Болничните за бременност.

• 5 378
  • 59
  •   1
Отговори
Здравейте на вси4ки.Искам да споделя своя проблем. БРЕМЕННА СЪМ В ПЕТИЯ месец и искам болнични ,защото работата ми е тежка. Нормално ли е докторът -гинеколог да ми иска 25 лв.,всеки месец за месеци.?Моля споделете!

# 1
  • София
Зависи от много неща.
Ако е по здравна каса, не би трябвало, но когато е с лекарска комисия и на мен са ми взимали в поликлиниката, но винаги са ми давали касова бележка. Всъщност той има право да ти издаде първите 14 дни еднолично, след това само лекарска комисия. Ако се следиш в частно заведение, може да е някаква тяхна си тарифа. Защо не го попиташ просто?

# 2
  • София
Ако се следиш в частна клиника, да, такива горе-долу са тарифите за болничен за 30 дни, ЛКК.

# 3
Аз бях при АГ с направление, за да изляза болничен ме вкара за няколко дена в болница и оттам нататък ми продължаваше болничните, като отивах само да ги взема, не съм плащала  Peace

# 4
От ЛКК ли ти го дават или лежиш в болница?

# 5
Благодаря за отговорите! Но май ще сменя лекаря.Не съм в частна клиника а в държавна поликлиника с направление и лекаря ми предложи да лежа в болница ,но отказах,това е единия вариант,но той каза и за друг -25 левов,но  #2gunfire не уточни ,4е е месец за месец -всеки! Но явно са им малки заплатите! Sad

# 6
  • София
Не стреляй, няма нищо общо съм заплатата на доктора.

25 лв на месец не са много, нали ще получаваш 80% от заплатата без да ходиш на работа?

# 7
Аз влизах в болница за 3 дни всеки месец и от там ми издаваха болничните, не съм плащала за нищо. Честно казано аз бих предпочела да си плащам по 25лв., вместо да лежа в болницата.

# 8
А бе, и аз май бих плащала, ако ми искаха... По-добре е от отчетното лежане в накаква болница...

# 9
  • София
Знаеш ли, че попринцип не са длъжни да ти издадат болнични само за това, че си бременна? Може да решат да карат 100% по правилата, да те пращат по лекарски комисии, да те преглеждат по трима лекари един след друг и, ако всичко е ок с бременността, да си работиш до 45 дни преди термин.
25 лв са си явно по регламент в поликлиниката, в която си, и при мен бяха така- и касова бележка ми даваха.

# 10
Знаете ли ,момичета,че сте прави за 25-те лева(не са много),но мен ме хваща яд на цялата ни система!А и тук малко ,там малко те се събират.25 за болничен,30лв. за видеозон всеки месец без началните 2,защото тях ги плаща здравната каса и така ..А и искам да кажа,че не съм осигурена на цялата сума,която получавам за съжаление . Simple Smile

# 11
Знаете ли ,момичета,че сте прави за 25-те лева(не са много),но мен ме хваща яд на цялата ни система!А и тук малко ,там малко те се събират.25 за болничен,30лв. за видеозон всеки месец без началните 2,защото тях ги плаща здравната каса и така ..А и искам да кажа,че не съм осигурена на цялата сума,която получавам за съжаление . Simple Smile

Никой не те кара да ходиш на видеозон всеки месец. Никъде здравните осигуровки не покриват повече прегледи, отколкото тук. Айде стига тръшкане вече. Както ти казаха, може и безплатно и по редовната процедура  ooooh!

# 12
А защо плащаш всеки месец за видеозон? По здравна каса се полагаха 2 видеозона или 3 - 1 в началлото да се види плода и да се определи термин за раждане, ако има съмнения,  втория  - за втория триместър - 4-6 месец и май има 1 за 9 месец - да се определи местоположението на бебето. Всичко друго си е по желание на бременната и съответно си плащаш. Не е задължително всеки път на консултация да те гледат на видеозон при положение, че има нормално протичаща бременност и добри изследвания, нормално кръвно налягане и т.н.
За осигуровките - извинявай пак е твой проблем - да си се разбрала с работодателя, сега като искаш болничен ти се полагат 80% от сумата, на която са те осигурявали. Това е. Ако искаш работи до края. Аз лично така направих и при двете бременности, работих до 45-дневния болничен, който е 90% от заплатата вече. Не съм имала тежка работа или бременност. Но ти си решаваш - дали пълна заплата или болничен. Пък и болничния трябва все пак да ти го издадат на някакво основание.

# 13
Не съм плащала за нито един болничену а съм излязла горе-долу по същото време. Не смятам, че е правилно да ти иска пари за болничен...

# 14
  • Шумен
Явно така е по регламент на здравното заведение. В здравния център където аз минавах на АГ ЛКК комисия таксата беше 5 лв преди повече от 3 год. А за неврологична ЛКК комисия пак като бременна (имах проблеми и от там са ми повечето болнични) не плащах и стотинка. Поръчваха ми лекарите при заверка да кажа че съм бременна на регистратурата иначе си беше 20 лв за техния болничен лист.

Общи условия

Активация на акаунт