Отговори
# 540
Ние засега сме на мед +пчелно млечице , Бронховаксом последен 3 месечен прием,и мисля да взема това рибено масло  Peace

# 541
Умкалор давам, но не и превантивно! Действа чудесно при първи симптоми, пресича вирусните инфекции доста бързо.
И аз така  Peace

# 542
малката лисичка,не е нужно да чакаш да свърши курса АБ.Пробиотика се дава успоредно Peace
О,не знаех благодаря,а вие как го давате в храната или самостоятелно в лъжица ?  Thinking
Зависи какъв е!На капки го давам директно,прахообразните с храна.В една лъжица кис.мл да речем!Хапчетата ги счуквам и пак в кис.мл,понеже малката много го харесва.

# 543
Аз също съм доволна от комбинацията, която давам, защото да чукна на дърво тази година след зимата дъщеря ми не се е разболявала (а и миналата зима разболяване беше силно казано) - сутрин на гладно 1 лъжица саностол или мед (давам мед в паузата като свърши саностола) + прахчето на 1 капсула коластра + клеева тинктура (годините x 2). Коластра давам целогодишно, клеева тинктура и саностол от септември до април.

Като се появят първите симптоми - давам Умкалор, но не нашия, а от iherb.

Защо? Каква е разликата между "нашия" и този от iherb?

# 544
Защо? Каква е разликата между "нашия" и този от iherb?

Не знам да има разлика в съдържанието - и двете са ексртакт от корен от африканско или каквото беше там мушкато. Другата разлика е в цената - близо 250 мл. са 12 долара. В действието им не виждам - и двете при нас помагат. Аз съм скептично настроена към всички хранителни добавки/имуностимулатори и т.н., които продават в бг аптеките и не минават лекарствен контрол. Последният случай с Цитроспета ми затвърди убеждението. Не искам да влизам в спорове дали през интернет е по-сигурно, за себе си и детето си съм преценила, има и цяла тема за iherb ако някой се интересува.

Последна редакция: пн, 12 ное 2012, 17:00 от wild poppy

# 545
Момичета какво ще кажете за МАРСИЯНЦИ ИМУН АКТИВ-СИРОП?Има ли ефект или не?

# 546
Момичета какво ще кажете за МАРСИЯНЦИ ИМУН АКТИВ-СИРОП?Има ли ефект или не?
За сироп не знам, от таблетките нямаше при моята.  Peace

# 547
малката лисичка,не е нужно да чакаш да свърши курса АБ.Пробиотика се дава успоредно Peace
О,не знаех благодаря,а вие как го давате в храната или самостоятелно в лъжица ?  Thinking
Зависи какъв е!На капки го давам директно,прахообразните с храна.В една лъжица кис.мл да речем!Хапчетата ги счуквам и пак в кис.мл,понеже малката много го харесва.
Ние сме с Линекс бейби на прах,и аз така ще го дам значи , благодаря  Peace

# 548
Добре,аз обаче друго не разбирам за пробиотиците!В линекс има бактерии от вида Bifidobacterium,а в Био Баланс(който аз давам)има Diolac acidophillus,Diolac longum,Diolac thermophillus и някой витамини.В крайна сметка за кои бактерии да гледаме Rolling Eyes Thinking Или да комбинираме пробиотиците?

# 549
Аз знам, че Биогайата  е за ротавирусни инфекции -поне така пише в листовката Embarassed
Аз в момента давам Бронховаксом+ Биогайа+ Рибено масло по 3 перлички -дали е много товаря детето Embarassed Rolling Eyes

# 550
  • София
Давам рибено масло и пробиотици почти през цялата година ... изключвам топлите месеци през лятото, в които Никол не е на градина  Peace
В момента давам Самбукус ... не че има голям ефект, вече съм давала, но беше при наличие на трета сливица, която вече не съществува та реших да опитам отново  Mr. Green
Миналата есен/зима правихме Рибомунил ... доволна бях  Peace
Сега отново осигурих Рибомунил от Румъния и смятам да го започна.
Изпива едно шише Саностол през зимния период, обикновено го започвам след някое по-тежко боледуване ...
Много ми се искаше да давам Коластра, нали е модерно  Wink, но пък дъщеря ми е с алергичен ринит, който се обостря от нея ... доказано е  Peace, така че нея я пропускаме.
Схемата в момента е: сутрин на гладно давам Самбукус, следобяд-а, като я взема от градина давам пробиотика и вечер рибеното масло  Peace

А да, забравих всяка сутрин преди градина давам антихистамини - редувам Ериус, Ксизал и Зиртек ... това не за превенция, заради алергичния ринит, пръскам Авамис или Флексоназе (отново ги редувам) в носа (пролет и есен), ама и това заради него ...

# 551
Момичета някакъв вирус да знаете дали върлува сега -само кашлица...малката от днес сутрината кашли , не е нещо фрапиращо , но си я има кашлицата.от събота беше със съвсем малко зелени сополи , два пъти дали кихна  , веднага сложих АБ и сега няма сополи.обаче кашли , сега спи и леко и хрипти носа , но е слабо...какво може да е.правя инхалации с физ.р-р. и Калции , давам Инфлуцид и Коризалия...

# 552
И нашата си кашля от четвъртък,и все още,не често,но кашля,вечер си покашля повече,но както някои мами казаха,може да е от въздуха в стаята.
Но и носът й е адски запушен,с Куикс сме,но май няма особено голям ефект,нещо друго да ми препоръчате да капвам?

# 553
  • София
Момичета, по принцип не обичам да искам съвети от форум. Общо взето слушам лекаря какво казва, но с него стигнахме до задънена улица.
Моята дъщеря е на година и половина. Промивам нослето с физиологичен разтвор и давам Ериус. Така, обаче сега пак е със сополи. Не са съвсем бистри, но не са и жълти и зелени. Нещо средно - някакви белезникави.
Педиатърът ѝ изписва Еуфориум за хрема с прозрачни и много течни сополки и виброцил за задни и упорити по-гъсти сополи. И сега тези сополи, с които е сега няма оправия. Нито има ефект от Еуфориум, нито от виброцил. А педиатъра настоява на еуфориум. Та въпроса ми е, какво мога да й слагам? Изключвам капките, съдържащи ксилометазолин. Имам лоши спомени от употреба върху мен и съм ги изключила напълно.
Благодаря!

# 554
violenzaa, да не се помайва докторът, а да пусне една микробиология на назално съдържимо.
Има буба в този нос, нея да лекува.
Еуфорбиум и Виброцил са абсолютно безпомощни в борбата с бактериите в носа.

Общи условия

Активация на акаунт