Отговори
# 450
  • на последния етаж
Капки Гаразон ползвали ли сте?
От сряда сополите на детето се оцветиха и ЛЛ предписа за 4 дни по 2 капки в ноздра 3 пъти на ден (без микробиология). Но четейки листовката не съм сигурна, че ще ги слагам... Засега още не съм.

# 451

A как? При положение, че и лекарите намират за нормално децата да боледуват от респираторни заболявания 7/8 пъти и то между октомври и март/април. [...]
Нормално е, според мен, ако ги изкарват сравнително леко и не се стига до антибиотик всеки път.
Ако се стигне до антибиотик, детска, антибиотик, детска, аз лично бих прикючила с детската. Не може да се рискува здравето на детето.

Съгласна съм. За приключването на детската не съвсем, защото предучилищната е задължителна, а и е твърде вероятно в училище предпазените от детска градина деца да почнат да се разболяват. Само че ми прави впечатление в темата, че на всяка страница има по няколко мнения как другите деца са виновни за болестите на нашите, но в цялата тема мненията за алтернативен начин за закаляване като записани деца на плуване, на ски, че дори и редовни разходки в планината са рядкост (за разлика от питащите/препоръчващите АБ капки). А виждам и навън как площадките опустяха въпреки че температурите са положителни, как на 20 градуса (миналата събота) по обяд децата са навън със закопчани зимни якета, шапки и ботуши (сигурна съм, че никой от списващите тук няма да си разпознае детето). Колко майки дават коризалия/цинабсин/оксцилококцинум и т.н. хомеопатии, но колко са отишли на добър/препоръчан лекар хомеопат...А колко са се замисляли, че давайки по свое усмотрение АБ капки тези бактерии могат да станат резистентни и тези хубави щамове да ги предадат на друго дете. А колко родители са се замисляли, че те също са боледували много като деца. Много още мога да изборявам, заради това не обвинявам другите деца, когато мойто се разболее.

# 452
  • София
wild poppy съгласна съм с теб и мнението ти, че по принцип децата си боледуват, това е ясно  Peace. То ние възрастните боледуваме, та те ...
Не обвинявам болните (сополиви и подкашлящи) деца в това, че заразяват/разболяват моето, обвинявам безотговорните им родители!
Моето дете ходи на плуване, опитвам се да я водя на планина (два пъти месечно), за повече не ми стига времето  Blush.
Още не съм извадила дебелото зимно яке, шапка на главата слага от няколко дни, ботуши също още не съм сложила  Peace, няма ден, в който да не е навън ... досега. Хомеопатични продукти не използвам, но пък няма и да потърся хомеопат. АБ капки никога не съм слагала без антибиограма ... да, и аз съм боледувала, като дете ... но майка ми е намирала начин да си стоя вкъщи, сигурна съм  Peace
Не давам отчет, просто споделям ... и държа отново да повторя - никога, ама никога не съм обвинила някое болно дете - то не може да прецени кога трябва да бъде между другите деца и кога трябва да постои малко вкъщи  Peace

Спирам, че оспамихме темата ...   bouquet

# 453
Лита, преди месец и нещо и на нас ЛЛ ни изписа за сополите Гаразон без пускане на секрет. Слагахме ги 5 дена 3 пъти по 2 к-ки в ноздра. Подействаха още на 2-ри ден. Преди 2 седмици пак ни ги изписаха, но заради отит и пак бързо помогнаха. Така че съм доволна  в нашия случай от Гаразон. Дано помогне и на вас  Hug

Последна редакция: пт, 09 ное 2012, 14:02 от campanula

# 454
Лита, не бих се шегувала с оцветени секрети. Капи си капките, за да ти е мирна главата.

Изчакай най-много до утре и ако 3 дни няма промяна в секретите направо капи.

# 455
  • София
АЗ също съм доволна от капките Гаразон  Peace

# 456
Не обвинявам болните (сополиви и подкашлящи) деца в това, че заразяват/разболяват моето, обвинявам безотговорните им родители!
Никой не е виновен за заразяването на останалите деца. Зависи обаче главно за какви болести говорим, защото едно е да си предават една обикновена хрема децата, а съвсем друго е да говорим за болести като варицела и скарлатина. Ние, като имахме варицела в групата преди време, имаше майки които говореха за нея като за някаква лека настинка ... Хич не им дремеше, че с варицела и до болница се стига.

# 457
Николина, обикновената хрема може да причини редица усложнения при деца склонни към такива.
Още в миналата тема се разискваше този въпрос.
Мисля, че темата не е за това.

# 458
  • на последния етаж
Благодаря ви, момичета, за отговорите!   bouquet
Притесних се, четейки листовката, но сте прави, че оцветени секрети не са шега работа. Утре ще ги започваме (ако няма промяна, каквато засега няма).

# 459
...Ние, като имахме варицела в групата преди време, имаше майки които говореха за нея като за някаква лека настинка ... Хич не им дремеше, че с варицела и до болница се стига.
с хремата също... при всяка инфекция може да се стигне до усложнения... не се знае какво причинява хремата и коя хрема каква е.
Но Чери е права, че това е разисквано и няма смисъл да се разтяга тази тема тук  Peace
едни майки се притесняват от едно, друго от друго, те най-добре си познават децата, но когато детето е болно трябва да мислим и за другите деца в групата. Защото (срещнах по-горе такъв "термин") "групов имунитет" няма.
и отговрността е наша, на родителите.

п.п. ее, много студено стана изведнъж, и слънцето днес се скри  Crossing Arms
ще чакаме снега

# 460
  • Once there was a Hushpuppy...
Лита, виждам че са ти отговорили за Гаразон, но понеже се включвам късно днес, ако може да кажа и аз.
Ние ги ползвахме тази година през февруари и сега се наложи през октомври, също със зелени сополи започнахме и зверско запушване. Аз също съм доволна от тях, но според мен трябва да ги слагаш малко повече от 4 дена Peace От лекарите, които са ги давали знам че това/4дена/ е минимума. Поне 7 дена ги слагай, горе-долу да края на опаковката. Аз на моя син съм слагала и двата пъти по 10 дена Peace
И още нещо, един трик за по-хубаво впръскване. Защото те са в обикновено шише, без дозатор. Ние правим така, в шише/много старателно измито от Назик кидс/ ги пресипвам и когато му пръскам капката се разнася по-добре. Просто съвет от УНГ, ако искаш да опиташ.

# 461
И още нещо, един трик за по-хубаво впръскване. Защото те са в обикновено шише, без дозатор. Ние правим така, в шише/много старателно измито от Назик кидс/ ги пресипвам и когато му пръскам капката се разнася по-добре. Просто съвет от УНГ, ако искаш да опиташ.
Хубава идея. По колко впръсквания в ноздра ви каза УНГ? Дали 1 впръскване като количество е равно на 1 капка?  Rolling Eyes

# 462
  • Once there was a Hushpuppy...
Само по едно впръскване, винаги така ми ги дават - 3 пъти на ден по 1 впръскване в ноздра Peace
Ами не се бях замисляла дали е равно впръскването на капката newsm78, но реших да се доверя и го правих.

# 463
  • София
Момичета, въпроса ми не е много по темата, но ще ви питам.
В ДГ на Ани все още не са пуснали парното, тъй като има някакъв проблем с инсталацията, но този проблем никой не го решава вече цяла седмица. В ДГ е много студено. Докато спят им пускат един радиатор, но той не решава проблема. Ани днес беше меко казано премръзнала, въпреки че беше с дебела блуза и дънки. Случайно чух, че една госпожа на друга група, каза на охраната, че 4 деца от нейната група днес са се напишкали заради студа. И въпроса ми ако знаете разбира се, може ли някъде да се подаде сигнал или пък към кого трябва да се обърнем, за да решат този проблем?

# 464
Малко по-назад коментирахме температурите, там някой беше цитирал наредба/изисквания за Т в помещенията... виж от къде е цитата... Можеш да сезираш РИОКОЗ. И паралелно общината...

На 19та страница на сегашната ни тема...

Общи условия

Активация на акаунт