Отговори
# 480
  • На брега на реката
Разтиквайте секретите с инхалации. Ако не искате билкови, само вода с малко сода също помага. Ние успяхме така да пресечем кашлицата. Първата и втортата нощ имахме по 2-3 часа сън, но не се сетих, че и през нощта мога да й правя инхалацията. Просто й тиквам тенджерата под лицето докато спи, храчките се разреждат и ги преглътва бързо без да се дави в тях. През деня пък редувам канела с мед и мъничко сода и исиод с мед, облекчава раздразненото гърло, а то не е възпалено, а сочно от толкова кашляне. Давам да смуче небет шекер, боров екстракт, лукчета. Значително облекчават пристъпите. Допълнително лекуваме с Флудитек и геломиртол, ериус задължително. Остана й една остатъчна, прекашля след като се затича, като стане от сън, нищо обезпокоително сякаш. Ще видим като иде на градина, колко дни ще се задържи преди следващото боледуване  Rolling Eyes

# 481
Дъгичка, преди да започнеш с антибиотични капки е добре да я заведеш за носен секрет. Хубаво е да изследват, за да знаеш със сигурност дали има бактерия в носа. Ако има и се знае каква е и лечението ще е по-адекватно.
Иначе, антибиотични капки за носа има бол, напоследък съм слагала Макситрол, и Тобрекс са окей, има и други.
Защо не заведеш детето утре сутрин в лаборатория да му вземат секрет, пък следобед можете да посетите личния си лекар и да го информираш, че си изпреварила събитията.  Laughing

малката лисичка, може би сиропа за кашлица, който пие, не й действа както се очаква. Аз много-много не ги разбирам разните видове кашлица и затова винаги водя детето при педиатърката тя да чуе. По принцип не ми се струва нормално да пие сироп за кашлица, а тя да се засилва и влошава, но не знам каква е диагнозата на детето и какво лечение са ви предписали.
Мога да изкажа предположение само, че силната кашлица в 1 часа през нощта може да се провокира от сух въздух в стаята, оттам и силно изсушаване на лигавиците.    

Съветите на Fervor много ми допадат.  Peace

# 482
Дъгичка, преди да започнеш с антибиотични капки е добре да я заведеш за носен секрет. Хубаво е да изследват, за да знаеш със сигурност дали има бактерия в носа. Ако има и се знае каква е и лечението ще е по-адекватно.
Иначе, антибиотични капки за носа има бол, напоследък съм слагала Макситрол, и Тобрекс са окей, има и други.
Защо не заведеш детето утре сутрин в лаборатория да му вземат секрет, пък следобед можете да посетите личния си лекар и да го информираш, че си изпреварила събитията.  Laughing

Защото от вторник все нещо капем в носа, резултатът може да е некоректен.  Thinking

# 483
Е, важното е да не сте слагали антибиотик. След антибиотик трябва да се изчака 10-14 дни за ново изследване на носния секрет.

# 484
Но пък е слаган коларгол. Peace

# 485
Ако са минали 10 дни от "Коларгол"-а, мога ли утре да й пусна секрет?
Всъщност, при предишната серия със сопола, преди 2-3 седмици, не бяхме капали АБ капки или Коларгол , взеха й секрет и беше чист. Но тук в темата, ме посъветваха и напомниха, че секрет се взима, ако не е капано нищо 3 дни.  Rolling Eyes Възможно ли е, ако тогава изследването е било коректно, сега за 2 седмица , да завъдим бактерия?  Confused
И също, в лабораториите могат ли да взимат добре секрет? Понеже и аз имах проблеми с гърлото, ходих на УНГ, която ме посъветва тя да ми вземе секрета.

# 486
Ако са минали 10 дни от "Коларгол"-а, мога ли утре да й пусна секрет?
Според мен може, стига да имаш търпение да излезе резултата. Нито пиносол, нито виброцил, още по-малко пък физиологичен разтвор или морска вода могат да направят резултата толкова некоректен.  А в капките за очи, които се ползват и за нос, АБ е широкоспектърен.
Между другото, отдавна си мисля нещо. Ползването на капки за очи при бактериални инфекции в носа ми е познато от 10 години грубо. И все пак, производителя /и чужд, и български/ е написал - за очи и уши. Ако е някаква само българска мода, защо и на родния тобрин пише, че е за очи. За толкова време поне българския производител да беше "откликнал" на масовата практика.
Относно вземането на секрет - явно зависи много от лаборатория, лаборанти и т.н. В лабораторията, която обикновено ползвам, е написано, че гърлен и носен секрет се носи, взет от УНГ или ЛЛ. Тук много момичета сами вземат и носят.... не знам.

# 487
  • София
Момичета, може ли линк към темата за омега3 к-ните, че нещо не я намирам...

# 488
  • на последния етаж
Момичета, може ли линк към темата за омега3 к-ните, че нещо не я намирам...
Ето.

# 489
Явно профила на ноемврийския вирус е: хрема към зеленикави сополи, без Т, кашлица- влажна, най-вече вечер. Wink
И ние сма така. Справяме се само с хомеопатия и инхалации с физиологичен р-р. Кашлицата значително намаля, както и сополите след постоянни промивки пак с ФР. Ако се справим ще я черпя тази наши лекарка.... Crazy

# 490
  • София
Лита, благодаря  Hug

Мравчица, профилът на октомврийския вирус беше същият   Wink

# 491
  • Бургас
Благодаря ви за отговорите!   bouquet

# 492
Little wingels Да,не се сетих за това,ама не знам как така може да е сух въздуха ...
Проветряв се всеки ден,знам ли ...
а за сиропа даваме Хустагил

# 493
Зависи какъв е въздуха навън. Напоследък след проветряване, влажността в стаята ни пада.
Блу,   bouquet

# 494
Зависи какъв е въздуха навън. Напоследък след проветряване, влажността в стаята ни пада.
Блу,   bouquet
Така е , да  Peace

Общи условия

Активация на акаунт