Отговори
# 600
следвай съветите при хрема на Чери, много добре го е написала, знанията, а и опитът си е друго.
и което го е написала горе-долу съм спазвала при хрема и минава!

за хималая съм ползвала аз продукти и съм оставала доволна, но виж какви неща съдържа да не би да се предизвика алергия или дразнене от нещо в състава.

# 601
Здравейте от мен , нас ,пак.
Детето има много запушен нос,вече не знам какво да капвам там,
да си кажа и за другата ми болка , наистина ако има начин въобще не искам дъщеря ми да приема АБ,направо ми е болно като знам какво причиняват,моля дайте някакви съвети вие как се справяте с това детето ви да не приема никакви АБ.
Днес ми препоръчаха един сироп на Хималая - Септилин,жената,която го препоръча каза,че нейното дете,което с моята дъщеря са в една група в градината го пие от септември и оттогава досега не е пил АБ,а ние какво да кажем,за същия този период може би е изпила 3 вече,ще се радвам на всякакви съвети,бабини рецепти ако щете,просто вече се отчаях и не знам какво да правя ooooh!

съжалявам, че чак почти си се отчаяла, но е до имунитет... всички сме минали иили минаваме в такива периоди  Hug
ако можеш спри детето от градина за два-три-четири месеца, да укрепне.

това какво пие не е гаранция за здраве, а и на едно дете това ще му помогне, на друго не чак толкова...но подпомага имунната система.
и моето дете не е боледувала откакто тръгна на градина септември освен един уикенд с две повръщания някакъв вирус, да чукна на дърво няма сополки. това не е гаранция, че няма да пием АБ ако се наложи дори и три. миналата пролет почти през месец пи два АБ, нямаше как.
в градината има толкова вируси, болни дечица, недоизлекувани милите.

АБ изтощават организма, така че най-доброто средство е вкъщи с повече плодове и зеленчуци през деня, когато поиска, също ограничени контакти с децата.
Пък имунитет се изгражда, лятото каляване, зимата по снега навън.
спомни си от каква добавка си била доволна досега - ехинацея, рибено масло, клеева тинктура като си давала и започни пак като не спираш в седмицата да даваш пробиотик да се нормализира чревната флора.
аз давам ентерол, казвам на малката да си изпие дрождите и така с малко водичка го гълта.
по-нагоре са писали и други пробиотици. Не спирай да даваш!

това е от мен, просто се стегни и не се отчайвай, не предавай негативни емоции на детето си Simple Smile радвай му се и го подкрепяй, създавай му радост и усмивки, смях  Peace
съветвам те като майка майка най-добронамерено пиша Simple Smile

jos, благодаря ти много  bouquet
Най-доволни като че сме от Коластрата.
Да,знам така е,трябва да се изгради имунитет,ако има нещо ще се допитвам до Вас преди да сме отишли до ЛЛ и даже дори след като сме отишли,защото тук давате наистина полезни съвети,сега в петък мисля да я изкарам извън града ,да смени обстановката.
Да,ние не сме я калявали достатъчно даже мисля,че дори е изнежена.
Аз давам Линекс бейби пробиотик,даже днес купих цяла опаковка и ще си й давам.
Благодаря Ви отново!
П.С. - Вместо Коризалия имам Инфлуцид в момента,нали може и него да си давам?  newsm78

# 602
според мен може и коризалия, и инфлуцид, не са заместители.
виж по схемата на Чери, да не я цитирам пак, ще помогне!

# 603
Добре,благодаря отново,тя моята е малко скарана с плодовете,освен с банан,и ябълки,но и другите ги приема но като сок

# 604
  • София
моля дайте някакви съвети вие как се справяте с това детето ви да не приема никакви АБ.

Чак никакви не е възможно, защото понякога се налага.
Така е да, но нека случаите, когато се налага да бъде приеман бъде ограничен един път на 4-5 години.
И тук да споделя, че моят син също беше със сополи и кашлица миналата седмица и този път успяхме да овладеем положението без да се стига до изписване на АБ и съответно посещение на хомеопат. Пръсках начесто физ. разтвор и обикновен и на Д-р Тайс, давах сироп ЕнТиТус, и ехинацея с мед и лимон. Моят син последно пи АБ малко преди да навърши 2 години и оттогава казах достатъчно - това му беше вторият път. Също не капя АБ капки в носа, въпреки че лекарката почти всеки път ги изписва. Дъщеря ми е пила един единствен път АБ малко преди да навърши 2, но и тя по принцип си е по-здрава, не боледуваше, докато братчето й не тръгна на ясла и не почна да я заразява.
Всеки ден им правя сок от моркови, ябълки и сега добавям червено цвекло. Давам и рибено масло всеки ден или почти всеки ден, че някой път пропускам  Embarassed
Бързо оздравяване на болните дечица и по-малко болести тази зима  Hug

# 605

Дано,дано имаме по-здрави дечица!  HugЕнтерол саше пробиотик ли е ,или е специално за диария ?
Мога ли да й давам Витамин C на хапченца ?

# 606
Можеш да й даваш витамин С на хапчета, ако си сигурна, че няма да се задави при приема.
Аз лично предпочитам витамин С ампули за пиене, защото не са с адитиви в състава и се усвояват по-добре.
Ентерол са дрожди, които повлияват добре на стомаха и червата и се дават в случаи на диария.
Бих разчитала на пробиотик в чистият смисъл на тази дума, като превенция.

# 607
Можеш да й даваш витамин С на хапчета, ако си сигурна, че няма да се задави при приема.
Аз лично предпочитам витамин С ампули за пиене, защото не са с адитиви в състава и се усвояват по-добре.
Ентерол са дрожди, които повлияват добре на стомаха и червата и се дават в случаи на диария.
Бих разчитала на пробиотик в чистият смисъл на тази дума, като превенция.

Благодаря отново,взех ампули витамин C Peace

# 608
  • София
А ехинацея в какъв вид давате? Аз се сещам за Есберитокс, но е много неприятен на мирис и вкус? Други продукти какви има?

# 609
Ехинацея има Нейчърс уей - с и без етанол, Тайс - без и с етанол, Ехиначи на Волмарк и пр.
В момента давам Ехиначи.

Лисичке, витамин С се дава най-много до 7 дни. За деца ампулата е от 2 мл. х 1 на ден, най-добре сутрин.

# 610
Ехинацея има Нейчърс уей - с и без етанол, Тайс - без и с етанол, Ехиначи на Волмарк и пр.
В момента давам Ехиначи.

Лисичке, витамин С се дава най-много до 7 дни. За деца ампулата е от 2 мл. х 1 на ден, най-добре сутрин.

Благодаря ти отново,да утре сутрин ще я дам,взех 5 ампулки засега  Peace

# 611
  • София
Sourcherry, благодаря!

# 612
Моят син както нищо му нямаше в петък след градината, през нощта вдигна една висока Т и до неделя вечерта се борихме с главозамайващи стойности  Cry. Други симптоми нямаше, в понеделник го водих на УНГ, че като му гледах в къщи гърлото ми изхвръкнаха очите-такова червено не бях виждала. Лекарката каза 'Вирус!', и аз така мислех-смао висока Т и после червено гърло, такова ще е я. Сега са добре нещата, но аз както не бях вдигала Т от години, лепнах неговото и направо ми се реве-при всяко преглъщане имам чувството, че хиляди бръснарски ножчета ми прерязват гърлото. Болката е умопомрачителна, а горкото дете не го чух да се оплаче ни веднъж! Край нямаха тия болести.

# 613
Лисичке, витамин С се дава най-много до 7 дни. За деца ампулата е от 2 мл. х 1 на ден, най-добре сутрин.[/i]

А дали е ОК да давам всеки месец по 7? Това сега за зимата?

Аз така правя де ... след консултация с майка ми  Wink ама като го спомена реших да питам и вас.

# 614
  • в огледалото на живота
В момента давам Ехиначи.

Чери,от този вид ли даваш:
Скрит текст:
В какъв период се вземат?Имам в предвид превантивно по-схема при здраво дете или в етап на разболяване?
Ако споделиш и  какво кисело мляко предпочитате,ще ми е от полза голяма/всеки ден не една,две кофички мляко се изяждат от дъщеря ми м/у храненията/.... Blush

Общи условия

Активация на акаунт