ОМ- прочете ли цялата тема дотук? Глупаво е да се повтаря едно и също. Прочети мненията на Котката Марта, Хедра, моите, на Мила Елен- вероятно пропускам някои от разумно звучащите аргументи и предложения. Наистина доста страници са, но и доста хора написаха каквото имаха да казват, повториха го няколко пъти и спряха да пишат

Mamacita Bandida, започвам да не разбирам какво твърдиш- адекватна ли си била по време на раждането или не? Ако да- защо смяташ че е било нужно лекарите да правят нещо, с което не си съгласна? Ако не- как си могла да си служиш с телефона? Мъжа ти трябваше ли да крещи по телефона за да го чуваш?
В моя случай вятъра запя с ангелски глас и пухкави бели снежинки украсиха цялата страна с красив бял сняг в негова чест

Нужно ли е родилката да е в перфектна концентрация за да може просто да и се обясни какво следва и да отговори на прости въпроси от рода на "да ви дадем ли бебето веднага", "да го изкъпем ли" ?
Апропо, и при мен е така- в стресови ситуации много бързо премислям варианти. Когато се пребих с колело преди 10 години още преди да се окажа паднала на пътя, в секундите в които падах вече знаех че вероятно ще си счупя зъби, че лицето ми ще пострада сериозно, че трябва да се свия за да се предпазя, къде се намирам, че ако колелото се счупи ще ми е трудно да се прибера сама, и още куп дребни детайли. Подобно при други рискови ситуации. При раждането, обаче не беше така, чувствах се спокойна и бързото премисляне не ми се случи