В ШЕСТИ КЛАС внимавам в час - тема № 34

• 47 048
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
"Хайдути" е страхотно стихотворение, то не че Ботев има слабо де. Peace

# 676
Добре де, дайте идея как да ги учим тези стихотворения. Че учителката не го е вдъхновила е ясно, явно и аз не го мотивирам особено. Повтаряме едно и също с часове. Виждам го, че е супер притеснен, защото ако не го каже до вторник ще получи двойка / при нас това е мотивацията за съжаление/, но вече чуствам, че зацикляме на едно и също нещо.

# 677
Ние учим на малки части. Чете куплета, после опитва да го повтори, аз помагам. Като горе-долу го понаучи - следващия. Имай предвид, че след наспиване се намества добре стихотворението (по някаква причина). Имате време, хубаво, че сте го почнали отрано, ще го научите. Hug

Мен също много ме мъчеха стихотворенията в училище, то си е до тип памет.

# 678
  • София
Дори да се абстрахираме  за момент от безспорната  нужда да се учат тези стихотворения в чисто човешки аспект, то пак опираме до необходимостта от наизустяването им от чисто практическа гледна точка. В 7 клас всички стихотворения от конспекта за НВО се учат наизуст с оглед ползването и познаването на цитати в тестовата част, а някои от тях, например "Опълченците на Шипка", са и доста  по-дълги от "Хайдути". Така че децата свикват от сега.  Peace И навсякъде е така.

Но хората различно запаметяват - едни по-бързо, други по-бавно. Остави  за малко да му отлежи наученото и утре пак на свеж акъл дерзайте. Grinning

# 679
  • дядовата ръкавичка
Ние учим на малки части. Чете куплета, после опитва да го повтори, аз помагам. Като горе-долу го понаучи - следващия.

И моите деца учат така - на части. А Хайдути наистина е дългичко, но пък може да се чете като разказ/приказка. Не е абстрактно и неразбираемо за децата.

Моят син тия дни се е отдал на живот. Рождени дни, колелета, футбол, компютър.  Реши едни кенгурски задачи, написа кратко съчинение и .....  това му беше ученето. Скоро ще се разбере какво "ще пожънем".

Дидева, как сте? Защо все още е бедствено положението при вас?

# 680
Дидева, как сте? Защо все още е бедствено положението при вас?
Децата и днес не са на училище. Силният вятър спря, още подухва, но сравнително слабо. Още не са отменили бедственото положение, тъй като електрозахранването не е напълно възстановено и все още има опасни сгради  и дървета. Вероятно до довечера ще го отменят, но пък това го повтарят от събота. Екипите по разчистването постоянно работят. Гледам, че в училището насреща усилено сменят изпочупените стъкла на прозорците.

# 681
  • София - Рим и обратно
Здравейте дами  bouquet
Ох, като ви чета колко са амбициозни и мотивирани дечицата ви, а моята хубавица как я помързявааааа Confused Rolling Eyes. Не знам как ще се оправи догодина. Говоря, обяснявам....награждавам за добри резултати, дори школа търсим за наесен, но мързелът й е велик просто. Е, в крайна сметка се успокоявам, че аз не мога да изживея живота й, тя трябва да се справи.
Оплаках се Simple Smile.
Успешна седмица на всички!

# 682
Здравейте момичета,
моя сладур се яви днес на Кенгуру олимпиадата и сега се интересуваме от верните отговори за 5-6 клас? Някой има ли представа къде може да са побликувани?

# 683
  • София
Здравейте момичета,
моя сладур се яви днес на Кенгуру олимпиадата и сега се интересуваме от верните отговори за 5-6 клас? Някой има ли представа къде може да са побликувани?

Това е цитат от сайта на РИО София, всяка година е така, качването на задачите и отговорите е забранено в срок от един месец:

"Във връзка с писмо с изх. № 4а/58 на Съюза на математиците в България и вх. №1102-5/26.02.2013 г.в РИО, София-град Ви уведомявам,че областният кръг на математическото състезание „Европейско кенгуру”  ще се проведе на 23 март 2013 г. от 11.00 часа, с продължителност 75 минути.

В същия ден, по решение на Европейската асоциация ”Кенгуру без граници”, състезанието ще се проведе в много европейски страни, както и в Канада, Мексико, Бразилия, Грузия и Казахстан. Съгласно изискванията на Европейската асоциация, в срок до 23.04.2013 г. качването на сайтове на  задачи и отговори за българското  издание на състезанието „Европейско кенгуру” е абсолютно забранено."

Иначе и моят младеж ходи, но нито е имал време да си запише отговорите, нито помни задачите. В пълно неведение ще си чака резултата  Whistling

# 684
Иначе и моят младеж ходи, но нито е имал време да си запише отговорите, нито помни задачите. В пълно неведение ще си чака резултата  Whistling

И при нас е така, всички помощни материали са им събрали, та ще чакаме  Simple Smile

# 685
  • София
Е добре де, щом състезанието се провежда в един и същи ден във всички страни, то защо да му се не види, резултатите трябва да се публикуват чак след един месец?

Предишни години са събирали само листовете с отговорите, а сега всичко - чернови, ...

# 686
Предишни години са събирали само листовете с отговорите, а сега всичко - чернови, ...
При нас за трета поредна година им събират всичко.

# 687
  • София
Здравейте. Отдавна не съм писала и чета, че доста сте изписали.
Моята дъщеря толкова се е амбицирала да учи, че не излиза, по-малко стои на компютъра. Въпреки това, миналата седмица беше страшно разочарована от учителката по английски, защото и писала 5 заради една правописна грешка  Cry. Но проблема идва всъщност от това, че се толерират определни деца, а други се пренебрегват. Всъщност имаха по английски да напишат и да оформят по една рецепта за италианско ядене. Вики, честно казано, толкова се беше постарала, намерила рецепта за спагети,картинка, направила го като меню и заради тази правописна грешка хоп 5  Close. А другото дете, което е принтирало рецептата има 6 (но по непотвърдена информация това дете ходело на частни уроци при същата учителка). И Вики беше толкова разочарована, не я бях виждала скоро така. Опитах се да и обясня, че винаги ще има такива хора, но май нещо не успя да ме разбере. Не знам по какъв друг начин да и помогна, но това дете специално се толерира от всички учители, нищо че преписва на тестове, учителите не го виждат, а и от други деца знам, че не учи толкова колкото си "мислят" учителите  newsm78.

# 688
  • Карлово
maichence.
Винаги има такива деца. Аз у нас обяснявам, че в другото училище, където ще продължат  образованието си ще им е много трудно, понеже няма да имат навици за подготовка за училище.
Не знам как омагьосват учителите, та не ги следят по време на писмени изпити. Пък може и да не ги виждат. Случвало ми се е, преди като преподавах, да знам за едни ученици, че преписват и все да не мога да ги уловя. Hug

# 689
  • sofia
Здравейте мами, аз нахълтвам с молба за спешна помощ, че вчера голяма драма с нашето пред-пубертетче  Crazy има доста милиуми (бели точици) по лицето и отдавна й обещавам да я заведа на козметик да й ги махнат, но все отлагам защото не зная къде има свестен салон и някой, който да разбира от младежка кожа.. Аз самата ходя рядко и на случаен принцип, та молбата ми е да препоръчате някой козметик в южните райони на София, защото девойката ми се тръшна вчера, че не обръщам достатъчно внимание на проблемите й, само я лъжа и въобще.. голяма драма , както казах.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт