Отговори
# 435
Nikolina78, аз пък не съм съгласна с теб ... това, че твоето дете от едно сополче не стига до отитче и бронхитче не се отнася за всички деца ... именно това се говори в темата - не всички деца боледуват по еднакъв начин  Peace
Абсолютно ти гарантирам как моето дете от едно сополче лежа 2 седмици в болница март месец, като 48 часа от тях беше в реанимация .... та така - всичко тръгна от едно сополче, което се оказа бактерия в носа Клебсиела, точно 2 дни след първото сополче бяхме с бактериална инфекция - пневмония, вследствие на Клебсиелата слязла надолу ... другите деца може и да се преборват със сополчето, което се влачи по един месец, но моето не успява.
Безотговорно наричам поведението на майките, които си пускат сополиви децата на градина, категорична съм  Peace
Имунитет не се гради с боледуване, а с възраст ...
Не може да си сигурна, че усложнението е само от хремата, може да има и други фактори.
И не смятам, че майките които пускат децата си сополиви на градина са безотговорни, защото по същата логика аз мога да кажа че са безотговорни родителите които като се зададат празници зимата и хукват с децата на почивки на места пълни с народ, съответно точно тези деца после носят съвсем нови и различни зарази в градината, където съответно няма изграден групов имунитет срещу новата зараза и се започва едно масово боледуване. Последното го казвам от собствен 1-годишен опит с градината, след празници е най-зле положението, тогава не само хрема, ами температури, грипове и всякакви екстри се срещат.

# 436
Везничка, относно въпросът за Ейдликуид - дава се 1 месец.

Защо само един месец?
В листовката пише - 20 дни, после 10 дни почивка и не е написано колко месеца може да се приема.

В съседна тема срещнах следното: при сериозен проблем с третата сливица се наблюдават лицеви изменения.. Може ли някой да ми обясни за какво става дума? Знам, че е малко извън темата, но все пак...

В нослето.  Получава се една резка от постоянното триене с ръка на нослето - посока нагоре.

Николина, не знам дали има списващи редовно майки в темите за градините и боледуванията, които да не са запознати с твоята теория за сополите. Лошото на теорията ти е, че изхожда само и единствено от опита с твоето дете. Малко ограничено, не мислиш ли?

Последна редакция: пт, 09 ное 2012, 10:51 от Самсара

# 437
Дамммм,и в нашата група е пълно със сополиви деца,а ние сме от тези дето започваме след 2 часа кашлица и стигаме до АБ от едни сополи!Децата са различни,едни си остават със сополи,други,като нас са с усложнения винаги!

# 438
  • София
Аз предпочитам да спра детето при първи симптоми, обикновено не се стига до сериозни последици....вместо да да чак да се сополясва 1 седмица...сополите да минат в кашлица и да плясна с ръце, че станало бронхитче или отитче...ми ще стане...
Не съм съгласна, от една хрема чак до бронхитче или отитче не сме стигали. Вярно, не е приятно нещо да ти е хремаво детето, но не е болка за умиране. Още повече, че сегашната хрема която е от тази есен, ами че ние я карахме има-няма цял месец, хич не се оправи за седмица както е обикновено. При другите деца беше същото. Е как да си спреш детето за цял месец заради една хрема?
И пак казва, говоря за хрема, не за температура или повръщане например, тогава е ясно че ще се спира детето, ама захрема, просто няма смисъл, все ще мине.
Ми явно не е проста хрема....простата хрема минава сама за 7 -10 дни със стеримарче. За хремите над 10 дни съм почти категорична, че са бактериални...има и много "но" ..зависи от детето...зависи дали има алергия и т.н. Не е нормално, да си седи 1 месец в къщи, но не е нормално и да е 1 месец със сополи и да го намираме за нормално.....Това, че не е направило усложнение е добре, но айде стига с това да приемаме, нормално децата да приемат противоалергичен продукт месеци наред, да имат сополи, да подкашлят, да похъркват....НЕ Е НОРМАЛНО....Като са здрави децата ви/обикновено като са си в къщи за по-дълго време или като са правилно излекувани/ правят ли всичко това....изключвам децата със сериозна диагноза за махане на третата сливица?
От чисто любопитство с какво лекува едномесечната хрема или просто сама си мина?

# 439
  • София
Nikolina78 , напротив, сигурна съм ... даже съм го написала, оказа се, че хремата е следствие на Клебсиела, изолирана от носен секрет ... сополче  newsm78. Докато не спрем да мислим, че Т и повръщането са най-страшните неща, които се случват на децата ни, а сополчето е нищо ... градините ще бъдат непрекъснати инкубатори, за съжаление ...
Относно воденето по почивки по празничните дни - ами, ако детето ти успее да се разболее точно тогава просто не го пускаш на градина ... нали точно това казвам ... със сигурност една почивка в планината е доста по-здравословна от пребиваването в детска градина пълна със сополчета ...
Самсара, AD liquid дъщеря ми е пила миналата година през пролетта, след излизане от болница, изпи си шишето и приключихме, не сме пили по схеми ...
Ефект не видях  Peace
Дано при вас го има  Hug

# 440
Имунитета на детето се изгражда до към 6-тата годинка и определено не се гради с болести Peace

A как? При положение, че и лекарите намират за нормално децата да боледуват от респираторни заболявания 7/8 пъти и то между октомври и март/април. Ако имунитет се градеше само с възраст с удоволствие щях да си пусна детето направо на училище, за да й спестя боледуването. Не се заяждам, много добре знам как се чувстват майките като се влезе в кръга на непрекъснатото боледуване, затова от личен опит казвам, че взирането в чуждите сополите служи само за търсене на виновник за иначе един нормален процес в развитието на децата. Някои деца минават през него по-леко, други по-тежко. Преди 2 години бях на ръба да си спра детето от ясла и да работя за детегледачка, радвам се, че тогава педиатърката на малката ме разубеди. Миналата година боничен съм взимала заради детето само веднъж за 2 или 3 дни.

# 441

A как? При положение, че и лекарите намират за нормално децата да боледуват от респираторни заболявания 7/8 пъти и то между октомври и март/април. [...]
Нормално е, според мен, ако ги изкарват сравнително леко и не се стига до антибиотик всеки път.
Ако се стигне до антибиотик, детска, антибиотик, детска, аз лично бих прикючила с детската. Не може да се рискува здравето на детето.

# 442
  • София
В съседна тема срещнах следното: при сериозен проблем с третата сливица се наблюдават лицеви изменения.. Може ли някой да ми обясни за какво става дума? Знам, че е малко извън темата, но все пак...

Може да има видима разлика дори в бузките, иначе основно небцето се променя и захапката.

Дишането през устата пречи за развитието на горната челюст, което в повечето случаи води до т.нар. обратна захапка. Като това е най-безобидната промяна Sad Наблюдава се увисване на долната челюст, издължаване на лицето, непълно затваряне на устните, висок свод на небцето, стесняване и промени в горната редица зъби, с изпъкване на горните резци. Носната кухина и околоносните синуси се стесняват, което води и до трайни промени в гласа. Всичко това създава впечатление за "празнота на изражението". Нарушението в дишането се отразява и върху работоспособността и умствените възможности. Те се повлияват и от качеството на почивката и съня, които също са засегнати. Нарушенията във вниманието, възможността да се съсредоточават, съпроводени и с евентуално засягане на слуха, се отразява негативно и върху интелектуалното развитие.

# 443
  • София
Имунитета на детето се изгражда до към 6-тата годинка и определено не се гради с болести Peace
A как? При положение, че и лекарите намират за нормално децата да боледуват от респираторни заболявания 7/8 пъти и то между октомври и март/април. Ако имунитет се градеше само с възраст с удоволствие щях да си пусна детето направо на училище, за да й спестя боледуването.
Естествено, че не е само с възрастта, но едно е боледуващо 1,6 г дете, съвсем друго 3 4, годишно дете..Но със сигурност имунитет не се гради със зациклящи разболявания, Аб, вирус, поръщане, Аб и т.н. Също не намирам за нормално 7 8 пъти от октомври до март....макар, че съм го чела...е ако е само хремичка, без усложения - оки, но рядко ясленчетата, та дори и по-големите, не правят нещо по сериозно...и не се стига до Аб, който отслабва имунитета, в резултат на което пък се лепва нещо ново, ако пък има и бактерийка /а обикновено има/ нещата стават прекрасни/ Получава се дискбактериоза и детето зацикля напълно....Влиза се от болест в болест и така до лятото, когато нещата попреминават...е догодина ще е по лесно...да лежим на това, ще е изградило имунитет  Sunglasses А и не е нужно да се визират чужтите сополи,а просто да се спазват правилата в детското заведение - където първата точка, е че не се пускат хремави и т.н деца...Но като няма кой да контролира и т.н. процеса се опрочава, кръгът се затваря и родителите на едните деца са доволни, че са безнаказани, на другите мрънкачите, че не могат да излязат от болести...Затова казвам, че опира до самосъзнание, най-лесно е да вземеш бележка от педиатъра, че детето ти е здраво..При видимо болно изглеждащо дете...и не мед.сестра, а учителката искаше да го върне...и на това съм била свидетел....детето си остана, защото Родителката донесе бележка...Така че....докато ние родителите не пораснем като съзнание, положението ще е такова...винаги някой друг ще е виновен...но не и ние...

# 444
Везничка, относно въпросът за Ейдликуид - дава се 1 месец.
Защо само един месец?
В листовката пише - 20 дни, после 10 дни почивка и не е написано колко месеца може да се приема.

Прием за 30 дни беше предписан на моят син от нашият педиатър. Еднократно, без почивка и ново започване.

# 445
От сега треперя как ще я пусна другата седмица и след 2 АБ,един прием Бронховаксом,дали да не почна и Биобаланс Бейби пак да и дам,Саностола също мисля да не спирам!Не знам,в крайна сметка май-по добре да се застраховам!

# 446
Лилия Златна, пробиотикът е повече от задължително да го продължиш. Саностол също си давай.
Може и рибено масло да включиш или ехинацея.

# 447
Ми явно не е проста хрема....простата хрема минава сама за 7 -10 дни със стеримарче. За хремите над 10 дни съм почти категорична, че са бактериални...има и много "но" ..зависи от детето...зависи дали има алергия и т.н. Не е нормално, да си седи 1 месец в къщи, но не е нормално и да е 1 месец със сополи и да го намираме за нормално.....Това, че не е направило усложнение е добре, но айде стига с това да приемаме, нормално децата да приемат противоалергичен продукт месеци наред, да имат сополи, да подкашлят, да похъркват....НЕ Е НОРМАЛНО....Като са здрави децата ви/обикновено като са си в къщи за по-дълго време или като са правилно излекувани/ правят ли всичко това....изключвам децата със сериозна диагноза за махане на третата сливица?
От чисто любопитство с какво лекува едномесечната хрема или просто сама си мина?
Ами точно само промивах от време на време със Стеримар, не виждах полза от това, но го правех. Друго не сме ползвали, не знам за какви толкова противоалергични продукти говорите. Дори и бактерия да е имало, всичко си минава и си отшумява от самосебе си, не виждам защо трябва да се дават антибиотици ако няма нужда. Колкото до покашляне и т.н. , не нямахме такива проблеми, дори и червено гърло нямахме, то по принцип много рядко сме стигали до леко зачервено гърло, за бронхити и т.н. екстри досега никога не сме имали. Не знам как си го представяте това от една хрема да се стигне до бронхит, малко преувеличено ми изглежда.
Единствено ме притесни това, че този път беше много продължителна хрема, но като гледам и останалите деца я влачиха пак толкова време, явно самата хрема е такава.

# 448
Ехиначи ли да и взема тогава,май ще ги приемаме най-лесно,че вече и омръзна от лекарства!Nikolina78  няма какво да си го представям,така боледуваме всеки път!

# 449
Не знам как си го представяте това от една хрема да се стигне до бронхит, малко преувеличено ми изглежда.
Единствено ме притесни това, че този път беше много продължителна хрема, но като гледам и останалите деца я влачиха пак толкова време, явно самата хрема е такава.

doh

Общи условия

Активация на акаунт