Отговори
# 660
  • София

Едит: писали сте, докато пиша  Grinning, нали съвместявам четенето на темата и работата - смятам, че хомеопатичните продукти/лекарства "лекуващи" изолирани бактерии само подтискат процеса, не е възможно да изчистят бактерията ...

Ами със сигурност не сме подтиснали единствено процеса, защото след като пуснахме нови изследвания, вече количеството стафилококи беше в нормата  Peace А и след това вече спря ежемесечното сополевене и хъркане на носа, което за мен е по-голямо потвърждение от изследванията, че всичко е ОК. И спирам дотук вече с обясненията, че все пак имам и работа за вършене. По-здрави дечица пожелавам, независимо от начина на лекуване  Hug

# 661
wild poppy , аз пък, ако някога се зарибя да си давам парите на хомеопат, непрекъснато ще споделям какво ми изписва.  Joy Joy Joy Joy

Това е малко като с известните диетолози и диетите/режимите, които дават  Simple Smile

Не знам, аз за хомеопатията (по-скоро хомеопатите) имам особено мнение, така че дори не знам какво изписват. Имам близка, която е изключително доволна, при мен сигурно няма да подейства предвид нагласата ми Simple Smile

Може би не съм срещнала правилния хомеопат, но засега не мисля и да го търся.

# 662

Не знам, аз за хомеопатията (по-скоро хомеопатите) имам особено мнение, така че дори не знам какво изписват. Имам близка, която е изключително доволна, при мен сигурно няма да подейства предвид нагласата ми Simple Smile

Аз пък съм с още по-особено.  Joy Joy Joy Joy

# 663
  • София
wild poppy , аз пък, ако някога се зарибя да си давам парите на хомеопат, непрекъснато ще споделям какво ми изписва.  Joy Joy Joy Joy
Видях какво си писала и нещо май четеш това, което те устройва само. Писах, че хомеопатът не ни изписва, а ни дава готов разтвор в шишенце. И дори и да знаех какво е написано, няма да го споделя тук, защото все пак човекът с това си изкарва парите.

# 664
wild poppy , ще ми бъдеш много полезна   bouquet, ако ми кажеш каква буба от носа успяхте да изчистите с хомеопатия, ако е възможно да ми кажеш и с каква ...

Не сме ползвали хомеопатия. Мисля, че написах природни средства. Лекувам хрема с прочистване на носа и "Умкалор". Не знам и каква беше, защото от гъст зелен секрет, с който се преборихме за около седмица, след пуснато изследване около месец по-късно всичко беше в норма. Следващите пъти при подобни хреми не съм си и правила труда да пускам микробиология след отшумяването на симптомите. Такава хрема не е имала вече близо година.

# 665
Не виждам смисъл периодично да се изпада в спорове конвенционално лечение или хомеопатия. Едва ли има майка, която с огромно желание дава на детето си АБ. И все пак, тя е майка и последната дума е нейна. Аз също бих избрала хомеопатия, стига да намеря лекар, на който да се доверя. И признавам много се дразня на мнения "лекувам с хомеопатия, но какво е точно лекарството не знам или не казвам". То ясно, че няма как всичко да знаеш за лекарството, щом не си специалист, но поне името. Чак такова тайнство ли е? Също ме учудва и използването на хомеопатично лечение по чисто алопатични принципи.

Здраве на всички деца, както и на всички майки, желая! Hug

# 666
И дори и да знаех какво е написано, няма да го споделя тук, защото все пак човекът с това си изкарва парите.
Търгаш с търгаша му  Joy Joy Joy хм, доктор..

И признавам много се дразня на мнения "лекувам с хомеопатия, но какво е точно лекарството не знам или не казвам". То ясно, че няма как всичко да знаеш за лекарството, щом не си специалист, но поне името. Чак такова тайнство ли е?

Здраве на всички деца, както и на всички майки, желая! Hug
Ако го издадеш, следващия път ти вдигат таксата за прегледа  Mr. Green

# 667
Видях какво си писала и нещо май четеш това, което те устройва само. Писах, че хомеопатът не ни изписва, а ни дава готов разтвор в шишенце. И дори и да знаех какво е написано, няма да го споделя тук, защото все пак човекът с това си изкарва парите.

Sofy, може ли на лични името на хомеопата. До сега съм пробвала с двама и от двамата бях много разочаорвана - по скоро от търговското им отношение, като нямам предвид таксите за прегледи. А познавам много доволни, от където съдя, че ние не сме попаднали при нашия. Не знам дали ще отида, но ще го имам предвид ако ми се наложи.

# 668
Благодаря ви за предложенията .  bouquet
 Дадох настърган лук с мед снощи и малко намаля кашлицата-само веднъж се разкашля тази вечер към 1 и това беше до сутринта . Купих й нов сироп с рибено масло с омега-3 и витамини Ц,Д ,А и Б за укрепване на имунната система и се надявам до петък да е без кашлица. Температурата на сутринта и вечерта преди лягане е все около 38 Sad А и не ми дадоха болничен за детето,защото нищо му нямало , и не мога да я спра от предучилищната ,защото ще се води  неизвинено отсъствие . Тя е добре, пееше сутринта ,кашля и пак почва да пее на път за училището ,та не знам .

# 669
това с несподелянето на лечението поради факта, че "с това си изкарва човекът хляба.." е излишно тук, това си е лично решение. едва ли някой на своя глава ще приложи написаното на тези етикетчета лечение на своя глава.  Peace
но, ако трябва да потърси майката второ мнение например и трябва да сподели на док досега как е лекувано детето (който лекар може да го каже на още 5 специалиста около себе си), че не може да каже какво е лечението поради горе-посочената причина, ще е попадане в една спирала.
по принцип има регистър на регистрираните хомеопати в България, които имат право да прилагат такова лечение, декларация за конфиденциалност от страна на пациента няма.

уважавам правото на Sofy да не пише какво лечение е предписвано от хомеопата като лично решение. Радвам се, че вече борят болестите без АБ, от хомеопати съм чувала, че при по-големи деца по-лесно се прилага хомеопатично лечение, отколкото при малки, може би защото все пак имат някакъв имунитет, за разлика от 1-2 годишните  Thinking

предполагам, че майките по-горе са питали от чисто любопитство, както бих попитала и аз Sofy, но няма да питам де, ясно.

влизам да попитам, че съм забравила, миналата зима майки май бяха писали,
свършва ни скоро шишето саностол. след каква почивка мога пак да го давам, месец или повече, че друго не мисля да давам зимата, ако няма нужда. Моля, ако някой прилага саностол повече от мен, от една зима, да пише  Hug

# 670
  • София
wild poppy , ще ми бъдеш много полезна   bouquet, ако ми кажеш каква буба от носа успяхте да изчистите с хомеопатия, ако е възможно да ми кажеш и с каква ...

Не сме ползвали хомеопатия. Мисля, че написах природни средства. Лекувам хрема с прочистване на носа и "Умкалор". Не знам и каква беше, защото от гъст зелен секрет, с който се преборихме за около седмица, след пуснато изследване около месец по-късно всичко беше в норма. Следващите пъти при подобни хреми не съм си и правила труда да пускам микробиология след отшумяването на симптомите. Такава хрема не е имала вече близо година.

Благодаря ти   bouquet, не съм явно от късметлийките  Crossing Arms, и при детето ми, и при мен ефект от Умкалор не видях ...
Много здраве на всички дечица пожелавам  Heart Eyes

# 671
Само искам да кажа че и аз излекувах детето си от такива зелено-жълти сополи, дето свят да ти се завие с хомеопатия и промивки. Ама и аз няма да кажа с какви и то не за друго ами защото им са такива завъртяни имената че няма как да ги запомня. Обаче ако някой много иска вечерта ще взема да ги напиша че да видете ВИЙ smile3533 smile3533
А има и едно лесно Енгистол 3*1 когато е болен.
 Peace

# 672
само защото може да е интересно, да спомена основните принципи на лечение при хомеопатията:

Скрит текст:
Първият общопризнат принцип, който д-р Ханеман преоткрива за днешната хомеопатия, е Законът за подобието (подобното се лекува с подобно). На практика това означава, че когато на здрав човек се даде конкретно вещество, той може да получи определени симптоми, докато един болен човек, страдащ от същите симптоми, ще бъде излекуван с хомеопатичното лекарство, приготвено от това вещество. В хилядолетното си развитие до днес медицината познава два генерални подхода за лечение – чрез подобното (метода на хомеопатията) и чрез противоположното (метода на официалната медицина). Последната разчита на алотерапията – на гръцки alos означава “противоположен”, т.е. лекува се със средства, предизвикващи противоположния на болестта ефект.

Другият основен принцип на хомеопатията е този на минималното количество лекарствено вещество – принципът на свръхмалката, многократно разредена доза, известен като принцип на потенцирането. В хомеопатичната медицина колкото по-голяма е степента на разреждане, толкова по-силно действащо и по-лечебно е лекарството. Всъщност масовият потребител (и потенциален пациент на хомеопатията) едва ли знае, че всяко едно хомеопатично лекарство се произвежда в степен на разреждане от 10-15 пъти до… 1000 пъти. Казано по-популярно, в крайния хомеопатичен продукт след подобно свръхразреждане понякога не може да бъде открита дори и една цяла химична молекула от изходното лекарствено вещество. Тук оздравителната схема е пределно ясна: целим да стимулираме организма, за да се пребори с болестта чрез минимални лекарствени дози, при това – също за минимално, най-кратко време на прием.

п.п.
затова при някои едно нещо влияе, при други не толкова, затова и хомеопатите съставят профили на организма образно казано, много е сложно и се възхищавам на такива специалисти.
при по-големите хора съм чувала, че и гладолечение (т.е. плодови дни и тн схеми) лекуват различни заболявания.

да са здрави дечицата и постепенно да изградят имунитет!

Kontesa kokona, сетих се също, че може да разрежеш глава лук на четири така с обелките и да ври в стаята, където е детенцето или да подиша малко като инхалация  Peace

# 673
Или аз съм страхлива, но бактериално заболяване - гнойна ангина, гноен отит, пневмония и пр. няма начин да лекувам само с хомеопатия и компреси.
Гнойното огнище е толкова важно да се озъпти овреме, защото тръгва към жизнено важни органи.
Давам си АБ и душата ми е спокойна.

# 674
  • София
това с несподелянето на лечението поради факта, че "с това си изкарва човекът хляба.." е излишно тук, това си е лично решение. едва ли някой на своя глава ще приложи написаното на тези етикетчета лечение на своя глава.  Peace
но, ако трябва да потърси майката второ мнение например и трябва да сподели на док досега как е лекувано детето (който лекар може да го каже на още 5 специалиста около себе си), че не може да каже какво е лечението поради горе-посочената причина, ще е попадане в една спирала.
по принцип има регистър на регистрираните хомеопати в България, които имат право да прилагат такова лечение, декларация за конфиденциалност от страна на пациента няма.

уважавам правото на Sofy да не пише какво лечение е предписвано от хомеопата като лично решение. Радвам се, че вече борят болестите без АБ, от хомеопати съм чувала, че при по-големи деца по-лесно се прилага хомеопатично лечение, отколкото при малки, може би защото все пак имат някакъв имунитет, за разлика от 1-2 годишните  Thinking

предполагам, че майките по-горе са питали от чисто любопитство, както бих попитала и аз Sofy, но няма да питам де, ясно.

влизам да попитам, че съм забравила, миналата зима майки май бяха писали,
свършва ни скоро шишето саностол. след каква почивка мога пак да го давам, месец или повече, че друго не мисля да давам зимата, ако няма нужда. Моля, ако някой прилага саностол повече от мен, от една зима, да пише  Hug
jos, много благодаря за подкрепата и разбирането  Hug. Радвам се, че ти единствена успя да разбереш ситуацията и прочете това, което бях писала 2 пъти преди това.  
Иначе да спомена още, че не ползвам хомепатия за всяко разболяване на детето. За обикновено вирусно заболяване си взимаме предписаните от личната лекарства - Панадоли, сиропи за кашлица, витамини и т.н. При хомеопата ходим, само и единствено като ни изпишат АБ  Peace
Миналата седмица лекувахме кашлицата с ЕнТиТус, физ. разтвор, сироп от черна ряпа с мед. За моя радост те помогнаха в случая.
За съжаление със Саностола не мога да помогна, тъй като не го давам. Аз давам рибено масло или Омега 3, май ги редувам като се замисля, и от време на време взимам дъвчащи витамини.

Общи условия

Активация на акаунт