Отговори
# 420
  • Бургас
След изпития АБ миналата седмица, ходи на детска, но започна нещо да киха от време на време, рядко, но все пак, давам й вит. Ц и Yummy Bears. Не бях чувала за тях, малката много им се радва, но се чудя дали въобще помагат.
Имате ли мнение и за това?
http://www.schusslersalts.com/wcm/mb/schuessler/bg/schuessler-salts/index.html

Дано има някой, който да сподели опит   bouquet

# 421
  • пак там
Добре, а как склонявате децата да стоят и да бъдат инхалирани?

Моят нямаше и 2 години, когато се наложи да започнем да го използваме. В началото, докато свикне, го държах на колене, с една ръка придържах маската (опитваше се да я сваля), разказвах приказки, историйки, пеех песни. После започнах да му пускам филмчета на компютъра, докато тече инхалацията (любител е до ден-днешен на Малките Айнщайнчета покрай инхалациите  Mr. Green).

В началото просто трябва да държиш детето, няма друг начин. После се убеждава, че не боли и е просто досадна необходимост и само ще стои.

За AD liquid - пихме го 1 месец, ефект особен не видях - 10 дни градина, 10 дни вкъщи болен. Спрях го и се върнах на рибеното масло. Ще видим.

# 422
  • Бургас
За AD liquid - пихме го 1 месец, ефект особен не видях - 10 дни градина, 10 дни вкъщи болен. Спрях го и се върнах на рибеното масло. Ще видим.

Два пъти сме го пили, не забелязах особен ефект. Пак си боледува.

# 423
  • пак там
В съседна тема срещнах следното: при сериозен проблем с третата сливица се наблюдават лицеви изменения.. Може ли някой да ми обясни за какво става дума? Знам, че е малко извън темата, но все пак...

# 424
Добре, а как склонявате децата да стоят и да бъдат инхалирани? Моето е на 2 год., слагам я на стола за хранене и се опитваме да свършим работата. Тя само си върти главата, мрънка... почти нищо не вършим, ама стоя отпред с маската поне да диша някакви пари там.
Някакви трикчета, идеи?  Confused
Моята дъщеричка утре прави 3 годинки. Simple Smile
Като инхалатора го ползвах няколко дена на мене и тя видя, че няма нищо страшно, но маската не иска да я ползва, слагаме приставката за нослето.
Ние също сме лежали в болница и тя там трябваше да ползва инхалатор и категорично отказа, беше голяма борба и насила Confused
Сега и пускам филмчета от лаптопа или правя топла ваничка на краката.
Пандата Пик е също много хубав инхалатор и ми казаха, че децата го харесват заради мечето, но аз предпочитам и да е по-безшумен, но и двата инхалатора си заслужават парите. Peace

# 425
  • Бургас
В съседна тема срещнах следното: при сериозен проблем с третата сливица се наблюдават лицеви изменения.. Може ли някой да ми обясни за какво става дума? Знам, че е малко извън темата, но все пак...

Доколкото си спомням става въпрос за промени в захапката.  Peace

# 426
Ние инхалатор  в нас нямаме.Но като сме лежали по болниците като му правим инхалации там и седи, даже на сетрите им прави впечатление как кротко  и послушно седи.А единия път бяхме на 2 м  само,  другите 2 пъти на 1.9 и 1.10 месеца.

А за болните деца в яслите  аз не знам какво да кажа.Майките казват ами не мога да го държа 1 месец в нас  заради сополи или кашлица, която е от тях,лекаря каза, че му няма нищо.И да ви кажа до някъде са прави.Но друг е въпроса, че са заразни и  други деца нямат късмета да карат само  така хрема без друго.Ето при нас е така.Преди седмица имахме за 1 ви път само хрема без друго, да но след 3-4 дни хремата се върна и на следващия ден вече с Т и налепи бяхме.Та така, няма  оправия с въпроса с болестите и леко болните деца, които си ходят на ясли.
Даже някъде четох,  че дете само с хрема и кашлица, което  са му чисти гърло и гърдички, но няма Т, или поне 24 часа не е вдигало, по принцип може да посещава детско заведение. И зимата, когато има най- много вируси, децата ако се връщали за всичко нямало да останат деца в яслите...  Crazy Така изграждали имунитет.И трябвало  да се работи върху него.
Въпрос на имунитет си било.И какво да правя аз като моето дете е със мн слаб имунитет и се заразява и не кара само с хрема и кашлица, а почти винаги се налага антибиотик, така ли се изгражда имунитет !!? А аз какво ли не съм правила за имунитета, гледам и да не го изнежвам, да се  калява, добра храна и т.н. но си боледуваме. Просто става така, че дете с мн. слаб имунитет и дето лепва всичко де що има и  го кара по- сериозно просто не може да ходи на ясли.Рекорда ни от май месец насам е 4 дни на ясли.

# 427
Lightning, Ами така се гради имунитет, когато детето има достъп до заразите с времето изгражда имунитет. Не може само заради едната хрема да се спират децата от ясли и градини, че то при нас хремите са си нещо постоянно в градината. А и дори сестрата да съумее да изчисти градината от хремата, полза пак няма защто винаги се намира някое и друго дете което домуква зараза от извън градината. Повечето родители не ограничават по никакъв начин контактите на детето им извън градината, така че нови "придобивки" винаги има. Особено след празници, токава настава малък ад, след като повечето родители отидат на почивка с децата си зимно време, съответно на закрито и в компания, където все ще се намери някой малко болен ...

# 428
  • София
Имунитета на детето се изгражда до към 6-тата годинка и определено не се гради с болести Peace
Честити боледувания водят до хронични заболявания...и повечето деца /пък и като чета тук колко са на ериус по цели месеци/ развиват я алергия, я нещо друго....
Та граденето на имунитета няма нищо общо с липсата на здравен контрол в детските заведения. Ясно е, че част от децата карат болестите по-леко, но също така е ясно, че родителите които нямат възможност да си спрат детето от ДГ го пускат болно. Детето ходи на ДГ докато не вдигне Т, защото това и най-важния симптом /напълно погрешно според мен, че детето е болно/. Пък и тогава искат не искат го спират.....но съ м била свидетел, как една майка си призна, че сутринта е дава нурофен, защото детето било с Т....е следобяда я извикаха да си го вземе, но какво от това, почти цял ден е било заразно, що за родител е това  Thinking...Та всичко е въпрос на самосъзнание. Аз предпочитам да спра детето при първи симптоми, обикновено не се стига до сериозни последици....вместо да да чак да се сополясва 1 седмица...сополите да минат в кашлица и да плясна с ръце, че станало бронхитче или отитче...ми ще стане...Който няма баби има гледачки, някои спират да работят...начини се намира при желание....Пък и докато са по-малки болестите се карат по-тежко...Не виждам защо да си причиняваме всико това на децата ни....и да тръбим, че така се гради имуните...Има доста изписано по въпроса в медицинските сайтове....как се гради имунитет.

# 429
Кашлицата й понамаля,много киха само сега,давам и Хустагил също

# 430
Аз предпочитам да спра детето при първи симптоми, обикновено не се стига до сериозни последици....вместо да да чак да се сополясва 1 седмица...сополите да минат в кашлица и да плясна с ръце, че станало бронхитче или отитче...ми ще стане...
Не съм съгласна, от една хрема чак до бронхитче или отитче не сме стигали. Вярно, не е приятно нещо да ти е хремаво детето, но не е болка за умиране. Още повече, че сегашната хрема която е от тази есен, ами че ние я карахме има-няма цял месец, хич не се оправи за седмица както е обикновено. При другите деца беше същото. Е как да си спреш детето за цял месец заради една хрема?
И пак казва, говоря за хрема, не за температура или повръщане например, тогава е ясно че ще се спира детето, ама захрема, просто няма смисъл, все ще мине.

Последна редакция: пт, 09 ное 2012, 10:29 от Nikolina78

# 431
Ами може би, трябва да го спреш при първите сополи, да си остане у дома, да се взимат мерки и така няма да се "влачи" постоянно от есен до пролет.
 Мерси за съветите за инхалирането, като че ли е една идея по-склонна да ги правим вече.   bouquet

# 432

Може да има видима разлика дори в бузките, иначе основно небцето се променя и захапката.

# 433
  • София
Nikolina78, аз пък не съм съгласна с теб ... това, че твоето дете от едно сополче (което не е  обикновено сополче при положение, че е в носа на детето ти почти месец) не стига до отитче и бронхитче не се отнася за всички деца ... именно това се говори в темата - не всички деца боледуват по еднакъв начин  Peace
Абсолютно ти гарантирам как моето дете от едно сополче лежа 2 седмици в болница март месец, като 48 часа от тях беше в реанимация .... та така - всичко тръгна от едно сополче, което се оказа бактерия в носа Клебсиела, точно 2 дни след първото сополче бяхме с бактериална инфекция - пневмония, вследствие на Клебсиелата слязла надолу ... другите деца може и да се преборват със сополчето, което се влачи по един месец, но моето не успява.
Безотговорно наричам поведението на майките, които си пускат сополиви децата на градина, категорична съм  Peace
А това, че няма кой да го гледа е личен проблем на всеки, както аз успявам да намеря начин, така трябва да намерят начин и останалите, отново е въпрос на отговорности - към собственото си дете и към всички други деца, покрай тях и семействата им ...
Имунитет не се гради с боледуване, а с възраст ...

Последна редакция: пт, 09 ное 2012, 10:42 от ninnann

# 434
Оффф ние пак кашляме #Cussing out #Cussing out
Вчера бяхме при ЛЛ прослуша го, казва, че тежко диша newsm78 Изписа ни сироп Флудитек 2х5 мл.Другата седмица сме пак за секрет от нослете, да видим дали тая гад моракселата се е махнала след Торбекса...Ако не е ще ни изпише антибиотик Rolling Eyes Видимо няма сополи, но вечер много кашля Sad

Общи условия

Активация на акаунт