Отговори
# 525
Чери, аз преди и по време на морето също давам пробиотик, но се чудя каква точно е ползата да го правя целогодишно?

С риск да досадя на аудиторията:
Писала съм многократно, че в тънките черва на човека има клетки, които отговарят сериозно за имунният ни статус. Пробиотикът са полезни бактерии, които именно влияят на база "тънки черва" и така повишават по естествен път имунните ни сили.
Т.е. пробиотикът е известна гаранция за по-устойчив организъм и по-адекватен имунен отговор в случай на вирусна или бактериална атака.

Затова - ако искаш давай на Кати пробиотик цяла зима. Няма вреда, само полза Hug.

# 526
Аз видях полза от Еуфорбиум, но временно.  Sad При следващите сополи, вече не. И със всичко сме така. Ако щете и с Бактробан-а.

# 527
  • София
Чери, благодаря!
Точно така обичам - някой простичко да ми обясни защо и как.  Hug

При следващите сополи, вече не. И със всичко сме така. Ако щете и с Бактробан-а.
Бактробан-а и при нас не спря хремата.  Peace Чак Максидекс-а след него овладя положението. Но сега ще пускаме отново носен секрет, за да видим дали са се разкарали стафилококите.

# 528
То това е ясно, за тънките черва и добрите бактерии.  Peace Но не може ли слабият имунитет да се дължи на различни причини  newsm78. И какви могат аджеба да са те  newsm78 АЗ пак се хвърлих във въпроси, на които и докторите не могат да отговорят. Или пък не искат, защото целта на фармацевтичната индустрия е да се купуват продуктите и.

# 529
Чери , little wingels Благодаря Ви и аз ще ги взема тогава,а за пробиотиците,само чакам да свърши АБ и започвам да давам Hug

# 530
малката лисичка,не е нужно да чакаш да свърши курса АБ.Пробиотика се дава успоредно Peace

# 531
  • София
Аз на моите от март не съм им давала нищо с изкл. на 10 дни през лятото, когато им давах Био гайа, заради морето. Реших тази зима да не давам нищо, защото Дани 4 години през зимния сезон го тъпчех с какви ли не имуностимуланти и витамини и не само, че нямаше ефект от тях, ами той си боледуваше и 90% от боледуванията му завършваха с АБ. При Ани картинката изглеждаще аналогично. Тази година поне пари за имуностимуланти няма да давам Mr. Green.

# 532
  • Mediterraneo
... Реших тази зима да не давам нищо, защото Дани 4 години през зимния сезон го тъпчех с какви ли не имуностимуланти и витамини и не само, че нямаше ефект от тях, ами той си боледуваше и 90% от боледуванията му завършваха с АБ. При Ани картинката изглеждаще аналогично. Тази година поне пари за имуностимуланти няма да давам Mr. Green.

И моите изводи са същите. Сега им взех един Мултивитамол по настояване на баща им. Друго не смятам да давам.

# 533
... Реших тази зима да не давам нищо, защото Дани 4 години през зимния сезон го тъпчех с какви ли не имуностимуланти и витамини и не само, че нямаше ефект от тях, ами той си боледуваше и 90% от боледуванията му завършваха с АБ. При Ани картинката изглеждаще аналогично. Тази година поне пари за имуностимуланти няма да давам Mr. Green.

И моите изводи са същите. Сега им взех един Мултивитамол по настояване на баща им. Друго не смятам да давам.
+1, а и личната от край време това съветва. Да видим колко ще издържа преди да купя поредния чудодеен имуностимулатор.

# 534
малката лисичка,не е нужно да чакаш да свърши курса АБ.Пробиотика се дава успоредно Peace
О,не знаех благодаря,а вие как го давате в храната или самостоятелно в лъжица ?  Thinking

# 535
Да не говорим за имуностимулаторите - ефект от тях не съм видяла таман никакъв. Дори тук, в темата, не чух някой да казва, че даден имуностимулатор е повлиял изключително положително върху детето му.
Напротив, някои казаха, че са доволни от Бронховаксом, Респивакс, Рибомунил (спрян от внос), а повечето хвалят натуралните продукти като коластра, пчелни продукти, умкалор, ехинацея и т.н.

Аз давам Умкалор трета седмица. Точно в трите дни, когато детето взимаше противоалергичен препарат, бях спряла да давам Умкалор, а тя се разхремави отново. На следващия ден пак продължих с Умкалора и мисля, че именно той повлия положително срещу развитието на хремата, защото нищо друго не съм променила, ползваме все същите препарати за хрема както и преди. Сега детето е една идея по-добре, но пак има секрет и запушване. Утре ще я водя на УНГ отново и ще видим. Но имам впечатление, че Умкалора някак ударно действа особено като се дава 3 пъти дневно през уикенда, през седмицата като е на градина само 2 пъти дневно й давам.    

Ама божА работа е ефекта от имуностимулантите, я проработи, я не.  Laughing Миналата зима нищо не давах освен Био Гайя, този сезон понеже отрано ни хванаха вирусите и реших да пробвам това-онова на ротационен принцип както повечето хора правят.  

# 536
  • Mediterraneo
Умкалор давам, но не и превантивно! Действа чудесно при първи симптоми, пресича вирусните инфекции доста бързо.

# 537
  • в огледалото на живота
Вируси,хреми,кашлици...сезона почна рано.
Записвам се при вас,за сега здрави,дано и занапред по-малко болести.

# 538
Аз също съм доволна от комбинацията, която давам, защото да чукна на дърво тази година след зимата дъщеря ми не се е разболявала (а и миналата зима разболяване беше силно казано) - сутрин на гладно 1 лъжица саностол или мед (давам мед в паузата като свърши саностола) + прахчето на 1 капсула коластра + клеева тинктура (годините x 2). Коластра давам целогодишно, клеева тинктура и саностол от септември до април.

Като се появят първите симптоми - давам Умкалор, но не нашия, а от iherb.

# 539
Умкалор давам, но не и превантивно! Действа чудесно при първи симптоми, пресича вирусните инфекции доста бързо.
Ето, пак ще се навия.  Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт