Отговори
# 615
Тази ехинацея имам аз, но нямам набюдения, че скоро я получих. Пробвах я - не е лоша на вкус  Peace

# 616
След АБ ( 3 дни само) за ушна инфекция ,имаше седмица затишие ,а сега е седмица с температура постоянна между 38-38.9 ,раздираща кашлица будеща я през нощта и сополи. Давам й сироп за кашлица, мед , чай от мента и лайка с мед ,смучи бонбони с лимон и мед, не й давам много прясно мляко ,а кисело с пробиотици, пробиотици на прах ,витамини с рибено масло и наблягам на течни храни-супи, меки варени зеленчуци с риба, пресни салати и фрешове.
 Всеки ден яде боровинки, киви, мандарини, грейпфрут, лимони ,лаймове, нар ,круши,но подобрение няма.
Докторите ми казват ,че тя е добре,че гърдите са чисти ,гърлото е леко зачервено ,ушите са добре, нямала температура когато сме били в клиниката, била жизнена и да ходела на училище:(
 А вечерта през 2 часа се буди и кашля по 30 мин преди да заспи и да се успокои. Кашля и през деня когато сме навън и сутрин на ставане. Давам й мед, лайкова тинктура вечер ,инхалации с мента ,капки с етерично масло от евкалипт за дрехите й ,което се вдишва да отпушва носа ,че й пречи да спи със запушен нос ,но не спира да кашля.
Какво става като за-хладнее ,не знам . От миналата година не е боледувала въобще ,а сега пак ако е както  миналата зима с 2-3 месеца кашлица ,сополи и сиропи... Cry
Тя е по принцип все жизнена ,играе , пее си ,добре е ,  понася леко неразположенията и докторите не й обръщат много внимание . Но вечер се мъчи и не може да спи,а е дете ,което спи по 12 часа без проблем.
Миналата година даже и инхалатор й изписаха за 1 седмица ,но тя спря кашлицата след първото впръскване и след това 10 месеца нищо. А и нямало индикация за астма . Някакви идеи за кашлицата ?

# 617
След АБ ( 3 дни само) за ушна инфекция ,...............
Много кратък курс е бил. Може би просто детето не е било излекувано.
При такава кашлица и поддържане на температура над 380 защо не потърсиш лекарско мнение? Аз така бих постъпила.

# 618
Kontesa Kokona моя беше с ушна инфекция през Май - АБ беше 10 дни.

# 619
  • София
devi4ca, от човек работещ в млечна компания (няма да пиша името на фирмата), знам че киселото мляко на Ел Би е с най - висок % на лактобацилус булгарикус.

# 620
След АБ ( 3 дни само) за ушна инфекция ,...............
Много кратък курс е бил. Може би просто детето не е било излекувано.
При такава кашлица и поддържане на температура над 380 защо не потърсиш лекарско мнение? Аз така бих постъпила.
Ходих два пъти на лекар и в спешното даже ,но след прием на Нюрофен (аз давам като видя ,че е над 38 ) явно е била спаднала за преглед и като я видят лекарите една ухилена ,жива и говореща нонстоп и само ми казват, че е ок. Преглеждат я за две минути -уста, уши, слушалки и Т -и вечното "Нищо й няма ,само Парацетамол и течности" и ни отпращат.   Tired
А АБ бе предписан заради съмнения за ушна инфекция и превенция да не станело истинска такава.Затова и само 3 дни.
И трите прегледа са при три различни доктори и клиники ,защото не ми вдъхваха увереност с прегледите ,но май навсякъде е така. Казаха ми вчера ,че ако не минела кашлицата да отидем пак в петък,а дотогава детето се мъчи и аз само купувам сиропи, чайове, каквото прочета за кашлица и засилване на имунитета и давам сама.
Не сме в БГ и тук съм ги признала за безхаберни .Децата целогодишно са голи , със сополи в ДГ , и със сладолед в ръката. В четвъртък едвам удържах лелята от кухнята за да иззема сладоледа ,който и подаваше за снакс. После имаше плач,че всички ядели,а аз съм й го взела. Но до вчера на АБ ,а днес сладолед не ми се връзва:(
Имате ли някаква бабини рецепта за кашлицата до петък поне? Praynig

Последна редакция: вт, 13 ное 2012, 16:08 от Анонимен

# 621
  • София
Варила съм вътрешността на ябълка, дюля, счукан орех/заедно с костилката/ и люспа от лук. След преваряване, изчаквам да изстине и слагам мед. Пие се като чай. Дюлята леко запича обаче Simple Smile
Пробвай също да смениш лайката с липа. Липата също има някакво действие против кашлица.

Но това са чайове, които биха успокоили кашлица, а не са отхрачващи.

Това са моите съвети за бабешки неща. Моята баба ми накисваше бръшлян и ми даваше - спирах да кашлям. Но нито знам каква беше пропорцията, нито бих посмяла сега да правя нещо такова за дъщеря ми.

# 622
Варила съм вътрешността на ябълка, дюля, счукан орех/заедно с костилката/ и люспа от лук. След преваряване, изчаквам да изстине и слагам мед. Пие се като чай. Дюлята леко запича обаче Simple Smile
Пробвай също да смениш лайката с липа. Липата също има някакво действие против кашлица.

Но това са чамове, които биха успокоили кашлица, а не са отхранващи.

Това са моите съвети за бабешки неща. Моята баба ми накисваше бръшлян и ми даваше - спирах да кашлям. Но нито знам каква беше пропорцията, нито бих посмяла сега да правя нещо такова за дъщеря ми.
Благодаря ти  Hug
Много трудно ще намеря дюля тук ,но ще направя лук и ябълка ,орехи с мед и дамо помогне. тя пие сироп за ,но не нае как.То и аз не мога да  ,а камо ли тя.  Peace
Отивам преди да я взема от предучилищната да намеря липа Simple Smile

Последна редакция: вт, 13 ное 2012, 16:17 от Анонимен

# 623
  • пак там
Аз отхрачващ сироп на моя вече не давам, правя смес от мед и сока от настърган лук и подавам при всяко закашляне по 1 чаена лъжичка. Горе-долу за около 48 часа упорито тъпчене на детето  Mr. Green нещата се успокояват.

# 624
Kontesa Kokona,
дано се оправи детенце бързо.
Бабиният сироп от Чери - лъжица мед, лъжица ракия, лъжица чист зехтин екстра върджин се смесват (или демек равни дози) и се разбърква добре, може да даваш сутрин и вечер на детенцето срещу кашлицата.

и аз правя този чай с дюлята, но слагам и листа индрише вътре, локум и небет шекер, стрък босилек, като нямам дюля слагам смокинови листа  Peace

# 625
  • София
Емма и нашата педиатърка отсече вирус..но Т е 38-38,5. Каза, че последната седмица имало много деца, та дори и възрастни с подобни оплаквания. Значи викаш да очакваме семейно  Thinking
Kontesa Kokona поне кръвна картина сама не можеш ли да си пуснеш на детето - СУЕ, реактивен протеин - всичко това ще даде хляб за разсъждение на лекарите, нищо, че детето изглежда добре....факта, че кашля ще се отрази в някои показател...
малката лисичка понеже искаш съвет как да не се дават АБ, аз ще съм малко по критична - ами не го давай веднага като го изпишат....имам някакви наблюдение, че горе долу така правиш, последния път дори писа, че не знаеш защо са го изписали. До три дни може да се ползват температуропонижаващи...след това пълна кръвна картина. Вирус не се лекува с Аб и нещата се влошават. Може би трябва да решиш за себе си да даваш Аб при направена микробиология, обикновено до третия ден излизат резултатите. И ако се налага ще се пие, ако не просто ще се борите с други средства...  Peace
Каката е втори ден с Т, гърлото червено яко - педи днеска я прегледа ....каза, не е за аб, това е вирус. Ще наблюдаваме, в четвъртък пак иска да я види....Сваляме Т, мажа с гранофорин и така...който няма гранофорин, мед и сода, но по начесто....инфлудиц на 2 часа, витамин Ц и много течности.

# 626
сетих се за червено гърло съм правила нощем изварен компрес  Peace
EmiR, бързо оправяне на детенцето.  Hug
това за кръвната картина е вярно, пролетта като се разболя малката с много висока т и червено гърло, док в неделя беше и то, спешен кабинет веднага назначи кръвна картина и до половин час резултатите бяха готови и назначи АБ.
и аз съм съгласна, че три дни може да се борите с вируса и после се следи състоянието, кръвна картина ако трябва... и се назначава друго лечение.

Последна редакция: вт, 13 ное 2012, 16:34 от jos

# 627
  • София
jos мерси ..., иначе много го уважавам този компрес, но интересното, че не я боли гърлото  Thinking, цялото, вкл и сливиците са обсипани с едни малки точици...но не е херп ангина...такъв бил вируса  Thinking Та компрес не съм слагала, защото преглъща добре, а изварения помага и за болките. Аз уважавам и този с белтъка и пудрата захар. Ама сега съм заложила на гронофорина  Wink мажеш и не ти се цапат чаршафите с извара и не переш вески ден. А да и оснилококцинум 3 дни по 3, на малкися също да го включа като превенция...Е почнах го, пък да го видим дали ще се зарази...

# 628
Изварата я слагам в тънък дамски чорап, за да не се рони и да пада.

# 629
  • София
Изварата я слагам в тънък дамски чорап, за да не се рони и да пада.
Не съм се сещала, багодаря за идеята....  bouquet Аз уж в някаква марля слагам, обаче все си изпадаше по някъде, а и двамата имат чувствителни носове и така или иначе сменявам всичко, щото си мирише на извара

Общи условия

Активация на акаунт