Отговори
# 645
  • вече Пловдив
Едва гледам - цяла нощ сме с температура. Вчера ЛЛ каза, че ще я борим до утре и пак сме на преглед да видим как продължаваме. детето кашля ужасно, но гърдите били чисти. Гърло-без налепи, дори и червено не е. Уши - ок. Дано да е вирус и да мине без АБ. Обаче мен ме притеснява тази кашлица и температура. Досега детето е нямало бронхит или пневмония и не знам за ккави признаци да следя. Изписаха ни Флавамед. Вчера нямаше хрема, но вече започва. Стандартно при нас хремата започва първи ден с прозрачен секрет навън и веднага минава навътре и се оцветява секрета. До прегледа утре започнах в носа с Еуфорбиум. Профилактично си давам ехинацея и рибено масло. Ще започна и вит. С и коризалия. А коризазлия 1-ви ден през 1 или през 2 часа се дава на дете?
Кампанула, при бронхит кашлицата е специфична, аз вече от първото закашляне мога да я позная  Confused Детето кашля най-вече, като легне да спи, на пристъпи е и като че ли се дави, а нищо не чуваш да отхрачва. От педиатъра знам, че ако си поставиш ръцете на гърдичките и гръбчето, се усеща свистене, което се чува и на слушалка... Кашлицата е най-показателният симптом, може да няма температура или хрема... (при дъщеря ми последният бронхит през юли  Crazy беше точно такъв). Бързо да се оправя детенцето!  Hug

# 646
  • София
И аз се чудя как да избегнем антибиотиците.Изпили сме 6 антибиотика   от май месец насам, т.е за 6 месеца 6 антибиотика и ми се  виждат много. Но как да се избегнат я, как се лекува бронхити и гнойни  ангини без АБ ?

6 АБ са наистина прекалено много  Sad. Съжалявам, че детенцето е правило усложнения всеки път. Аз наскоро бях писала, че моят син миналата година направи 2 бронхита, а напролет беше с гнойна ангина. Е АБ не съм му давала  Naughty Водим си го при един хомеопат само, на който съм много благодарна и за 3 дни му минава и бронхита и гнойната ангина. За гнойната ангина даже личната лекарка се зачуди как с хомеопатия се е оправил толкова бързо, защото аз й казах, че не сме дали АБ, който ни е изписала.
Дано се стабилизира детенцето ти и да боледува по-малко, както и моят син, който вече е втора година на градина и засега определено е доста по-добре от яслата Hug

# 647
  • в Кошера
Бейби вак е гениално изобретение, а какви съкровища вади  ooooh!

Хаха, абсолютно. И от мен глас за Бейби вак.

+1. Незаменима джаджа!  Peace

# 648
И аз се чудя как да избегнем антибиотиците.Изпили сме 6 антибиотика   от май месец насам, т.е за 6 месеца 6 антибиотика и ми се  виждат много. Но как да се избегнат я, как се лекува бронхити и гнойни  ангини без АБ ?

6 АБ са наистина прекалено много  Sad. Съжалявам, че детенцето е правило усложнения всеки път. Аз наскоро бях писала, че моят син миналата година направи 2 бронхита, а напролет беше с гнойна ангина. Е АБ не съм му давала  Naughty Водим си го при един хомеопат само, на който съм много благодарна и за 3 дни му минава и бронхита и гнойната ангина. За гнойната ангина даже личната лекарка се зачуди как с хомеопатия се е оправил толкова бързо, защото аз й казах, че не сме дали АБ, който ни е изписала.
Дано се стабилизира детенцето ти и да боледува по-малко, както и моят син, който вече е втора година на градина и засега определено е доста по-добре от яслата Hug

Привет. Стана ми интересно това за хомеопатичните при ангина. Ние сме лекували зачервено гърло с хомеопатични, но ангина - НЕ. Rolling Eyes
Би ли споделила ако не те затруднявам, кои точно хомеопатични ти бяха изписани за ангина  Peace
Естествено, нямам никакво намерение да ги самоизписвам на децата  Laughing
Просто ми е интересно  Peace

# 649

Confused Детето кашля най-вече, като легне да спи, на пристъпи е и като че ли се дави, а нищо не чуваш да отхрачва.
Ми то и при заден ринит пак е така  Tired Confused

# 650
Бейби вак е гениално изобретение, а какви съкровища вади  ooooh!

Хаха, абсолютно. И от мен глас за Бейби вак.

+1. Незаменима джаджа!  Peace
И аз давам + 1  Peace

# 651
  • София

Привет. Стана ми интересно това за хомеопатичните при ангина. Ние сме лекували зачервено гърло с хомеопатични, но ангина - НЕ. Rolling Eyes
Би ли споделила ако не те затруднявам, кои точно хомеопатични ти бяха изписани за ангина  Peace
Естествено, нямам никакво намерение да ги самоизписвам на децата  Laughing
Просто ми е интересно  Peace
Този хомеопат ползва класическа хомеопатия и не изписва хомеопатични за купуване от аптека. Дава ми ги в шишенца разтворени, което се дава по няколко капки по определена схема по дни, която аз стриктно спазвам. В началото за бронхита съм давала на 10 минути и после постепенно интервалите се увеличават. Има някакви надписи на шишенцата, но не съм си правила труда да ги разчитам. А и дори да ги разчета едва ли ще споделя информацията тук, не мисля, че е редно.

# 652
Защо да не е редно?  newsm78

# 653

sofy, това, което си описала звучи доста невероятно, но ако е вярно, сигурно диагнозата е била погрешна. Защото: гнойната ангина се причинява от бактериална инфекция (стрептококи, стафилококи или други -коки) и съответно лечението е винаги с антибиотици. Ангината на сина ти може да е била остра вирусна, тогава лечението е без антибиотици.
Обикновено лекарите поставят диагнозата след оглед на сливиците само, а е редно да се пусне микробиологично изследване на гърлен секрет с антибиограма, за да се изолира причинителят на инфекцията и да се види кои антибиотици ще са ефективни.

# 654

sofy, това, което си описала звучи доста невероятно, но ако е вярно, сигурно диагнозата е била погрешна. Защото: гнойната ангина се причинява от бактериална инфекция (стрептококи, стафилококи или други -коки) и съответно лечението е винаги с антибиотици. Ангината на сина ти може да е била остра вирусна, тогава лечението е без антибиотици.
Обикновено лекарите поставят диагнозата след оглед на сливиците само, а е редно да се пусне микробиологично изследване на гърлен секрет с антибиограма, за да се изолира причинителят на инфекцията и да се види кои антибиотици ще са ефективни.

Напротив, възможно е. Разтърси се, в нета има много мнения на майки, излекували гнойна англина с хомеопатия. И аз имам близка. Гнойни налепи по гърлото няма как да се сбъркат. Само че да намериш точния хомеопат е малко като да намериш сродната ти душа Simple Smile Аз лично не познавам такъв хомеопат,  и поради тази причина не бих рискувала поне за гнойна ангина, защото много бързо прави усложнения. Дори и лекарите обикновено изписват веднага антибиотик без да изчакат микробиологията.

Иначе не съм съгласна, че бактериална инфекция може да се лекува само с антибиотици. Ако организмът не е тровен редовно с АБ в много случаи може да се справи с помощта на природни средства с по-леките бактериални инфекции (не говоря за гнойни ангини/скарлатина и т.н.). С хрема примерно няма проблем - това от личен опит.

Защото е нещо като ноу-хау. Както и поради факта, че лекарството освен по симптомите се изписва и по конкретния пациент (в значително по-голяма степен, от колкото при традиционната медицина, както и боаронските хомеопатични).

Последна редакция: ср, 14 ное 2012, 11:30 от wild poppy

# 655
  • София

Ами първо личната каза, че е гнойна ангина, после и УНГ специалист.. това, ако е малко, знам ли  Thinking Майката, която цитирах просто питаше как да не дава АБ при бронхит и гнойна ангина и аз просто отговорих, а то какво стана предизвиках разни полемики и размисли Simple Smile Както и да е, радвам се, че синът ми оздравя без даване на АБ,който му беше изписан, независимо от вида на ангината. Всъщност стафилококите (които споменаваш) в носа махнахме отново с хомеопатия  Peace
Сега видях, че сме писали заедно с wild poppy. Благодаря за подкрепата  Hug И допълвам, явно при моя син действа хомеопатията, защото не му давам вече АБ  Thinking Ако се включи и някоя друга мама, която лекува детенце с хомеопатия, ще се потвърди написаното.

# 656
  • София
Абсолютно съм съгласна с мнението на Little wingels относно гнойната, бактериална ангина  Peace. Никой не може да ме убеди, че след гърлен секрет с изолирана бактерия в него (класическа гнойна ангина, а не вирусна такава) е успял да излекува детето си без да даде АБ ...
У нас, а и не само ... в цял свят бактериалните инфекции (доказани със съответните секрети, разбира се) се лекуват само и единствено с АБ ...

REAL_WOMAN, кашлицата от заден ринит е по-различна от бронхитната ... бронхитното кашляне ме втриса, само при споменаването му дори ...

Едит: писали сте, докато пиша  Grinning, нали съвместявам четенето на темата и работата - смятам, че хомеопатичните продукти/лекарства "лекуващи" изолирани бактерии само подтискат процеса, не е възможно да изчистят бактерията ...

wild poppy , ще ми бъдеш много полезна   bouquet, ако ми кажеш каква буба от носа успяхте да изчистите с хомеопатия, ако е възможно да ми кажеш и с каква ...

Последна редакция: ср, 14 ное 2012, 11:36 от ninnann

# 657
има антибиотици с напълно естествен произход

има си отделни теми за тези дискусии...

Тук стана ясно вече (макар и да ви чета от сравнително скоро...), че сития на гладния не вярва ... и обратното.

# 658
Абсолютно съм съгласна с мнението на Little wingels относно гнойната, бактериална ангина  Peace. Никой не може да ме убеди, че след гърлен секрет с изолирана бактерия в него (класическа гнойна ангина, а не вирусна такава) е успял да излекува детето си без да даде АБ ...
У нас, а и не само ... в цял свят бактериалните инфекции (доказани със съответните секрети, разбира се) се лекуват само и единствено с АБ ...

REAL_WOMAN, кашлицата от заден ринит е по-различна от бронхитната ... бронхитното кашляне ме втриса, само при споменаването му дори ...

Това не е вярно. Особено за хремата (не говоря за тежки бактериални инфекции със силно влошено общо състояние). Мисля, че няма смисъл да пускам линкове към изследвания, сигурна съм, че ще се намерят достатъчно и в едната и в другата посока.

# 659
wild poppy , аз пък, ако някога се зарибя да си давам парите на хомеопат, непрекъснато ще споделям какво ми изписва.  Joy Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт