Срещи на дамите от Тортената тема 3

• 22 173
  • 739
  •   1
Отговори
# 75
Ето ви тортата победител.

Тортата е бледо бежова или по скоро мърляво екрю.
Сивкавия етаж всъщност е бежово-кафяв и боядисван отвратително с четка.
Фитилите най-долу бяха явно правени на ръка, защото бяха адски груби и несиметрични. Рисунката беше разкошна, поне на мен много ми хареса с тези светлосенки. Едноцветните етажи много ми се набиваха в очите, незнам защо.
Дано да качат по-светстни снимки. Аз дори не извадих апарата.

# 76
  • варненка от София
Влезнах в темата и аз да видя това прословуто дефиле. Не мога да кажа, че съм очарована, но истината е, че няма бележити имена в тортоправенето у нас, поне аз така си мисля де, може и да живея в дълбока заблуда. Не зная що всички са заложили на кича, на претрупаното - да има етажи да има китки, не зная, но на мен ми идва повече, дори и на Гуги ми е прекалена тортата. А да направят такава от истинска креместа торта, от дъми става. И как покриват тия дъмита с целулит - не зная. На мен лично ми допадна тортата в дънцето с антуриума. От победителската торта определено ме грабна рисувания етаж.

Ванче, мерси за репортажа!

# 77
Марулич, тортата която си харесала беше интересна като идея. И ние я гледахме и дискутирахме. Интересно съчетаване на двата вида - рисувани и моделирани цветя. Хареса ми. Като изработка за жалост, имаше какво да се желае.

# 78
Записвам се да следя за срещата!
Тези торти, които се показват на дефилето, ме навеждат на следната мисъл - ние просто сме си прекалено близо до ориента, направо сме в ориента до коленете! Затова толкова се харесват и търсят торти с мнооого детайли, с мноооого китки, с мнооого блясъци и чудесии... и ако автора не умее да преценява къде да сложи границата, става адски кич.
Да не говорим, че дамата, която пише във фейсбук страницата на събитието, пуска там снимки от интернет, и оставя впечатление, че са торти участващи по някакъв начин в дефилето... ужасно лошо впечатление ми направи, още преди седмица. Посочих си забележката на стената, публично. Тя ми отговори в лично съобщение, в което на практика ми каза да си гледам работата. И днес, поглеждам пак в страницата и какво да видя - някакви хора от чужбински сайтове са коментирали "Прекрасни торти", далеееееч далееееч преди да се открие изложението. И какво мислите отговарят от Дефилето - "Показаните експонати не участват в изложението"? НИ най-малко! Отговарят "Благодарим!"  Shocked Те на практика си приписват всякакви дизайнерски изпълнения, в пъти по-добри от показаните експонати!
Егати.
(оф, извинете, ама ме глождеше това потъпкване на авторски права и трябваше да си го изкажа някъде...)

# 79
  • София
Тилоза има в Хитрини.
Аз ще си поръчвам. Да ти поръчам ли и на тебе? Аз ще си взема голяма опаковка.

Ваньоооо, искам и аз тайлоза, моля. Не я знам каква е, но ми трябва, че ми свърши, а имам само колкото юмрук гъмпейст.

# 80
  • Norge
Ван444е, благодаря, Ванче, за забавния разказ!!!  Heart Eyes Hug
Намъкнах се и и аз, разгледах.
Потрес от плагиатствата, просто потрес!
То на Порталео слона ли не щеш, на Кери структурите и какво още не!
А за тази техника на Сюзън просто не мога да ти опиша какво изпитвам като я вида някъде  Sick
Не защото е лоша, а защото единственото, което тя показва, е че въпросният декоратор (освен самата Сюзън) няма фантазия и .....съкратих си мнението  Mr. Green

Не че ми е  работа да вземам отношение, но ми беше интересно да погледна, това са нови неща в България, а и не познавам никого, та не ми е проблем да изкоментирам. Simple Smile
И все пак, радостно е, че се започва!

Не съм видяла “жива“ победилата торта, но на снимката, съпоставена с нивото, ми харесва.
Харесах и Nr.19, но там има нужда от някаква основа, така, както е, е недовършена в моите очи.

Последна редакция: чт, 08 ное 2012, 16:27 от nelka.nelka

# 81
Ох, олекна ми като ви видях мнението за тортите от дефилето, мислех, че вече съм се разболяла от хейтърска болест Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Иначе по темата - очаквам с голямо нетърпение срещата ни. Всъщност ще участвам на живо в едно предаване между 15 и 16 часа в неделя и може би най-подходящото време да се видим е някъде към 17? Не ме питайте за предаването, и аз самата не знам как се въвляках в това преживяване Embarassed Embarassed Изпитвам голям срам от събитието и единствено срещата с вас след това ме кара да се радвам на идването в София.

Има възможност да пристигнем още в събота, ще пиша допълнително.

# 82
  • Norge
Ванилия, аз малко не съм в течение  Confused, за кой линк става дума? Даже дълго бях разлогната от ФБ, едва снощи се върнах в контото си, та сега имам възможност да погледна.

За кича по тортите, общо взето винаги, когато стане дума за конкурси, по тортите се трупа, та се трупа...лошо няма. Обаче май по един начин се трупа в Сеул, да кажем, и явно засега по друг начин се трупа в България.
Сто на сто имаш право за малоазиатските вкусовете, мисля си, че по малко - по малко самите декоратоти трябва да започнат и внимателно да култивират усещане за по-изискан стил сред клиентите си. Естествено, доколкото и самите декоратори имат такъв... Rolling Eyes Но все пак вкус също се гради и моделира, не може да ахкаме над искрящите, недокоснати творения на разни сватбени магьосници от широкия свят, а сами да останем недокоснати от изящното. Или?.... newsm78

# 83
На 25 ще доида ,обещах твърдо на Албенка а и не мога да пропусна среща със нея.Но за 18 най-вероятно не.

# 84
Нелка, това е страницата на Дефилето. https://www.facebook.com/DefileNaButikoviTorti?fref=ts На стената от двайсетина дни се публикуват снимки от близо и далеч, на някои е посочен съответен блог като източник, на други просто се вижда авторското лого на снимката. Но на една не малка част няма никакво пояснение, и аз си признавам, че първоначално помислих това за торти на участниците в дефилето. Дълбоко разочарование.
Аз на 18 мисля че ще дойда, само да са ми здрави децата!

# 85
Даже мернах и бялата сватбена торта на Мина сред публикуваните снимки там - без коментар за източника й. Аз също от повечето коментари останах с впечатлението, че хората си мислят, че това са торти, които ще бъдат изложени там, а много от тях си мислят, че това са торти, правени от админа на страницата. Аз съм дълбоко възмутена!

Мина, къде да гледаме  Heart Eyes

# 86
Оф.... много моля да ме извините, че оспамих темата...
Да, Мишоче, точно така : https://www.facebook.com/photo.php?fbid=221711274626786&set= … ype=3&theater Това ако не греша е тортата на Мина Бакалова!Няма автор, няма нищо. Отивам да напиша коментар, ще се радвам ако и вие напишете, за да не излезе че съм луда и се заяждам! Емии можеха поне да споделят снимките, така всеки ще вида автора. А не да ги постват едва ли не като свои... Оф, много се разпених.

# 87
Тилоза има в Хитрини.
Аз ще си поръчвам. Да ти поръчам ли и на тебе? Аз ще си взема голяма опаковка.

Ваньоооо, искам и аз тайлоза, моля. Не я знам каква е, но ми трябва, че ми свърши, а имам само колкото юмрук гъмпейст.
Казвайте кой колко иска?
Аз - 2
Мишочка - 1
Свещичкова - ???

# 88
А за тази....техника на Сюзън просто не мога да ти опиша какво изпитвам като я вида някъде  
Извини моето невежество , но коя техника визираш? Тези бухтички ли???? Ако е така, току що ме разстреля. Много ми харесват и си търся повод да ги пробвам.  Rolling Eyes Обаче, след това плесване през ръцете, едва ли ще посмея, щото не мога да си позволя да повръщаш в ефир.... Или пък ще си ги направя и няма да ти покажа тортата.  Mr. Green
Шегувам се, но да ти кажа, тука в БГ не се среща често това юрганче и може би чак сега навлиза.
Мацки, идете да видите тортите. Не ме слушайте! На вас пък може да ви харесат. Незнам, аз ли вече съм тотално изтрещяла и първо грешките виждам, или просто някаква спортна злоба ме гони. Обичам шарени торти, ама да са за деца или някакво специфично парти. Явно съм тесногръда, остаряла или незнам какво, защото все още свързвам сватбената торта с бяло или друг блед цвят, максимум 2 цвята. Този карнавален тортен стил, ми е труден за възприемане.
А, целулита си е целулит в каквито и шарки да го украсиш. Кой каквото ще да ми казва, но не можеш да си позволиш да направиш дъми с целулит и плисета и да го плеснеш на изложба и да ми кажеш че си професионалист.....

# 89
И за мен 1 бурканче тайлоза, малко, моля Simple Smile
Нали за това говорим?
http://www.hitrini.com/product/1536/tayloza-120-g.html

Общи условия

Активация на акаунт