Отговори
# 585
  • на последния етаж
Sourcherry, какъв пробиотик даваш?

# 586
Лита, давах Биогайа таблети овкусени дълго време.
Щом свършиха купих по съвет на аптекаря ЛактоМ кидс - 30 таблети - 3 лева. Български са, цената е впечатляващо ниска, но според мен определено имат ефект.
Ентеросан дава моя позната поне от година и половина време - и тя е доволна.

# 587
  • на последния етаж
Аз не съм сигурна, че моето момиче ще може да пие таблети. Confused
Досега съм взимала само Био гайа на капки, но излизат скъпо.

# 588
  • София
Аз не съм сигурна, че моето момиче ще може да пие таблети. Confused
Досега съм взимала само Био гайа на капки, но излизат скъпо.
Ако става дума за таблетките на Био Гайя, то те са за дъвчене, не за гълтане.  Peace И както и капките, не са евтини. Една таблетка излиза около левче.

# 589
  • на последния етаж
Чудесно. А ЛактоМ кидс, които излизат по-изгодно, също ли се дъвчат?

# 590
Sourcherry, ехинацеята при първи симптоми ли я даваш?

# 591
Sourcherry, ехинацеята при първи симптоми ли я даваш?

Миналата зима направих един курс от 3 пълни месеца и после я спрях.
Сега вече давам само при първи симптоми.

Лакто М кидс са капсули, като антибиотиците от едно време - вътре има прахче. Отварям капсулата и изсипвам в супена лъжица кисело мляко и давам.
Отделно, че моят син яде много кисело мляко. Вечер опуква по една кофичка от 400 грама, а аз купувам уж мляко с жива закваска и това отделно пак си е прием на пробиотик.

# 592
  • Mediterraneo
Тарти, ама мислиш ли, че е направила пневмония от Рибомунила - че нещо е разбърникал имунната ситема или просто, че не е подействал?

Всъщност започнахме Р. по съвет на педиатъра( и предписание, разбира се), след като две поредни години по едно и също време ми правеше вирусна пневмония. Не знам не е подействала ли или е разбърникала нещо имунната система, самият факт, че направи отново пневмония на фона на ваксината ме спря да опитвам в тази посока каквото и да било вече! И смятам малката си дъщеря облагодетелствана в това отношение- голямата ми беше опитното зайче  Laughing  Laughing

# 593
Относно Умкалора - някой чел ли е за него в немски сайтове какво пише и по-специално някакви противопоказания и странични ефекти дават? В Зачатие мярнах нещо за него, което ме притесни.

# 594
Два пъти вече давам Умкалор.
Последният път с доказана бактериална инфекция...пневмококи. Пуснахме втори секрет защото се оказа че антибиограмата на първият е безумна. Та докато чакахме втория секрет 7 дни пи Умкалор. Пуснахме кръв и се оказа че всички показатели са ок.
Така че аз съм доволна от него.

# 595
Относно Умкалора - някой чел ли е за него в немски сайтове какво пише и по-специално някакви противопоказания и странични ефекти дават? В Зачатие мярнах нещо за него, което ме притесни.

Четох, че при порблеми с кръвосъсирването трябва да се уведоми лекар, както и че не се препоръчва по време на бременност.

Само едно уточнение - Умкалор е немската марка, произвеждаща лекарство с екстракта от растението Умка (South African geranium/Pelargonium sidoides ). Съществува и под други марки и в други продукти (примерно сироп за кашлица/хапчета за гърло). Иначе според хвалебствията в разни сайтове пише, че трепе Staphylococcus aureus, както и туберколоза, като за последното вече дори аз като фен на Умкалора, не вярвам.

# 596
Здравейте от мен , нас ,пак.
Детето има много запушен нос,вече не знам какво да капвам там,
да си кажа и за другата ми болка , наистина ако има начин въобще не искам дъщеря ми да приема АБ,направо ми е болно като знам какво причиняват,моля дайте някакви съвети вие как се справяте с това детето ви да не приема никакви АБ.
Днес ми препоръчаха един сироп на Хималая - Септилин,жената,която го препоръча каза,че нейното дете,което с моята дъщеря са в една група в градината го пие от септември и оттогава досега не е пил АБ,а ние какво да кажем,за същия този период може би е изпила 3 вече,ще се радвам на всякакви съвети,бабини рецепти ако щете,просто вече се отчаях и не знам какво да правя ooooh!

# 597
моля дайте някакви съвети вие как се справяте с това детето ви да не приема никакви АБ.

Чак никакви не е възможно, защото понякога се налага.
По принцип гледам да атакувам вирусите бързо и овреме. Ако е хрема, гледам скоротечно да я прекратя, за да не тръгне към ушите или гърдите.
Има и бактериални инфекции, които каквото и да правим не стават за лекуване без АБ.

За така запушеният нос - оточна лигавица или пълен със секрети нос?
Ако е първото - промивки със солена вода+противоалергично+Олинт за деца вечер преди лягане и високо главата горе, когато лежи. Витамин С+коризалия+Еуфорбиум през деня+ехинацея+рибено масло+пробиотик.

Ако има секрети - промивки на носа неколкократно през деня със Стеримар и сие+Коризалия+пробиотик+рибено масло+ехинацея+витамин С+Еуфорбиум. Когато секретите станат гъсти и оцветени изчаквам, за да видя дали действа терапията. Ако след 3 дни няма резултат, включвам АБ капки локално през носа.

Отделно - мед давай да ближе от лъжичка, прави чай с мед.

# 598
моля дайте някакви съвети вие как се справяте с това детето ви да не приема никакви АБ.

Чак никакви не е възможно, защото понякога се налага.
По принцип гледам да атакувам вирусите бързо и овреме. Ако е хрема, гледам скоротечно да я прекратя, за да не тръгне към ушите или гърдите.
Има и бактериални инфекции, които каквото и да правим не стават за лекуване без АБ.

За така запушеният нос - оточна лигавица или пълен със секрети нос?
Ако е първото - промивки със солена вода+противоалергично+Олинт за деца вечер преди лягане и високо главата горе, когато лежи. Витамин С+коризалия+Еуфорбиум през деня+ехинацея+рибено масло+пробиотик.

Ако има секрети - промивки на носа неколкократно през деня със Стеримар и сие+Коризалия+пробиотик+рибено масло+ехинацея+витамин С+Еуфорбиум. Когато секретите станат гъсти и оцветени изчаквам, за да видя дали действа терапията. Ако след 3 дни няма резултат, включвам АБ капки локално през носа.

Отделно - мед давай да ближе от лъжичка, прави чай с мед.

Благодаря ти!   bouquet
Да,не може хич без АБ,но когато е възможно без,ще е много добре,ще гледам и аз да я хващам навреме,има секрети значи ще ползваме твоя съвет и да видим. Hug

Някой инфо за това,дали е ползвал ? Thinking

# 599
Здравейте от мен , нас ,пак.
Детето има много запушен нос,вече не знам какво да капвам там,
да си кажа и за другата ми болка , наистина ако има начин въобще не искам дъщеря ми да приема АБ,направо ми е болно като знам какво причиняват,моля дайте някакви съвети вие как се справяте с това детето ви да не приема никакви АБ.
Днес ми препоръчаха един сироп на Хималая - Септилин,жената,която го препоръча каза,че нейното дете,което с моята дъщеря са в една група в градината го пие от септември и оттогава досега не е пил АБ,а ние какво да кажем,за същия този период може би е изпила 3 вече,ще се радвам на всякакви съвети,бабини рецепти ако щете,просто вече се отчаях и не знам какво да правя ooooh!

съжалявам, че чак почти си се отчаяла, но е до имунитет... всички сме минали иили минаваме в такива периоди  Hug
ако можеш спри детето от градина за два-три-четири месеца, да укрепне.

това какво пие не е гаранция за здраве, а и на едно дете това ще му помогне, на друго не чак толкова...но подпомага имунната система.
и моето дете не е боледувала откакто тръгна на градина септември освен един уикенд с две повръщания някакъв вирус, да чукна на дърво няма сополки. това не е гаранция, че няма да пием АБ ако се наложи дори и три. миналата пролет почти през месец пи два АБ, нямаше как.
в градината има толкова вируси, болни дечица, недоизлекувани милите.

АБ изтощават организма, така че най-доброто средство е вкъщи с повече плодове и зеленчуци през деня, когато поиска, също ограничени контакти с децата.
Пък имунитет се изгражда, лятото каляване, зимата по снега навън.
спомни си от каква добавка си била доволна досега - ехинацея, рибено масло, клеева тинктура като си давала и започни пак като не спираш в седмицата да даваш пробиотик да се нормализира чревната флора.
аз давам ентерол, казвам на малката да си изпие дрождите и така с малко водичка го гълта.
по-нагоре са писали и други пробиотици. Не спирай да даваш!

това е от мен, просто се стегни и не се отчайвай, не предавай негативни емоции на детето си Simple Smile радвай му се и го подкрепяй, създавай му радост и усмивки, смях  Peace
съветвам те като майка майка най-добронамерено пиша Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт