БХК съди държавата, защото няма регламент за домашно раждане

• 89 298
  • 3 420
  •   1
Отговори
# 3 345
  • София

А тялото изхвърля оплодената яйцеклетка, защото има някакъв бъг, който природата очиства овреме, когато е безопасно за жената и я запазва като индивид... Което всъщност доказва, че знае какво прави, а не обратното...

Да, ама доста често не я очиства и се раждат деца с ужасяващи и по-малко ужасяващи недъзи. А понякога, когато се изхвърлят поредица некачествени, матката запаметява и продължава да се опитва да изхвърли и качествените.

Абе тази тема много се изврати Sad

# 3 346
Е,то да живeeш е изкуство-независмо дали с разум,или без.

# 3 347
Още не сме извратили темата докрай. Трябва да стигнем
и до канибализма, щото и той е естествен, има го при
животните.

Трябва да има регулация. Така де, иначе може да
нарушим нечия кулинарна свобода...кои сте вие да казвате
на някого какво месо да яде, особено ако има взаимно
съгласие...

# 3 348
А тялото изхвърля оплодената яйцеклетка, защото има някакъв бъг, който природата очиства овреме, когато е безопасно за жената и я запазва като индивид... Което всъщност доказва, че знае какво прави, а не обратното...

Да,древните пък измислили начин как да предотвратяват тези бъгове,да му се невиди ,още от тогава се месили в природата,макар и с природни средства.

Още не сме извратили темата докрай. Трябва да стигнем
и до канибализма, щото и той е естествен, има го при
животните.

Че и при хората-Робинзон Крузо четох скоро на детето,много вълнуваща книга.

# 3 349
Но да, абсолютно ние сме си най-големите егоисти, това е съвсем ясно. Пак глобално погледнато, всичко около нас се върти Wink Където разумът е по-малко.. не се задълбочават толкова, живеят за мига, пък каквото-такова Wink

Откъде знаеш, че за един жираф не се върти всичко около него?

И не е вярно, че мисли "каквото - такова", ако го подгони лъвът. Simple Smile Иначе нямаше да има жирафи, а само дебели лъвове.

Напротив, почти така "мисли", ако е до мислене Wink Другото е просто инстинкт за самосъхранение, присъщ на всяко живо съществоество, повече или по-малко.
Но като му изядат жирафчето... тъжи, да.. ден, два.., колко там? И после.. баш си е каквото - такова, ражда си ново.

И... това е, ама защо ги умуваме тия неща?

А темата се е извратила отдавна, сега просто си философстваме.. напълно безсмислено.
Няма нужда чак да тъжите Wink

# 3 350
На мен разговора ми харесва,обаче на скучаещите,може да си намерят по-приятни занимания,вместо да се упражняват умствено.

# 3 351
Ми значи да ходя да съдя в Хелзинки, че няма регламент за
канибализма. Ето и аргументите ми:

- Хората са създадени да храносмилат протеини и мазнини, а
човешкото месо съдържа тези вещества.
- За бозайниците канибализмът е обичайно явление и не трябва
да го спираме със социални конструкции
- Някои хора така и така ще си умрат, защо да не ги изям
(преди или след това)

И най-силният ми аргумент:

Какво значи някаква си социална приемливост, когато става въпрос
за моя личен избор и избор да имам точно това преживяване? Как така
не било приемливо? Ама какво значи, че друг живот зависел от мен? Така
и така хората си умират, както казахме, защо да не ги похапваме от
време на време? И какво ме интересува, че някакви си тесногръди не
приемали личния ми избор? Къде са разписани правата на месото?

# 3 352

А, не знам, Сова каза, че е без причина - разберете се.

Няма какво да се разбирам, не е без причина и щеше да разбереш ако беше дочела до край какво написах...  Laughing  Ако не знаеш причината, то не означава без причина... Нал тъй?  Wink   Ил' не е тъй...  Whistling

Да, ама доста често не я очиства и се раждат деца с ужасяващи и по-малко ужасяващи недъзи. А понякога, когато се изхвърлят поредица некачествени, матката запаметява и продължава да се опитва да изхвърли и качествените.

Това са изключения, а не правилото... Там е разликата... Всичко се случва, поне за нещата, за които знаем е ясно, че са се случили... Но в темата се опитват да направят правилото изключение и изключенията - правило...

Да,древните пък измислили начин как да предотвратяват тези бъгове,да му се невиди ,още от тогава се месили в природата,макар и с природни средства.

Къде казах, че не се месят? Месят се да.... Е и? Как предотвратяваш бъг, ако не знаеш за него? Взех да се чудя колко ли пъти съм забременявала, ставал е бъг и тялото ми е изхвърляло зиготата още преди да ми закъснее цикъла и да заподозря нещо? Може би нито веднъж, а може би десетки пъти... Колко често се случва това като процент от забременявания? Кой и как ги изчислява тези неща за да разбере, че успешно се справя с предотвратяването им?

# 3 353
А понякога, когато се изхвърлят поредица некачествени, матката запаметява и продължава да се опитва да изхвърли и качествените.

Всъщност, Туцка, някой назад обясняваше как матката през цялата бременност се опитва да изхвърли бебето като ненужен паразит, а то се противопоставя с разни хормони и прочее неща като намаля имунитета на бъдещата си майка... Може би нероденото бебе иска бъдещата му майка да се разболее от нещо опасно и нелечимо и да умре... Знам ли и аз какъв му е умисъла на фетуса... Да убиеш тази, която те носи и храни преди да те роди или най-малкото да й докараш някоя инфекция, с която не може да се справи заради намаления имунитет и заради тази инфекция да те роди преждевременно... Абе ужас...  Crazy  И доста народ се съгласи с тези твърдения... Така ще да е, да...  Rolling Eyes

# 3 354
Много e лесно е,започва се преди да има какъвто и да е бъг-има си и цел,но на теб не ти трябва да знаеш толкова,щото е малко натоварващо-като напреднеш в шаха може да ти кажа. Simple Smile

# 3 355

Напротив, почти така "мисли", ако е до мислене Wink Другото е просто инстинкт за самосъхранение, присъщ на всяко живо съществоество, повече или по-малко.
Но като му изядат жирафчето... тъжи, да.. ден, два.., колко там? И после.. баш си е каквото - такова, ражда си ново.

Не знам дали сме егоисти, но това беше доста арогантно. Simple Smile Ако става въпрос, то и хората са така - не тъжат доживот за каквото и да е. Иначе щяха да полудяват.

Не знам дали си виждала животно, което се бори за живота си - но последното, което ти хрумва е, че си мисли "каквото-такова".

За всяка живо същество самото то е целият свят - и му е все тая, че той щял да продължи да съществува и след него.

stelt77, повтарям бавно - Сова каза, че е без причина. С нея си говори.

Колко често се случва това като процент от забременявания? Кой и как ги изчислява тези неща за да разбере, че успешно се справя с предотвратяването им?

Често се случват. Мисля, че около 25% от оплодените айцеклетки стигат до имплантиране - не знам как са го смятали.

Иначе е ясно кое е правилото и кое е изключението. Спорим само дали има изключения или бъгове/грешки/фира не се случват въобще.

Може би нероденото бебе иска бъдещата му майка да се разболее от нещо опасно и нелечимо и да умре... Знам ли и аз какъв му е умисъла на фетуса... Да убиеш тази, която те носи и храни преди да те роди или най-малкото да й докараш някоя инфекция, с която не може да се справи заради намаления имунитет и заради тази инфекция да те роди преждевременно... Абе ужас...  Crazy  И доста народ се съгласи с тези твърдения... Така ще да е, да...  Rolling Eyes

Ами така е, да - с изключение на частта с умисъла. Бременността е състояние с намален имунитет - точно защото иначе има риск тялото на майката да убие ембриона или да не му позволи да се имплантира. Медикаментите, които потискат имунитета, често се използват успешно от медицината, за да се задържи ембриона, когато тялото на майката не се справя добре с контрола на имунната система.

Виждам, че си изумена, но тя биологията си е такава - изумителна.

# 3 356
Цитат
Къде казах, че не се месят? Месят се да.... Е и? Как предотвратяваш бъг, ако не знаеш за него? Взех да се чудя колко ли пъти съм забременявала, ставал е бъг и тялото ми е изхвърляло зиготата още преди да ми закъснее цикъла и да заподозря нещо? Може би нито веднъж, а може би десетки пъти... Колко често се случва това като процент от забременявания? Кой и как ги изчислява тези неща за да разбере, че успешно се справя с предотвратяването им?
stelt77 - тук си много права... статистика има, че даже и с  близнаци се забременява много често, но в организма по някакъв начин единия фетус умира, още в началото на зачеването и остава само единия близнак. ( гледах го в Колибката) ...
Бъг или не, природата си знае работата... както е казала тази гинеколожка, за която преди малко четох. Дори не се сещате за БХС и амниоцинтезата, която правим ... нали за това са тези изследвания, за да се даде избор на родителите да разберат дали детето, което се развива в корема на майката е годно за нормален живот или не. От там на сетне те решават... Я погледнете темите при бременните ако сте забравили Wink там има информация Wink

# 3 357
Виждали ли сте котка, която убива мишка? След един момент мишката вижда, че
надежда няма и дори да е жива и сравнително добре, не прави опити да избяга,
все едно е в транс. Всички знаем, покрай домашното раждане, че при екстремна
болка и стрес тялото се самодрогира с ендорфини. Чувала съм разказ от човек,
нападнат от лъв- разправя, че от един момент нататък изпаднал в пълно
блаженство и непукизъм, случило се някой да застреля лъва, за да може човекът да разкаже.

Изобщо, дори "фирата" ни е вродена, имаме си по едно последно ура от
пълно блаженство. Но не е там целта...

Човекът е и сред малкото същества, които имат месечен цикъл и изграждат всеки месец покритие върху матката- за да може в него да се имплантира изключително агресивната човешка зигота. В животинското царство нещата са малко по-различно устроени, но при човека без още едно ниво на
покритие плацентата би убила майката- както всъщност става от време на време, с плацента акрета, инкрета и дори прекрета (вариации на нормална плацента, нали така?)

# 3 358
stelt77, повтарям бавно - Сова каза, че е без причина. С нея си говори.

Повтарям бързо, но ти го прочети няколко пъти за да го схванеш... Явно Сова не знае причината, както май и ние двете с теб не я знаем, но това не означава, че причина няма... Капиш?

Може би нероденото бебе иска бъдещата му майка да се разболее от нещо опасно и нелечимо и да умре... Знам ли и аз какъв му е умисъла на фетуса... Да убиеш тази, която те носи и храни преди да те роди или най-малкото да й докараш някоя инфекция, с която не може да се справи заради намаления имунитет и заради тази инфекция да те роди преждевременно... Абе ужас...  Crazy  И доста народ се съгласи с тези твърдения... Така ще да е, да...  Rolling Eyes

Ами така е, да - с изключение на частта с умисъла. Бременността е състояние с намален имунитет - точно защото иначе има риск тялото на майката да убие ембриона или да не му позволи да се имплантира. Медикаментите, които потискат имунитета, често се използват успешно от медицината, за да се задържи ембриона, когато тялото на майката не се справя добре с контрола на имунната система.

Виждам, че си изумена, но тя биологията си е такава - изумителна.

Аха, изумена съм.... Изумена съм колко много я чаткаш биологията...  Laughing   
Иначе и аз съм съгласна... Точно така си представях зачеването и раждането... Майката и бебето се борят един с друг... Бебето се опитва да убие майка си, пък тя се опитва да убие него... Явно еволюционно се е наложило като по-добър вариант за оцеляване на бозайниците...  Laughing   Просто не ми се мисли какво щеше да бъде ако имунната система на бременната не спадаше заради бременността... Една силна здрава бременна жена, която може да пребори безпроблемно всяка болест или проста инфекция, без да се засегне нейният организъм или този на бебето... Немислимо е просто... Най-добре е бременната да е с намален имунитет и да я хваща де що гадина се мерне - вирус, бактерия или гъба - и да я мъчи, мъчи, пък и бебето й.... Бе изумително нещо е това биологията...  Laughing

# 3 359
Цитат
stelt77 - тук си много права... статистика има, че даже и с  близнаци се забременява много често, но в организма по някакъв начин единия фетус умира, още в началото на зачеването и остава само единия близнак. ( гледах го в Колибката) ...
Бъг или не, природата си знае работата... както е казала тази гинеколожка, за която преди малко четох. Дори не се сещате за БХС и амниоцинтезата, която правим ... нали за това са тези изследвания, за да се даде избор на родителите да разберат дали детето, което се развива в корема на майката е годно за нормален живот или не. От там на сетне те решават... Я погледнете темите при бременните ако сте забравили Wink там има информация Wink

Аз къде съм в тази статистика? Колко пъти тялото ми е изхвърляло зигота заради бъг без да разбера? Майка ми къде е в тази статистика? Баба ми? Как вкарваш в статистика нещо, за което дори не подозираш?
БХС и амниоцентеза от кога се правят? Всички ли жени си правят и колко са верни резултатите? Колко абортирани по желание бебета заради БХС и амниоцентеза наистина щяха да се родят негодни за нормален живот?
В моето обкръжение няма жени, които са си правили БХС и амниоцентеза, аз също не съм си правила...

Общи условия

Активация на акаунт