БХК съди държавата, защото няма регламент за домашно раждане

• 89 738
  • 3 420
  •   1
Отговори
# 3 045
Много бременни не качват в самолета.
...

и не само поради риска от раждане, но и поради риска от умиране на бебето от липса на кислород на големи височини и  намаленото налягане в кабината

# 3 046
Мобилните телефони смущават апаратурата в родилната зала и са общо взето забранени.

Физиката не ти е силна страна.

Или в БГ са адски некомпетентни, че ме пуснаха с Нокиа 5000, от която в последствие
набирахме таткото между две контракции.

Иначе увереност в тялото, риск, свобода- за тези цели си има скално катерене и бънджи скокове, може и рафтинг.

И да ме просветлите за още нещо, моля. Прочетох разказа, водното раждане било с по-приемливи контракции. Ама нали според естествените идеи раждането не боляло, било само усещане за вълни, сила, не знам какво...а как изведнъж хем не боли, хем във вода е по-малко болезнено?

Последна редакция: чт, 29 ное 2012, 10:19 от Mamacita Bandida

# 3 047
Пиша изключително рядко във всякакъв вид форуми и като цяло в интернет пространството.
Но след като прочетох 203страници се чувствам направо длъжна да задам няколко въпроса.
Какво,  Ви кара да се мислите за по- компетентни от докторите и да им диктувате, в този толкова важен и рисков момент, какви желания, мераци и мечти имате? Кое Ви кара да се мислите за по- знаещи от хора, учили и практикували години наред? И защо по дяволите си мислите, че тези хора искат да Ви навредят???
Всички искат живи и здрави майка и бебе на финала! И знаят по- добре от Вас как да постигнат това!

Благодаря Ви за включването... Може да продължите да четете...  Laughing

# 3 048
И да ме просветлите за още нещо, моля. Прочетох разказа, водното раждане било с по-приемливи контракции. Ама нали според естествените идеи раждането не боляло, било само усещане за вълни, сила, не знам какво...а как изведнъж хем не боли, хем във вода е по-малко болезнено?

Аз не знам кое му е естественото на водното раждане, ама нейсе...

В Родилница имаше разказ за раждане в океана. Е, кой сухоземен бозайник с всичкия си ще влезе да ражда в океана...

# 3 049
Затова пък някои морски бозайници, когато могат, излизат и раждат на сушата.
Тюлени и моржове. Останалите пък раждат в стадо, поради една много логична причина:
акули.

Значи доста хора тука искат да ми кажат, че ако евентуално се стигне до второ дете
и го родя без окситоцин, болката ще е на практика пренебрежима, особено след като
съм раждала със система, която си стигна на финала максималната капка, започна с 8 в минута, стигна 25, накрая я пуснаха да тече без броене.

Айде моля ви се! Пак ще си боли, по какви ли не причини. Зависи колко
ще е голямо бебето, в каква форма ще съм, как ще е разположено.

Моят например беше разположен надясно, вместо наляво, което значи, че вместо да се върти 45 градуса, трябваше да се завърти на 135, за което помогна акушерка. На това му викат "бъркане и ръчкане" в естествените среди, акушерката му вика "водене на главата", за да спести на бебето
време и усилие. Дясната позиция не е патология, "вариация на нормалното" е, но както се вижда лесно, може да удължи времето и да създаде проблеми.

# 3 050
Предполагам се изхожда от факта,че бебето е във водна среда и на първо време му е по-лесно.Трябва да се вземе впредвид и първоначалното развитие на зародиша,където се преминава през различните животински фази.Обаче в океана Т на водата не е като в корема на човешката мама-човек е топлокръвен.
Ако някои животни раждат там,то е защото там са си у дома-т.е. средата им е позната,което е идеята на дом. раждане.
Но при нормални обстоятелства човек е добре да затвори животното в себе си.

# 3 051
Еми там е работата, че водната среда не прави почти нищо
за новороденото. Да се роди под вода може дори да е опасно.
Няма никаква истина в твърдението, че детето няма да вдиша вода-
има случаи на вдишване, а като се има предвид какво може
да плува из водата- хич не е обнадеждаващо.

Делфините също са топлокръвни:) и китовете, ама горките
не могат да излизат от океана...тюлените могат и излизат.

# 3 052
Ако някои животни раждат там,то е защото там са си у дома-т.е. средата им е позната,което е идеята на дом. раждане.

Не се сещам за сухоземно животно, което да го прави. Не и сред бозайниците.

# 3 053
.... а като се има предвид какво може
да плува из водата- хич не е обнадеждаващо.

То там и да плува има сол да "обира" мръсотията, и голяма водна площ,ама при някои плува в ограничено пространство,но важното е да е натюр,"щото мoйто л...о най-хубаво." Simple Smile.

Делфините също са топлокръвни:) и китовете, ама горките
не могат да излизат от океана...тюлените могат и излизат.

Топлокръвни,но живеят във водна среда .Пък тая дето я имаше със синьото бебе не е живяла в океана,ами на топло вкъщи.Други дето ги дават със сини бебета от водни раждания във вана сигурно бая са киснали там.
Лично аз моето дете като се къпе в морето видя ли,че му посиняват устните,веднага го изкарвам от водата.

Последна редакция: чт, 29 ное 2012, 11:48 от ОМ

# 3 054
  • София
Натурално, ама друг път.
http://www.charlatans.info/news/L-accouchement-dans-l-eau

Но, естествено, къде по-романтично е да четеш Родилница и Дула дот фр, ир, бл, ен и т.н.

# 3 055
Бебетата от водното раждане не са сини от температурата на водата.
Сини са, щото никой не им слуша тоновете и не се знае колко
са страдали по време на раждането- а тъй като то си продължава
колкото си иска, натурално и естествено, съответно бебето се ражда в доста компроментирано
състояние. Но на това му викат "миролюбиво" раждане без насилие.

Щото било насилие да очакваш бебето да закрещи и да порозовее веднага.
Така де, нека си постои малко в синичко, отпуснато състояние, както
природата е решила. Моят се роди с АПГАР 7, 8 след малко измъчване- беше бял, не син.
Съвсем насилствено и рутинно се нацупи, ревна, порозовя и размаха ръчички и краченца в голямата празнота извън утробата, вместо да стои отпуснат и едвам да мяука, като някои
миролюбиви водни бебета.

Иначе имаше едно ужасно видео на седалищно раждане, при което чакаха
може би три минути да извадят главата, през което време бебето видимо посинява, ама
не от студ, ами от това, че матката вече се е свила, плацентата и пъпната връв не пренасят кислород и то си се задушава най-естествено и миролюбиво, без някой да предприеме
"рутинни интервенции" да му извади главата.

# 3 056

Merde!

(Това беше кратко съмари на статията, за който не е грамотен
на французки!)

# 3 057
Първо майката посинява от студ,после и детето.Студа спира преноса на кислорд и започва обезкървяване.Водата отнема енергия,поради което контракциите може да са по-неусетни,но и нeeфективни.Особено ако и не бута реката.И така бебето може да започне да страда.

# 3 058
И в топла вода да де, все тая. Там пък се въдят бактерии.

Само един от проблемите е, че водното раждане продължава по-дълго
и по-натурално. Хайде, ако е в болница, ще следят и ще са критични, но
у дома- сто часа, без на някой да му пука за бебето...

# 3 059
Нали се оплакват, точно защото в болницата накрая ги каралаи да излязат от ваната и да отидат, където стандартно си се ражда. Не знам що за ум е решил, че на земного дете ще му е по-добре да продиша под вода. Аз не съм се интересувала много-много, защото раждането не ме интересува кой знае колко, но най-простата логика ми казва, че не е нормално човек да ражда във вода. А и първата, необмислена реакция ми е "що за идиотщина?!".

Общи условия

Активация на акаунт