Отговори
# 495
Little wingels Да,не се сетих за това,ама не знам как така може да е сух въздуха ...
Проветряв се всеки ден,знам ли ...
а за сиропа даваме Хустагил
Лисичке, не знам каква ви е кашлицата, но Хустагил определено е слабо сиропче. А за влажността на въздуха може да се разбере само с хигрометър и ако е много сух въздухът,  е нужен овлажнител за въздуха в помещението.

# 496
Little wingels Да,не се сетих за това,ама не знам как така може да е сух въздуха ...
Проветряв се всеки ден,знам ли ...
а за сиропа даваме Хустагил
Лисичке, не знам каква ви е кашлицата, но Хустагил определено е слабо сиропче. А за влажността на въздуха може да се разбере само с хигрометър и ако е много сух въздухът,  е нужен овлажнител за въздуха в помещението.
Има термометри които показват и влажността.Имахме такъв първата година след раждането на малката.За съжаление като проходи,щерката го докопа и го счупи.И при нас беше сух въздуха,това разбрах от термометъра...Купихме овлажнител и всичко се оправи Peace

# 497
campanula , bubka Simple Smile Благодаря ви,ще си взема такъв термометър  Peace

# 498
Ние днес ходихме да ни вземат пак секрет от нослето и изчакахме 3 дни след като спряхме да слагаме Торбекс.Така ни каза нашата ЛЛ, да минат 3 дни...

# 499
  • София
ние сме с Ангина от петък  Tired направо не знам от къде ooooh!

# 500
  • София
Днес пуснах малката на градина след изкараната ангина ... стоя 2, близо 3 седмици вкъщи, сега ми е едно напрегнато ... не, не съм напрегната, направо съм истерясала  Whistling, развих фобия към детски градини  Mr. Green
Успешна седмица на всички и дано в темата не се пише  Hug
Много здрави дечица  Heart Eyes

# 501
Днес пуснах малката на градина след изкараната ангина ... стоя 2, близо 3 седмици вкъщи, сега ми е едно напрегнато ... не, не съм напрегната, направо съм истерясала  Whistling, развих фобия към детски градини  Mr. Green
Успешна седмица на всички и дано в темата не се пише  Hug
Много здрави дечица  Heart Eyes
Ох,да познато е това чувство ...

# 502
Аз вече престанах да се чудя откъде малката хваща бацили.От детските площадки,както и от детските кътове,особено тези в Мола...От площадките навън 3 месеца ми сервираше разстройства,а сега като не ходим навън,а в Мола е хремава от 20 дена...Ту минава,ту след посещение на ДК пак текват сополи и нослето се бетонира Tired Развъдник на бацили са тези детски кътове,но къде да я водя в студните дни Whistling Crossing Arms

# 503
Аз не разбирам воденето по молове, вместо разходка навън Confused.
В това време детето се извежда навън, или поне аз така процедирах, когато моето дете беше на 2 години.

# 504
  • София
Аз също предпочитам детето да е навън. Нямам оплаквания от площадките. Детето ми никога не е имало проблеми, докато е било навън и е играело по площадките с други деца. Точно в моловете, в затворени пространства с много народ става белята.  Peace

Днес сме на контролен преглед при УНГ лекарката. Кати вече няма хрема, но през нощта нослето леееко похърква. Дали пък и при нас не е много сух въздухът?  Rolling Eyes Колко горе-долу трябва да е влажността в помещението? (Извинявам се, ако е дискутирано, просто нямам време да изчета всичко).
Ние спим на климатик, предполагам, че това също усложнява нещата.

# 505
45-60% е нормалната стайна влажност.

# 506
  • София
Чери, мерси!  Hug
Ще се въоръжа с един термометър от офиса и ще измеря влажността в спалнята ни. Дано да се вместим в тези граници.

# 507
Аз не разбирам воденето по молове, вместо разходка навън Confused.
В това време детето се извежда навън, или поне аз така процедирах, когато моето дете беше на 2 години.

Ние излизаме навън за 2 часа(ако е студено),но не върви целия ден навън да прекараме ако духа или вали или е студено...Вечер ходим в Мола,пък и като гледам половината град се изсипва там(това е проблема де)...Малката вече не иска само разходка с количка,иска да ходи,да играе...Но в студа няма как цял ден.Постоянно пита за детските кътове...Не мога 12 часа да я забавлявам у дома нон стоп,защото тя не иска сама да играе...И ето че допираме до Мола...Имат страхотни ДК,но с тези бацили е ужас...Като в детските градини ooooh!Иначе пролет,лято,ранна есен сме навън по цял ден Peace

# 508
Бубка, и моето е било на 2 години през зимата.
Извеждах го преди да обядва и да спи и следобяд пак, но само навън и то пеша.
Винаги може да се измисли забавление и без детето да има връстник за игра или да е затворено в детски център.
Вкъщи играехме, навън - също+ходене.
Винаги може да се уговорите с някоя позната майка с ваше познато детенце, за да поиграят децата ви навън в някой детски кът/площадка.
А и времето не е ужасяващо студено. Като стане върла зима, само у вас ли ги държите или по моловете?
Не бива така, зле е за самите деца.
Освен замърсеният от бацили въздух, по големите сгради има куп гадории - изкуствено осветление, химикали за поддръжка на подове и изобщо хигиена, ароматизатори и пр.
Едно е да отидете на пазар за час и то не всеки ден, друго е детето да откарва вечерите си там.

Решението е твое, разбира се.

# 509
Права си PeaceСамо да добавя че и в Мола изкарваме 2-3 часа максимум и то само събота и неделя...И там не се задържаме дълго.Срещам се с друга майка,но тя пък твърдо в студените дни не си подава носа навън...Само в Мола...Но пък май май ще направи като миналата зима-от декември престанахме да ходим там Wink

Общи условия

Активация на акаунт