БХК съди държавата, защото няма регламент за домашно раждане

• 89 382
  • 3 420
  •   1
Отговори
# 3 270
Кристияне, а да взема и аз да те попитам на свой ред, знаеш ли колко бебета и жени умират по света, защото не са видяли бяла престилка? Разни софистики под формата на въпроси, хич не ги подхвърляй, защото лошото на такива похвати е, че могат да се използват и от опонента! Смъртността сред родилките и новородените започва да намалява след като повече жени имат достъп до лекарска и акушерска помощ, дори в най-затънтените краища на света.
А знаеш ли това,а знаеш ли онова....
Ами знам.Много знам.И знам,че знам.
Само,че отговорьт ми,че милиони деца се раждат по света без никаква помощ беше кьм следното..
Цитат
Шестица си е!!!
Остани без лекарска помощ, остани без всякакви лекарства ... трева само да пасеш ... ще те видя колко нормално ще раждаш ... може ти да оцелееш... но знаеш ли колко други ще са на "по доброто място"?!?
По този повод...деца се раждат и ще се раждат безпроблемно без цивилизация. Peace

# 3 271
А ти откъде знаеш,че бебетата искат мляко? Не го ли знаеш от майка ти,от баба ти и т.н.

Е айде сега. Не искам да омаловажавам ролята на лекари, майки и баби, ама пък някои съвсем подценяват ролята на природата за продължението на човешкия род. Първо, тялото на жената произвежда коластра още преди да роди, после когато бебето реве инстинктивното й желание е да го гушне,  а то самО прави сукателни движения с уста и да търси гърдата - също  инстинкт.  Т.е. природата сама си се е погрижила за неговото оцеляване. Сега, че някои познания правят оцеляването по-лесно и за повече хора е едно, но пък съвсем да се изключват вродените ни инстинкти за самосъхранение и продължение на рода - вече е друга крайност.

И една новоизлюпена майка при всички случаи знае какво да прави с бебето си? Или просто го наблюдава и така се ориентира?

Една новоизлюпена майка би трябвало да се радва, че в крайна сметка е успяла да изхвърли от тялото си този паразит... Вместо това, повечето майки се грижат денонощно за паразита като дори рискуват здравето си от недоспиване и умора...  Ще каже човек, че цялото същество на майката е заето да запази и отгледа този нов живот с цената на много неудобства от нейна страна...  Странна работа... Тъкмо се бях убедила, че е точно обратното и че майката всъщност се стреми да убие това ненужно нещо още под формата на зигота....

Иначе за зачеването - да, знам, че ти е гордост. Малко е тъжно да няма с какво друго да се гордееш де, но нали това е форум за взаимопомощ, ще те разберем. Simple Smile

Гордея се и с доматите си Рила, които отгледах тази година, но теб те няма в онази тема...  Laughing   Правя си и домашен хляб, кисело мляко, масло и т.н. и много се гордея, но и в онези теми те няма... Все при зачеването се буташ...  Laughing

# 3 272
По този повод...деца се раждат и ще се раждат безпроблемно без цивилизация. Peace

Колко деца? Всички? 90%? 50%?

Все при зачеването се буташ...  Laughing

И все теб намирам там с цялата ти безпроблемност.  Mr. Green

# 3 273

Колко деца? Всички? 90%? 50%?

Все при зачеването се буташ...  Laughing

И все теб намирам там с цялата ти безпроблемност.  Mr. Green
Е направи си труд да погледнеш...
Впрочем ти проблеми имала ли си сьс зачеване?
С износване разбрахме,че и при двете ти бременности е имало нещо.

# 3 274
Вай-вай,пред глупостта на стелт предпочитам да замълча(емотикон с лепенка на устата)...

# 3 275
  • София
Стелт, наистина вече пишеш отковени глупости, само и само да не се откажеш от мнението си! Сори, че ще те разочаровам, но И експериментално е установено, че при животните майчинството сее учи. При котките много често новородените от първа бременност умират, защото котката не знае какво да прави. При шимпанзетата, нашите най-близки генетични роднини, отделените от стадото и отгледаните в плен женски много често след раждането на бебето го отхвърлят или задушават, или оставят да умре от обезводняване и стууд, защото не им идва на ума да го гушнат, или така се "заиграват" с него, че го убиват без да искат. В естествената среда, шимпанзетата живеят в група и младите женски стават бавачки на малките в групата и се учат с подражание. При нас, хората е същото - живеем в група, учим се от подражание и предаваме знания и култура през поколенията. Жена, която никога не е гледала дете, било то малко братче, и дори не е наблюдавала как се гледа бебе, е по-вероятно да е неуспешна майка.

# 3 276
  • В заешката дупка
И една новоизлюпена майка при всички случаи знае какво да прави с бебето си? Или просто го наблюдава и така се ориентира?

Както казах ни най-малко не подценявам ролята на лекари, предци, въобще информацията, но инстинктите - на бебето и на майката - имат своята много важна роля и не бива да бъдат подценявани, защото в някои случаи да се следват точно те, а не външни инструкциите са по-доброто решение.

# 3 277

Какво да погледна?

Ще извиняваш, че няма да ти обясня кой какви проблеми е имал - но това си пада малко семейна работа.

# 3 278
Стелт, наистина вече пишеш отковени глупости, само и само да не се откажеш от мнението си! Сори, че ще те разочаровам, но И експериментално е установено, че при животните майчинството сее учи. При котките много често новородените от първа бременност умират, защото котката не знае какво да прави. При шимпанзетата, нашите най-близки генетични роднини, отделените от стадото и отгледаните в плен женски много често след раждането на бебето го отхвърлят или задушават, или оставят да умре от обезводняване и стууд, защото не им идва на ума да го гушнат, или така се "заиграват" с него, че го убиват без да искат. В естествената среда, шимпанзетата живеят в група и младите женски стават бавачки на малките в групата и се учат с подражание. При нас, хората е същото - живеем в група, учим се от подражание и предаваме знания и култура през поколенията. Жена, която никога не е гледала дете, било то малко братче, и дори не е наблюдавала как се гледа бебе, е по-вероятно да е неуспешна майка.
Добре де,да се намесят ветеринарите и зоолозите,за да не се получава така. Grinning Grinning

Какво да погледна?

Ще извиняваш, че няма да ти обясня кой какви проблеми е имал - но това си пада малко семейна работа.
Погледни данни.
Иначе няма проблеми,семейната работа си я описала надьлго и широко в други теми.Ще погледна там.

# 3 279

По този повод...деца се раждат и ще се раждат безпроблемно без цивилизация.

Колко се раждат... да !!! Ами колко мрат?
 Моля статистика ...Или ние залагаме само на ражданията ... без да смятаме, колко от тях няма да оживеят без лекарска намеса? Или нас ни интересува да стигнем до раждането...пък от там нататък, какво ме интересува... така ли?!?
Важното е да е естествено пък, каквото сабя покаже  newsm78
 Добър пример за скрит естествен подбор   Wink Мерси  Mr. Green

# 3 280
Погледни данни.
Иначе няма проблеми,семейната работа си я описала надьлго и широко в други теми.Ще погледна там.

Какви данни да погледна? Нали те попита нещо Andariel - ти се измъкваш, че някои деца се раждали безпроблемно и без медицинска помощ.

А историята не съм я описала и не мисля, че този форум е мястото да го правя.  Peace

# 3 281

Както казах ни най-малко не подценявам ролята на лекари, предци, въобще информацията, но инстинктите - на бебето и на майката - имат своята много важна роля и не бива да бъдат подценявани, защото в някои случаи да се следват точно те, а не външни инструкциите са по-доброто решение.

Бебето има инстинкти,защото е като малко животинче.После инстинктите се губят и трябва да ги учим.Ако в началото му се подаде шише с АM,после изобщо няма да се сети за гърдата на мама,независимо от кога и е текла коластра.

# 3 282
Вай-вай,пред глупостта на стелт предпочитам да замълча(емотикон с лепенка на устата)...

Така ме жегна, че отивам да опъна един филтър...

И сега какво? Излиза, че съм и неуспешна майка... Ще се и пропия...  Drunk

Добре де,да се намесят ветеринарите и зоолозите,за да не се получава така. Grinning Grinning

Дам, имаше едни интересни филмчета някъде по телевизора.... За животните в плен се обясняваше и по-точно за раждането на бременни животни в плен... Съвсем накратко ще кажа, че отделяйки родилката и опитвайки се да й създават някакви удобства, вероятността раждането да не мине добре и да се появят поведенчески проблеми като отхвърляне на новороденото и т.н. е по-голяма... Когато оставяха животните в стадото и сами да си изберат къде да родят, резултатите бяха по-добри... Установиха също, че останалите животни от стадото не пречат на раждането, както се опасяваха и поради която причина отделяха родилката и й правеха удобства... Това показаха и казаха във филмчето, не си го измислям аз, така че не спорете с мен...  Laughing

# 3 283
Цитат
Бебето има инстинкти,защото е като малко животинче.После инстинктите се губят и трябва да ги учим.Ако в началото му се подаде шише с АM,после изобщо няма да се сети за гърдата на мама,независимо от кога и е текла коластра.
честно казано аз знам за случай (не с мен) дете на 6 месеца е започнало да суче от гърдата на майка си, а до тогава е пило само от шише... Как е станал този номер не знам, но жената още кърми .. малката е на 2 години в момента  Laughing Laughing Laughing
Така че винаги има изключения от правилото ...  Laughing Laughing Laughing

# 3 284

По този повод...деца се раждат и ще се раждат безпроблемно без цивилизация.

Колко се раждат... да !!! Ами колко мрат?
 Моля статистика ...Или ние залагаме само на ражданията ... без да смятаме, колко от тях няма да оживеят без лекарска намеса? Или нас ни интересува да стигнем до раждането...пък от там нататък, какво ме интересува... така ли?!?
Важното е да е естествено пък, каквото сабя покаже  newsm78
 Добър пример за скрит естествен подбор   Wink Мерси  Mr. Green

Нали децата били шестица от лотото по твои думи?
Е,не са шестица.Раждат се без чужда помощ.
Ти се опита да внушиш,че без лекарска помощ ще остане шепа хора на планетата(твои думи),а сега се чудиш как да се извьртиш.
Няма значение.
На някои не им е писано да живеят и да се раждат.Благодарение на лекарите са тук на планетата.По вашата логика.Други се раждат без ничия помощ.

Да се изгуби инстинкт означава бебе на 3 дни да започне да яде боб и наденица,ако майката го отбие.

Общи условия

Активация на акаунт