БХК съди държавата, защото няма регламент за домашно раждане

• 89 311
  • 3 420
  •   1
Отговори
# 3 330
Цитат
.Между другото някои неща са ги прилагали и по нашите земи-т.нар. "баби",само дето тези знания да нейде изгубени.
бе тези баби хич не ми ги хвали... Сега щях да имам вуйчо, ако не беше една 45 година, да  изкъпе новороденото с дъждовна вода, защото била по чиста от чешмяната  ooooh!
Друг е въпроса дали баба ми щеше да има майка ми (трето дете) родено в болница, ако той не беше си отишъл  ... може би нямаше да пиша и да споря с вас сега тук Peace  Joy Joy Joy
Така че природен закон... Нека се радваме на постиженията и напредъка на цивилизацията според мен Simple Smile

# 3 331

Препоръчвам ви, да прочетете и наблюденията на лондонския лекар Grantley Dick-Read,
за страха при раждането и за начина по който влияе на този иначе естествен процес.

Страхът от раждането е неестествен ли?

# 3 332
Ами това не са мои мисли,аз само ги споделям.

Това няма значение в случая. Имаш ли някакви аргументи зад тия твърдения?

Тялото на жената е така уникално пригодено да забременява, да износи плода и да роди.
Бъгове има, там на помощ се притичва днешната медицина,
но помислете, че сме оцелели като вид векове наред, без лекари, апарати и пр.
Това е отскоро...

Факт. Но когато твоето дете е тежко болно, не те грее, че човешкият род ще оцелее и без него... Човешкият род ще оцелее дори и само половината деца да оцеляват - но индивидът това не го грее.

Да. Понеже човешкото същество е най, най-безумният егоист на тая земя, то това е ясно... Заради онова нещо, наречено разум - той носи много плюсове, ама и пречи понякога. То иначе, погледнато глобално сме само един биологичен вид, за който да - има и естествен подбор, и наистина природата си го е.. измислила.
Ама опре ли "до нашия г*з" не мислим така, разбира се...
Ама това са много отвлечени мисли, дето няма полза даже да си ги пишем. Най-малко пък в тая тема.
Иначе аз скоро чух от лекар - гинеколожката ми, между другото - следното изречение... та тя не твърди, че природата не прави грешки, ами "Природата прави грешки, но доста често сама си ги поправя."

Така че.. кога се помага на природата, кога само си мислим така... но я да не умувам много, че  Wink

# 3 333
Oтносно природата-човек затова е надарен с интелект,така щото да се научи да извлича най-доброто от нея.И тогава тя не прави грешки.
Оставим ли се само на нея-тежко ни.

klodia,това за дъждовната вода няма връзка с това,което писах.

# 3 334

Да. Понеже човешкото същество е най, най-безумният егоист на тая земя, то това е ясно... Заради онова нещо, наречено разум - той носи много плюсове, ама и пречи понякога. То иначе, погледнато глобално сме само един биологичен вид, за който да - има и естествен подбор, и наистина природата си го е.. измислила.

Искаш да кажеш, че на едно животно не му пука дали неговите деца ще оцелеят? Simple Smile

Знаеш ли какво правят мъжките котараци с котилата на другите, когато ги докопат, между другото? И хич не им пука, че и чуждите котила подпомагат великия котешки вид. Simple Smile

В това отношение ние имаме много повече задръжки от много животни - поне в съвременния свят. Заради разума основно.

# 3 335
Цитат
klodia,това за дъждовната вода няма връзка с това,което писах.
съгласна съм с теб, че няма връзка. Баба, каза че била много добра акушерка и и е благодарна, но са и липсвали елементарни знания за някой неща, които в днешно време ги знаем без дори да сме лекари.

# 3 336
Ми... то не, че на животното не "му пука", ама това изобщо не може да се сравни с нашето "пукане". Изобщо.
И стига примери с животни, неуместни са. Доста видове животинки, дори и без причина пък си ядат малките - своите малки. Примерно.

Иначе затова казах - той, разумът, много помага, ама и доста пречи (е, не когато става дума за убиване/изяждане на чужди малки, де.. но по принцип). И двете все вървят ръка за ръка Wink

# 3 337
Ми... то не, че на животното не "му пука", ама това изобщо не може да се сравни с нашето "пукане". Изобщо.
И стига примери с животни, неуместни са. Доста видове животинки, дори и без причина пък си ядат малките - своите малки. Примерно.

Е, ти почна със сравненията - хората били егоисти, щото имали разум. Дай да погледнем какво става, където разумът е по-малко тогава, а?

Без причина си ядат малките, казваш? Simple Smile Е, как така без причина - нали всичко имало смисъл?

# 3 338
То Е шестица от тотото! Жените са способни да заченат в един мижав прозорец от 24 часа на месец, като на всичко отгоре не всеки месец жената прави секс точно в този прозорец. Отделно, дори да стане оплождане, много често зиготата загива и така и не се имплантира или бива отхвърлена по някаква причина още преди края на цикъла, и много жени така и не разбират, че са били бременни. И за да бъде още по-весела картинката, все повече жени страдат от всякакви инфекции, които също затрудняват забременяването. И като сложим и мъжа в цялата картинка - дали сперматозоидите му са достатъчно качествени, бързи, и дали няма някаква несъвместимост с жената, шансовете съвсем спадат. Всичко това, предполагам вече някой го е моделирал като смятане на вероятности, защото има някакви статистически данни.
 Следва още - първите три месеца са рискови за задържането на бременността, и най-много спонтанни аборти стават тогава. Да не говорим колко деца се раждат недоносени, и без неонатологична грижа си загиват като стой, та гледай! Изобщо, веднъж забременяването, и втори път раждането и оцеляването на живо дете, е като да удариш натрупания джакпот от няколко тегления.

За някои явно Е шестица от тотото, за други не е така... Прабаба ми е родила 11 в дома си, починало е само последното, не зная защо, не съм я питала... Пък и тя не е единствената, сестрите ромки и днес раждат по много... Познавам една с 10 и сестра й има 11, всички живи и здрави, макар и да ги гледат зле, но това е друга тема...
А тялото изхвърля оплодената яйцеклетка, защото има някакъв бъг, който природата очиства овреме, когато е безопасно за жената и я запазва като индивид... Което всъщност доказва, че знае какво прави, а не обратното...

Инфекции и репродуктивни способности не смятам да обсъждам, защото за мен това са проблеми на цивилизацията и на химизацията, която повечето тук превъзнасят и посочват като причина да живеем добре и да сме здрави... Ами не е вярно!

Oтносно природата-човек затова е надарен с интелект...

Кой е надарил хората с интелект?

# 3 339
Oтносно природата-човек затова е надарен с интелект,така щото да се научи да извлича най-доброто от нея.И тогава тя не прави грешки.

Е, кажи с´а, това наистина ли го мислиш??? Доста самонадаеяно, та чак нерелано...  Rolling Eyes

То това ни е де, на хората - смаонадеяни сме, си често повече от нормалното...

# 3 340

Е, ти почна със сравненията - хората били егоисти, щото имали разум. Дай да погледнем какво става, където разумът е по-малко тогава, а?

Без причина си ядат малките, казваш? Simple Smile Е, как така без причина - нали всичко имало смисъл?

Не е без причина... Всичко се случва с причина, но обикновено хората не я знаем, щото сме ограничени умствено... То пък и не можем да знаем всичко... А и не знаем почти нищо...  Laughing

# 3 341

Инфекции и репродуктивни способности не смятам да обсъждам, защото за мен това са проблеми на цивилизацията и на химизацията, която повечето тук превъзнасят и посочват като причина да живеем добре и да сме здрави... Ами не е вярно!

Известна ли ти е печалната история на Хенри VIII и опитите му да се снабди със син, между другото?

А, не знам, Сова каза, че е без причина - разберете се.

# 3 342
Сова,ти ако си самонадеяна,аз не съм-моля говори само за себе си.Даже няма и какво да говориш-ясна си ми.

Стелче,природата е надарила човек с интетект-тя дала,тя взема.

# 3 343

Оу, чакай - аз не съм казвала, че всичко има смисъл Wink
В същност да, сигурно има, но не твърдя, че  мога всичко да разбирам, като се замисля...
(А по Нешънъл Джеографик иначе гледах пак скоро, затова писах "без причина" - как майка зайка си изяде зайчетата в един момент. Казаха, че че често става така при тях, необяснимо защо.. техни твърдения, не мои.)

Но да, абсолютно ние сме си най-големите егоисти, това е съвсем ясно. Пак глобално погледнато, всичко около нас се върти Wink Където разумът е по-малко.. не се задълбочават толкова, живеят за мига, пък каквото-такова Wink

ОМ, ми самонадеяно си е да тъврдиш, че като помагаме.. с нашият интелект... на природата, тя не правела грешки. Абсурдно, дори.
Защото, примерно, това твърдение с гешките и поправянето им от самата природа на моята гинеколожка беше по повод едно кухо яйце. Често срещано, нали?.. Е, как с интелект можем да "помогнем" на прородата, ако един фетус не развие сърдечна дейност и просто се окаже кухо яйце? Сигурно има още стотици примери такива..
Глупаво е да се твърди, че хората сме вездесъщи...

Последна редакция: вт, 04 дек 2012, 11:42 от Сова

# 3 344
Но да, абсолютно ние сме си най-големите егоисти, това е съвсем ясно. Пак глобално погледнато, всичко около нас се върти Wink Където разумът е по-малко.. не се задълбочават толкова, живеят за мига, пък каквото-такова Wink

Откъде знаеш, че за един жираф не се върти всичко около него?

И не е вярно, че мисли "каквото - такова", ако го подгони лъвът. Simple Smile Иначе нямаше да има жирафи, а само дебели лъвове.

Общи условия

Активация на акаунт