В ШЕСТИ КЛАС внимавам в час - тема № 34

• 47 060
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
Ами това е, бедна държава. Аз лично нямам против да давам пари, защото виждам колко е окаяно състоянието на училищата.
Не ми се вижда смислено хич да махат охраната, дано не засегне всички училища.

# 661
  • София
Аз работя в общинско училище и не съм чула такова нещо. Ние си имаме охрана, при това двама човека, които са на смени.

# 662
И при нас са двама,но те се назначени служители на общината.От там сътветно ги съкращават и оставаме без охрана.Казали са,което училище иска охрана да си назначава и да си и плаща заплатата,нямат пари за охрана на училищата.

# 663
  • София
Ако не забравя, утре ще питам директора. Не мисля, че има такова нещо.

# 664
  • Карлово
взели решение всяко дете да дава по 2 лева на месец за да се събират пари за заплатата на охраната.
При нас си е така от 1 клас.

# 665
При нас току-що обявиха бедствено положение. Утре е неучебен ден.

# 666
  • София
Сигурно става дума за различни общини. Виждам, че chatNoir живее в Карлово, много сте кротки, бе Карлово, виж Варна как си събориха кмета. Протестирайте. Карлово революционен град.
pimi, коя е тази община, дето ви готви тази изненада?

# 667
  • София
Нашето училище си е с охрана. В двора му има  и център за работа с деца, който също имаше своя охрана, независимо от училищната. Съкратиха   персонал, махнаха охраната на Центъра, но тази в училище не са пипвали. Peace

# 668

Дидева, дано днес да ви е по-спокоен деня!  bouquet

# 669

Дидева, дано днес да ви е по-спокоен деня!  bouquet
Благодаря. Снощи беше страшно.
Изкарахме 14 часа без ток и парно. Градът изглежда като след война.

# 670
  • Карлово
Сигурно става дума за различни общини. Виждам, че chatNoir живее в Карлово, много сте кротки, бе Карлово, виж Варна как си събориха кмета. Протестирайте. Карлово революционен град.
Ами то общината пари няма. Закриха и последното работещо предприятие в района. С този или с друг кмет все тая. Вчера гледах гугъл мапс, ми аз по-грозен град не съм виждала, всъщност лъжа Ихтиман е по-страшен. Като си вървя по улиците сякаш не е така отчайващо,ама та-а-ам smile3511 newsm45
Иначе се усвояват европейски пари ама по други програми, здравеопазване например.

# 671
Според вас нормално ли е по литература да учат Хайдути на Христо Ботев наизуст  - това е лист и половина - хубаво тренират си мозъка, но лично моето мнение е, че това е загуба на време. Да не говорим ,че има доста по-хубави и лесно запомнящи се стихотворения на Ботев.  Два дни вече го мъчим тоя Чавдар войвода - моя мозък изпуши не знам за хлапето.

# 672
Според вас нормално ли е по литература да учат Хайдути на Христо Ботев наизуст  - това е лист и половина - хубаво тренират си мозъка, но лично моето мнение е, че това е загуба на време. Да не говорим ,че има доста по-хубави и лесно запомнящи се стихотворения на Ботев.  Два дни вече го мъчим тоя Чавдар войвода - моя мозък изпуши не знам за хлапето.

Мисля не само, че е нормално, но и задължително! И не само "Хайдути", а всичко на Ботев...и не само Ботев.
Имах учителка по литература, която плачеше, когато ни предаваше Ботев. Чувствата си предаде и на нас (не, че започнахме да ревем в хор) и на никой не му мина през главата, че да знаеш "На прощаване" или "До моето първо либе" или... е загуба на време или излишно натоварване на мозъка. Има много стойностни неща в нашата литература и мисля, че трябва да им се отдели необходимото време и да се знаят от всички българи.
Извинявай за патоса, но ми прозвуча много грозно!

# 673
babaadi съжалявам, че ти звучи грозно, но аз съм афектирана, защото вече два дни уча това дълго стихотворение с детето пълно с архаични български думи и турцизми, които трябва да обяснявам . Много ще се радвам да знае На Прощаване, До моето първо либе, Хаджи Димитър..., но това мисля е прекалено. Миналата седмица зубрихме Къде си вярна ти любов народна - е нито той нито аз го помня вече.

# 674
Не искам да налагам отношение и не претендирам, че съм права на всяка цена, но мисля, че е въпрос на предварителна нагласа, начин на предаване и преподаване и куп други фактори. Ако текстовете се учат само защото трябва да се научат, а учителката ги е преподала по безразличен начин, неуспявайки да докосне струната в душичката, то нещата няма как да се получат бързо, лесно и трайно. Peace

Общи условия

Активация на акаунт