как да се науча да не ми дреме ...

• 16 029
  • 283
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Аз с един такъв отдавна се разведох...Детето нямаше година....Нещо май не съм достатъчно одухотворена и не търпя особено дълго.....

# 166
Има една дума, която ми образува нерви, когато се отнася до другите, но пък извиква невероятно задоволство, когато се отнася до мен. Тази дума е отговорът на въпроса ти, авторке и тя е: егоизъм. Личен егоизъм. Късно го разбрах, но все пак по-добре, отколкото никога.

# 167
  • София
Съветвам авторката да говори, когато е съвършено спокойна, съпругът й - също. Най-неудачното време за водене на разговори е, когато и двамата са афектирани или са се скарали.
Тогава спокойно ще изложи доводите. Не вярвам съпругът да е чак толкова тъпоумен, та да не вдене защо е необходимо присъствието му, когато има бебе, малко дете и жена, която физически не се чувства добре. Всичко това, казано не с драматичен тон и истеричен глас, а като фактология - на прост и разбираем език. Когато се види, че мъжът не е достатъчно интуитивен, за да се сети сам, е добре да му се разясни.

# 168
  • Варна
Мисля си аз по темата тия дни. Щом с разговор не става, трябва си и малко театър. На М-м Тиква предлагам да разиграе малко Сара Бернар. Лошо ти е и толкова. Не можеш да станеш от леглото, на косъм от оная с косата. Дали и тогава ще отиде на кафе?
Ако да..... бих се запасявала като за Голямата Депресия. Този мъж не струва.

# 169
Абе айде стига не се сещал и не му било ясно какво се очаква от него.  Naughty не е станал баща на 17 год, та да не знае. Не е хванат от гората.  Peace Много добре знае какво иска тя, не се познават от вчера. Според мен, ако обичаш един човек, се стараеш да правиш това, което му харесва. А не обратното и то системно и демонстративно. При положение че е и изрично казано от нея. Много добре знае той какво трябва да прави, ама си знае че каквито и простотии да натвори, тя пак ще си го търпи.  Peace

# 170
Абе айде стига не се сещал и не му било ясно какво се очаква от него.  Naughty не е станал баща на 17 год, та да не знае. Не е хванат от гората.  Peace Много добре знае какво иска тя, не се познават от вчера. Според мен, ако обичаш един човек, се стараеш да правиш това, което му харесва. А не обратното и то системно и демонстративно. При положение че е и изрично казано от нея. Много добре знае той какво трябва да прави, ама си знае че каквито и простотии да натвори, тя пак ще си го търпи.  Peace

Ако единия има нужда от време на време да прекарва време без половинката си, а другият прави фасони за всеки час, прекаран извън дома, нещата ескалират и за двете страни - единият почва да прави напук, а другият да го нарича нахалник, че си го позволява. И на мен половинката да ми забрани да ходя на спорт, което се случва 2 пъти седмично, ще почна и по 3 пъти да ходя. В случая нещата изглеждат по ужасен начин, защото авторката е болна, но ако години наред се е борила да го ограничава само и само да не излиза, сега той може да си мисли и че му разиграва театър. Не приемам обаче в така описаната картинка заявката на бащата, че не може да гледа деца, защото е женска работа. И за мен там трябва да се съсредоточат услилията на авторката.

# 171
  Нали е гледал изцяло голямото дете, а тя е ходила на работа? Значи може и не е някакъв тапир да не желае да гледа деца.

# 172
  • Пловдив
  Нали е гледал изцяло голямото дете, а тя е ходила на работа? Значи може и не е някакъв тапир да не желае да гледа деца.

Да,гледал го е.
Но сега отказва да ги гледа.

# 173
  • Burgas, Bulgaria
знаете ли , майната му , все той уморен , все той спиран , все той ....... почва да ми писва ....
а се и оказва ,че бая девойки ходят там ,та знам ли.....винаги съм му казвала ,да внимава да не влезе в на хората устите , тук е село .....Ако ще ми изживява криза на средната възраст ,да я изживява.... аз му имам огромно доверие , но не ми харесва в каква компания се събира ....Може някой да ми се изсмее за доверието , но за мен това са основите на една връзка ..... Не ми харесва нещата които дочувам , естествено той се обръща и казва - Абе аз ако искам да направя нещо , никой няма да ме разбере ....
Изобщо ако трябва да сме честни , последния път когато аз разтоварвах беше на една фирмена среща преди 3години , но по принцип аз съм си виновна , че не излизам и то не за друго ами не ми се вързва това всеки да е на различна страна ...
 Tired Tired Tired Tired Tired Tired Tired Tired ревнувам ....... тъпо ми е ... баси ....... - и когато му кажа как се чувствам , ми казва да си лекувам нервите или тем подобни простотии , които ме нараняват още повече ..... Гледам да не му мрънкам  и да се стискам , но това изобщо не съм аз и  става грозно ....

# 174
Тиква, все едно чета за себе си преди точно 1 година.  Tired Tired

# 175
  • Пловдив
Мадам Тиква,просто сте много различни.Представата ви за двойка е различна.
Преди да дойдат децата пак ли така се е държал?

# 176
Мисля, че не е лоша идеята на Богиня леко да се попресториш, за да видиш доколко са изтървани нещата с мъжа ти. Или пък да вземеш да поизлезеш и ти. Сигурна съм, че колкото и да ти е хубаво с децата, имаш нужда и от малко време за себе си. Не е необходимо да окъсняваш до късна доба, но примерно за 2-3 часа вечерта да излезеш и да го помолиш той да ги гледа този път.
Ако ти откаже, според мен, сериозно трябва да си поговорите.

# 177
  • Burgas, Bulgaria
Мадам Тиква,просто сте много различни.Представата ви за двойка е различна.
Преди да дойдат децата пак ли така се е държал?

какво ,да ти кажа , хората с право са казали , че каквото сам си направиш , никой друг не може .... Нямах много време да се  ''запозная'' е екстрите , така да се  каже .... Мислех ,че с времето ще се промени , защото той наистина се промени малко ,  в началото  бяхме много зле финансово и той не правеше много по въпроса , докато изкараме една зима , много тежка, аз работех и живеехме на едната заплата и той сякаш си изживя своя как да го нарека - катарзис .... После се стегна и се хвана да работи ,но и започнаха ''екстрите'' да избиват ...
Нищо ще си го търпя , аз много го обичам , както и той мен по негов си начин- не се смейте сега и не ме мислете за глупачка .... надявам се  да намеря своя начин ,за да бъда в спокойствие със себе си , защото всичкото това напрежение и нерви не си струват ....

# 178
ами ..... мислех си ,че се е променил , а се оказа ,че просто си го къта в себе си ..... Той си е такъв , избрала съм го , имам две деца .... не искам да си давам сметка на глас , защото не знам дали ще ми хареса това ,което ще чуя .... все си мисля ,че е момент , период ... бля , бля , но явно ..... хм ....

Ти си наясно с нещата, няма какво да те бистрим тук....че и в др теми те разнасят вече...
Кураж и дано бързо оздравееш и се почувстваш спокойна, зачитана и ценена Hug

# 179
  • Burgas, Bulgaria
Човек не знае в какво ситуация може да се окаже , но когато му е трудно много често , да не кажа винаги  чуждото мнение е по-добро от това на някой свой човек ... за това си пуснах тема , за това винаги съм пускала теми .... Аз не се срамувам от себе си  и от това което ми се случва , много съм емоционална и понякога споделям повече от необходимото ,но иначе ще се пръсна .....Не вярвам в приказки , въпреки ,че ми се иска понякога  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт