Отговори
# 465
Момичета, въпроса ми не е много по темата, но ще ви питам.
В ДГ на Ани все още не са пуснали парното, тъй като има някакъв проблем с инсталацията, но този проблем никой не го решава вече цяла седмица. В ДГ е много студено. Докато спят им пускат един радиатор, но той не решава проблема. Ани днес беше меко казано премръзнала, въпреки че беше с дебела блуза и дънки. Случайно чух, че една госпожа на друга група, каза на охраната, че 4 деца от нейната група днес са се напишкали заради студа. И въпроса ми ако знаете разбира се, може ли някъде да се подаде сигнал или пък към кого трябва да се обърнем, за да решат този проблем?
Ами предполагам, че можете да се обърнете към РЗИ или РИОКОЗ, те съответно би следвало да минат да замерят температурата и да дадат предписания или да затворят градината ако няма как да се топли.
Според мен обаче, първо трябва да се говори с госпожите и с директорката, защото като нищо ако проблема е голям и няма как да има отопление скоро, може и да затворят градината.

# 466
  • София
Вчера сутринта питах госпожата колко градуса е Т и тя каза, че в момента била 17 °С. През деня със сигурност се повишава над 18, но въпреки това за мен и 18 °С са си малко.
Nikolina78, и аз си мислех за тези две инспекци, но те дали се занимават с такива проблеми Thinking. Сега през уикенда ще се разровя и ще разпитам насам и натам и ако в понеделник вторник най - късно все още нямат парно ще предприема действия. А, ако се стигне до затваряне на ДГ въобще не ми се мисли, какво ще правим Confused.

# 467
Марти, студено е със сигурност на децата, ако няма отопление, т.к. те са на не повече от метър от земята  #Crazy
няма да затворят градината без да помислят за децата, може да бъдат пренасочени, както сме ние от 47мо в целия квартал  Peace
но дано по-скоро пуснат парното, че сутрин е доста студено вече.

като видях колко дечица подсмърчаха и кашляха днес в градинката, като се прибрахме сега от градината и дадох осцилококцинум. Дано не е прихванала нещо.
И дано са здрави дечицата ви  Hug

# 468
Момичета, въпроса ми не е много по темата, но ще ви питам.
В ДГ на Ани все още не са пуснали парното, тъй като има някакъв проблем с инсталацията, но този проблем никой не го решава вече цяла седмица. В ДГ е много студено. Докато спят им пускат един радиатор, но той не решава проблема. Ани днес беше меко казано премръзнала, въпреки че беше с дебела блуза и дънки. Случайно чух, че една госпожа на друга група, каза на охраната, че 4 деца от нейната група днес са се напишкали заради студа. И въпроса ми ако знаете разбира се, може ли някъде да се подаде сигнал или пък към кого трябва да се обърнем, за да решат този проблем?

Дънките държат студено (поне обикновения дънков плат де), по-добре докато се оправи проблемът с отоплението я обличай надолу с плътен чорапогащник или джинсово панталонче  Peace

# 469
Снощи моята дребочка кашляше доста,но май е от сиропа,защото беше отхрачващо,а тя нали не се сеща какво да прави с това,та й дадох мед 2 лъжици и се успокои,някакви идеи имате ли как да процедирам ?

# 470
За кое питаш как да процедираш?

# 471
  • Бургас
Здравейте,
давали ли сте от това сиропче?

Също отново исках да ви попитам за тези:
http://www.schusslersalts.com/wcm/mb/schuessler/bg/schuessler-salts/index.html
Има ли някой, който е давал?

Преди се е споменавало в темичката за рибеното масло, но все си мислех, че е малка за това (3г. и 7м.) Взимали ли сте от тези звездички?
 http://apteka.framar.bg/30014960/%D0%B7%D0%B2%D0%B5%D0%B7%D0%B4% … B0%D0%BF%D1%81-30

Последна редакция: нд, 11 ное 2012, 07:37 от ben78

# 472
ben, мойта взима Звездичките. Първо й купих Рибчо и уж ги преглъщаше успешно, но не всеки път, оставаха й в устата и се дразнеше, че не й се получава преглъщането с вода. Затова зарязахме Рибчо и минахме на Звездичките. Те представляват овални капсули с мека обвивка , по-големи от Рибчо. Ако детето не може да ги преглътне (мойта не може), се сдъвкват, при което изпускат течността, която съдържат, тя е с вкус на портокал. Това вече устройва добре дъщеря ми. Единственият недостатък на тези Звездички е, че са скъпи.  

Шуслерови соли не съм купувала, само съм слушала за тях. Назад в темата или в предишната някой беше споменал, че ги ползва редовно и ги носи навсякъде.

# 473
  • пак там
Септилин давах. След втория бронхоспазъм педиатърката ни препоръча да го даваме през целия зимен период заедно с рибено масло - септилинът като превенция - от една страна като имуностимулатор, от друга - като противоалергично, а рибеното масло - за дробчетата. Не знам от кое от двете, или от комбинацията от двете - но повече бронхоспазми не беше правил до тази есен, когато тръгна на градина. Сега започнах да давам рибено масло отново, и се чудя дали да не включа отново септилина, пак като превенция. Така че и аз чакам да чуя и други мнения.

# 474
Мойта щерка е на АБ перорално от петък вечерта. Омръзна ми тази хрема, повече от две седмици се влачи. Коларгола подсуши напред да не изтичат секрети, но си остана задната хрема. Вторник последно я преслушва лекарката, дробовете й са чисти. Няма Т, към ушите също не тръгва нищо. Но почна през нощта много да кашля. Почнах макситрол, но подобрение пак не виждам и така. Mr. Green

# 475

За съжаление, тук рибеното масло е много малко. По-добре се насочи към Ескимо кидс!  Peace
В темата за омега3 к-ните много подробно е написано. Ако искаш влез и прочети. За мен тази тема е страшно полезна. И никак не ти е малко детето за рибено масло.

# 476
На моята дъщеря сополите вече са зелени по цял ден, преди 1-2 дни бяха такива само сутрин.
Започнахме с "Виброцил"- никакъв ефект, водих я пак при ЛЛ, даде "Пиносол", не поиска "Коларгол", понеже преди 2 седмици сме капали. Обаче аз ефект не виждам и от "Пиносола". По цяла нощ се дави от храчки, кашля, през деня, носа й тече. Сега й направих капки с клеева тинктура и мисля ударно да я капя, като редувам с "Пиносола". Малко се чудя дали да не слезна за "Коларгол".
Някакви съвети?  Confused

# 477
Дъгичка, зелените сополи показват бактериална инфекция. Пиносол, освен, че не се препоръчва при толкова малки деца, няма и нещо силно в състава си, нещо, което евентуално да унищожи причинителя на инфекцията. От виброцил и аз ефект не съм виждала. Та според мен сте за нещо с АБ.

# 478
За кое питаш как да процедираш?
За кашлицата вечер,тази нощ,пак като по часовник в 1 часа започна да кашля без спир,докато не й дам мед

# 479
Дъгичка, зелените сополи показват бактериална инфекция. Пиносол, освен, че не се препоръчва при толкова малки деца, няма и нещо силно в състава си, нещо, което евентуално да унищожи причинителя на инфекцията. От виброцил и аз ефект не съм виждала. Та според мен сте за нещо с АБ.

И аз така си мислех, Блу! Лошото е, че ЛЛ е на смяна чак утре след 14:00 и май ще взема Тобрекс. Знам, че не бива така, но не знам какво да направя.
Благодаря ти!

Общи условия

Активация на акаунт