемчива, полуадекватна и ми викаха с много силен глас,
който едвам чувах.

Гледам Естественичките пак веят плакати пред Шейново...

# 2 887
В интерес на истината накрая бях със заглъхнали
уши, невъзприемчива, полуадекватна и ми викаха с много силен глас,
който едвам чувах.

А защо?  Аз бях под силен стрес в болницата - факт... Така ми действат болниците, а в случая беше още по-зле, щото не идеше да си хвана парцалките и да си тръгна, не бях в подходящо състояние... Всеки друг път, когато съм лекувана от нещо, можех да си изляза по всяко време, с изключение на този път... Просто ако се наложеше нещо спешно през нощта, щяха да ме върнат при същия екип и да си отнеса, че съм имала неблагоразумието да си тръгна... Сигурна бях и затова останах, въпреки това... И бях много по-адекватна... Под стрес съм адекватна, само че не мислех за раждане в този момент, съвсем различно се чувствах... Та защо ти си била толкова неадекватна, след като ти е кеф да си в болница?

# 2 888
.

Добре де, ако моят комфорт изисква да искам да раждам 48 часа,
а стане ясно, че бебето няма да издържи- какъв е
компромисът?

Ако моят комфорт изисква никакво секцио,
а се случи пролапс на пъпна връв, какво правим? Раждам го
умрял, само и само да прекарам бебе през вагината си ли?
Така де, кармичен избор...

Ако тоновете му не са от най-добрите,
а аз нямам сили и съм леко неадекватна,

Избор, избор...
Явно имаш изкривени понятия/представи за "комфорт". Peace

# 2 889
  • Западен парк
Хайде да обсъдим въпроса от друг ъгъл. Какво би трябвало да включва бъдещият регламент, така че да е максимално безопасен за бебето и щадящ за майката? На дискусията много биха помогнали майки от чужбина с инфо за съответните държави. Има ли изискване за близост на болница? Или за по-специални условия в дома на родилката? В какъв срок бебето трябва да бъде заведено при педиатър /неонатолог?

Из темата беше споменато изискване за определено отстояние до болница и ток от два източника. Първото - добре, но второто, ако не е шега, е почти невъзможно в наши условия. Вярно, че има портативни генератори за по 1000 лв.,но какъв шум вдигат само, не ви е работа!

И други такива неща. Вие какво бихте искали да включва регламента?

# 2 890
Из темата беше споменато изискване за определено отстояние до болница и ток от два източника. Първото - добре, но второто, ако не е шега, е почти невъзможно в наши условия.

При мен е проблем първото, а не второто... Имаме втори източник, който в момента използваме за помпата за парното, когато спре тока... Много хора имат такъв или не е невъзможно да се направи, ако се подготвя домашно раждане... На мен ми е по-интересно за какво ни е втори източник? При какви очаквани проблеми в домашна обстановка е задължително да има ток и то втори източник за всеки случай?

# 2 891
  • София
Това с втория източник е пълна глупост и изобщо не е съществува като изискване.
Всъщност и Мила го каза.

# 2 892
И други такива неща. Вие какво бихте искали да включва регламента?

Ама тя темата не е за това, не разбра ли... Simple Smile Само така й е името. Иначе е за колко са гадни болниците. А какъв да е регламента - все някой, работещ в тия болници, ще го напише...

# 2 893
От цялата тема ми стана ясно, че естественичките са малобройна, но много креслива шайка космати хипопотами, тъпкани с комплекси и отритнати от обществото. Единственият начин някой да им обърне някакво внимание, да се явят по телевизията, да дават интервюта и т.н. е като направят нещо ненормално, което да разбуни духовете. И какво правят - раждат в къщи, кърмят до първи клас, не се обезкосмяват, не слагат грим, отричат ваксините, мият си зъбите с пясък и т.н.Та това е - избиване на ужасни комплекси е цялата истерия с раждането в къщи.

# 2 894
Още повече допринася и политиката на държавниците ни. Като че ли тази политика цели намаляване и изчезване на българите, а не просперитета ни.

И това става и чрез сриване на националното самочувствие,така както го целят и съфорумци.

"От друга страна най-пошлият вид гордост е националната гордост. Защото чрез нея човек издава липсата на индивидуални качества, с които би могъл да се гордее – как иначе би посегнал към нещо, разпределено на няколко милиона люде. Онзи, който притежава забележителни лични достойнства, ще съзнава по-скоро недъзите на собствената си нация, защото непрекъснато ще му бодат очите. Обаче всеки жалък глупак, нямащ си нищо на света, с което да се гордее, посяга към последната опора – нацията: така се успокоява и е готов от благодарност да защитава π υ ξ κ α ι λ α ξ (с ръце и нозе) всички присъщи и пороци и глупости."

Артур Шопенхауер

Не съм израстнала със Шопенхауер,учила съм Паисий Хилендарски,който се е родил малко по-рано и е казал:
 "О неразумни и юроде! Защо се срамуваш да се наречеш българин"
и т.н.

Самочувствие и гордост имат съвсем различно значение  Peace.Така че Шопенхауер го остави за немските форуми.

Общи условия

Активация на акаунт