Отговори
# 690
благодаря, момичета.   bouquet
време е да взема и рибено масло, мисля, че ще е ескимо кидс, така съм си записала миналата зима. но ми се видя малка да й го давам  Rolling Eyes
като свърши саностола, ще давам него Simple Smile

много държа на начина на хранене на малката, а и на всички вкъщи, за мен това е част от здравето, не насилвам малката да яде, но предлагам разнообразни хранички с повече плодове и зеленчуци.
вчера например направих салата от краставици, репички и зелен лук със зехтин, малко сол и риган.
не очаквах, че ще яде, че има "люти" репички и ги яде в друга комбинация, но тя започна да си взима с ръка сладко, сладко и продължи с лъжицата Simple Smile
това го пиша като идея, че трябва да предлагаме на децата си освен добавки и здравословна храна  Peace
+100 съм за предлагането на разнообразна и полезна храна  Peace

# 691
  • София

Sofy, напомни ми моля те за черната ряпа, че малката снощи подкашля веднъж след градинката и имаме черна ряпа вкъщи, ама като не се сещам как се дълбаеше, какво се правеше... ако и днес ми се изкашля, може да я заведа на док. от сухия въздух там ли, що ли, вкъщи не кашля. буба ли има някоя...
Ами аз изрязвам ряпата отгоре и почвам да дълбая с каквото мога: остър нож, после игребвам с лъжица или картофобелачка с острата част. Правя достатъчно голяма дупка и пълня с чист натурален мед (някои ползват и пудра захар, аз лично слагам мед, защото имам домашен истински), престоява няколко часа и давам по 3-4 пъти на ден.

Относно даването на АБ аз също писах, че когато се наложи ще дадем, но това като крайна мярка вече. Хомеопатът също е казвал, че някой път не се справя с тежките положения и тогава съветва пациентите личните им лекари да им изписват АБ, също и ако пациентите са извън страната или не могат да пристигнат скоростно в София и няма какво да се направи, защото не може да ги прегледа и да прецени ситуацията. Все пак най-важното е живота и здравето на децата, нали така  Peace. Явно съм прозвучала като фанатична привърженичка на хомеопатията, но това съвсем не е така. Погрешното мнение идва и от факта, че явно не са четени всички мои мнения по-напред в темата.
Аз уважавам мнението на всяка майка пишеща тук и за мен по-показателно е че щом пишете тук, значи наистина се опитвате да направите всичко възможно, за да предпазите вашите слънчица, а това е най-важното!

# 692
sofy  Hug - уважаваш го и това си личи.
Не звучиш фанатично, чели сме или поне аз фанатични изказвания Simple Smile

Аз има и пример с една моя бивша колежка, която за мен стигна до крайност - но това си е моето лично мнение. Детето не е ваксинирано и не ходи на държавна градина. Ходи на частни, Но има едно голямо но - не се храни там. Първо, защото не му се дава месо. Второ яде само точно определени храни, приготвени от майка му - закусва вкъши и баща му го взема на обяд. Лекува се про хомеопат, който не е лекар. Но далеч съм от мисълта да я съдя, защото това тя прави според нейните си разбирания за детето си най-доброто.

Аз също уважявам мението на всеки как да си лекува детето, в крайна сметка няма майка, която да не иска здраво дете и да не се стреми към това .

# 693
Затова се чудя как всячески и непременно се опитваме да избягаме от АБ дори с риск да си усложниш състоянието на детето, ама сакън да не пие това зло на медецината.

Не зная и аз.
Моя близка така  докара тежък гноен отит+двойна пневмония на детето. От един сопол и кашлица, но не - няма да даде АБ капки в носа и отхрачващ сироп, от химическите Crazy.

Наистина ли не сте чували/чели за вредата от антибиотиците? Силно се съмнявам.

Не отричам, че има състояния, които предполагат незабавната намеса на антибиотик и то дори преди да е излезнала антибиограмата, не споря. Има обаче и такива, при които ако майката и лекарят преценят според състоянието на детето, че може да се изчака с приема на антибиотик ден-два или три, може изобщо да не се стигне до пиенето му.

Единственият антибиотик, който дъщеря ми е пила, беше преди две години точно заради гнойна ангина. Тогава за първи и надявам се последен път си видях детето толкова болно. Не съм се поколебала за миг. След 1 месец пак се разболя, но общото й състояние нямаше нищо общо с предния път. Лекарката й видя гнойни точки по сливиците, което за нея беше начало на нова гнойна ангина. Изписа ми антибиотик, но понеже изкоментирахме, че температурата и не е толкова висока като предния път и тонусът й е по-добър се разбрахме да изчакам с приема 2 дни. На втория ден вече  нямаше и следа от гной - организмът се беше преборил. Според някои може и да съм рискувала, според мен рискът беше оправдан.

И всъщност за мен вредата от антибиотиците е, че след първите 2-3 в кратък интервал, почти сигурно следват още 2-3, защото имунитетът пада рязко.

# 694
  • София
Моя брат вече 22 години страда от НЕ даването на антибиотик.На 2 годинки се е разболял от пневмония ,открита не на време.Прави менингоенцефалит.На 2 годинки беше жив труп.Без да преовеличавам.С много мъки и средства стъпи на крака.Проходи и леко проговори.Сега на 24 години на акъл е като дъщеря ми на 4.
Аз лично когато се налага предпочитам да давам антибиотик,защото съм много наплашена.
Според мене всяка майка знае кое е най-добре за детето и.Няма смисъл от спорене.2 мнения винаги ще има.
Пожелавам на всички болни дечица да се оправят.

# 695
wild poppy, многократно сме писали, че АБ е необходимо зло.
Моето мнение - детето се наблюдава и лекува с леки нещица. Ако подобрение в кашлицата му няма - включвам сироп от тежката артилерия - Флудитек и сие, отделно водя и на слушалка.
Ако до 3 дни сополите са обилни, мазни и жълти - включвам АБ капки за нос.
Не може дете на 2 години да кашля месец, да му текат гнойни секрети от носа и да се запъваш като магаре, че нищо му няма и само трябва да се справя, защото АБ, включително и локалните АБ капки са шит.
"Чудесният" резултат - двойна пневмония, пълно с литър гной ухо и пункция.

# 696
Ще напиша цитат от книгата,която имами ще помоля за мнението Ви,дали е добре да се прави :
"Време за закалителни процедури -
когато сутрин миете детето( а може би то вече го прави само),съблечете го до кръста и имийте не само ръцете и лицето,но и гърдичките,горната част на гържа,подмишниците и шията.Така не само ще отделите от кожата замърсяванията(такива винаги има),нои ще предизвикате активната реакция на съдовете.Кръвта в системата от капиляри ще се смени : на мястото на застойната ще дойде богата на кислород и хранителни вещества кръв.Започнете тази процедура с топла вода,и постепенно намалявайте температурата на водата,докато не стигнете 18 градуса ... "

# 697
  • в огледалото на живота
Цитат
Ами аз изрязвам ряпата отгоре и почвам да дълбая с каквото мога: остър нож, после игребвам с лъжица или картофобелачка с острата част. Правя достатъчно голяма дупка и пълня с чист натурален мед (някои ползват и пудра захар, аз лично слагам мед, защото имам домашен истински), престоява няколко часа и давам по 3-4 пъти на ден.

По-същия начин действам,с някои разлики:пълня или с мед или небетшекер.Оставям да престой 24ч за да се стопи всичко добре.Дозата която знам е 3 по 1ч.л за деца/до 6г/ и супена за възрастни.Действа особенно добре при отхрачване.

# 698
  • София
Тъпичък въпрос - само с черна ряпа ли става номера?  Embarassed
Чувала съм, че се дава нещо си с ряпа, но не съм се интересувала. А сега ми събудихте любопитството най-малкото щото звучи лесно за 'направа'. А и ряпа, и мед ми се намират почти винаги под ръка.

# 699
  • София
Чери, винаги с удоволствие чета всеки твой коментар и съвет в темата  Peace
Толкова се припокриват с моите мисли в главата ...  Hug
И винаги са много стегнати и конкретни, аз не мога, като теб ...  Blush
Благодаря ти   bouquet

# 700
с черна ряпа.
благодаря, че ми спомнихте технологията и дозата  Hug

# 701
wild poppy, многократно сме писали, че АБ е необходимо зло.
Моето мнение - детето се наблюдава и лекува с леки нещица. Ако подобрение в кашлицата му няма - включвам сироп от тежката артилерия - Флудитек и сие, отделно водя и на слушалка.
Ако до 3 дни сополите са обилни, мазни и жълти - включвам АБ капки за нос.
Не може дете на 2 години да кашля месец, да му текат гнойни секрети от носа и да се запъваш като магаре, че нищо му няма и само трябва да се справя, защото АБ, включително и локалните АБ капки са шит.
"Чудесният" резултат - двойна пневмония, пълно с литър гной ухо и пункция.

Не отричам, че е необходимо зло. Не го приемам оабче за презастраховане. Случвало ми се е да споря с лекарка на морето, че при вирусна ангина, придружена с разстройство няма нужда детето да пие антибиотик. Тя не ми повярва, както и аз на нея, оправих си детето с препоръчания арсенал за двете неща от темата. Ето и ти чакаш преди да го дадеш, познаваш си детето и знаеш, че ако след 3 дни не отшуми, състоянието ще се усложни. Аз съм склонна да чакам малко повече, защото до сега не е правила усложнения. Със сигурност ако беше склонна да прави отити да кажем, нямаше да изчаквам толкова.  Но горните мнения ми прозвучаха като "антибиотик - какво толкова". А като се влезе в кръга с антибиотиците всеки месец, излизането е трудно.

И аз имам "красив" пример на дете, лекувано с хомеопатия, което се доизлекува в болница с двустранна бронхопневмония. Затова и хомеопатът на Sofy ме впечатли, защото при рискови състояния препоръчва посещение при традиционен лекар.

# 702
  • София
Такаа - след като 3 ден каката е с Т и червено гърло, днес пак я заведох при педи заради подозрителни червени тоцичи по небцето. Вчерашната диагноза беше вирус, но аз доста попрочетох...симптоми за скарлатина - без външен обрив, но типичния на небцето. Та отивам днес с моята диагноза - като начало педиатърката ме нахока, защото нямала типичните симптоми, после каза да пуснем един бърз тест за скарлатина / прави се единствено в Цибалаб /за мое успокоение. Е теста излезе положителен - Streptococcus group A antigen ( Скарлатина )положителен Лаб.№ 832. Чудя се, ако не съм толкова инициативна докъде щях да докарам болестта на дъщеря ми  Thinking Да наистина няма обрив по тялото, да наистина няма висока Т, да наистина част от симптомите липсват, но защо се изключват диагнози и не се пускат микробиологии при наличен проблем. Убедена съм, че е от ДГ, но пък там няма карантина и реално тя е първото дете с такава диагноза. Макар, че групата беше доста оредяла до 10 деца стигнала - и друго се чудя, дали има родител, който би премълчал това нещо или поради непускането на микробиологии просто болестта си върлува без да се знае. Контактите са ни ограничени с още няколко семейства и деца и техните деца все още не са болни, което ме навежда, че все пак наистина проблема е в ДГ. Сега ще се чудя дали и сина ми ще зарази, дали в групата на дъщеря ми ще пуснат на всичките 32 деца секрет и дали като се върне излекувана, няма пак да лепне въпросния стрептокок, заради липсата на контрол?
Изрично е да казвам, че с чиста съвест си почнах антибиотик, който трепе бактерията. Естествено давам и пробиотик. Някой, ако има съвети за скарлатина - приемам на драго сърце, защото тепърва почвам да се запознавам с болестта.

# 703
  • София
И аз скоро чух за тази черна ряпа.Надявам се да ен се налага да я пробвам

# 704
ninnann, благодаря ти за милите думи Hug!
Нали идеята е да си помагаме в тази тема Simple Smile, изключително ми е приятно, ако мога и аз с нещо да допринеса.

wild poppy, изчаквам 3-4 дни, преди да включа нещо от тежката артилерия.
Иначе 5 дни ми се струва като разумен срок, преди да се включи АБ през устата - детето например 5 дни е с температура, кашлицата не се повлиява, хремата и тя и пр. И това решава лекарят, а не аз.
Ако обаче детето ми се събуди с висока температура и гнойни налепи по гърлото - отивам при педиатъра, тя изписва АБ и лечението започва.

Още нещо, препоръчано от УНГ-то - при хрема задължително давам да дъвче дъвка през деня неколкократно. Дъвкателните движения до известна степен възпрепятстват пълненето с вода в ушите и изобщо са някаква превенция срещу отит.

Общи условия

Активация на акаунт