Септемврийски бебчета засмяни, радват татковци и мами!

• 26 216
  • 726
  •   1
Отговори
# 210
Даная, той и нашия през деня е по-спокоен, явно и при вас вечер са по - силни коликите Peace аз от 17часа нататък му давам капки до 6 сутринта около 5-6 пъти се пада Heart Eyes

# 211
Имам въпрос към ЛЛЛ , Здравейте от два дена имам висока температура ходих на лекар като си помислих 4е съм настинала,защото не можех да я сваля по никакъв на4ин тем.беше наи високото 39.3 вземах хексалгин сис парацетамол комбинация, сваля я до 38,и по надолу не може,оказа се 4е имам проблем с гърдите ,зна4и аз ги осещам 4е са меки но докторката каза 4е проблема е по навътре и 4е тябва да изцеждам ,изписа ми антибиотик АУгментин на 12 4аса да го пия . Проблема е 4е от едната гърда изцеждам 110мл. а от тази която уж е проблемната само няколко капки и до там. Пробвах със помпа и на ръка ,но нестава пове4е от няколко капки не излиза,мога ли по някакъж на4ин да отпуша каналите и какво да правя ,също така мога ли да кърмя малката докато го пия този антибиотик,защото от днес съм го по4нала и съм й взела АМ,но тя не иска въобще да го пие и постоянно пла4е,Благодаря ви предварително.

# 212
d_cvetanova - според мен са колики. И Маги прави така, само че сутрин - пъшка, напъва се, пръцка, успокоява се за известно време и после пак...
angel_bbb, когато не иска да яде и се гърчи и плаче, пробвай да и пускаш сешоар да загряваш коремчето и гръбчето. На мен този номер ми го прави вечер на последното ядене, като пусна сешоара, се успокоява, наяжда се и заспива спокойно  Hug

# 213
Фейт, и моят Георги издава странни хрипове и нослето му свири и аз му слагам разтвора на Тонимер по две капки в нослето и после почиствам с фитилчета от памук /както е показано на един от линтковете от първа страничка/. Почти всеки ден чистя сополчетата. Разтвора слагам, за да ги размекне, защото иначе не могат да се почистят.
Future-maman, липсваше ми във форума. Радвам се, че сте добре с Ангелчето  Heart Eyes

# 214
Gala8104 докато ти отговорят от ЛЛЛ да ти кажа аз какво правих когато ми се запуши на мен дясната гърда и не пускаше нищо една две капки и толкова...Влизаш под душа с гореща вода обръщаш се водата да тече върху гърдата и цедиш...по-добре е да цедиш с ръка, че помпите не ги бива много в такива ситуации Simple Smile много важно е да не се отказваш аз така прекарах една цяла нощ в цедене докато си оправя гърдата...Цедях си и си ревях докато не се отпушиха нещата, но и до сега тази ми гърда пуска по малко мляко от другата Simple Smile Стискам палци бързо да се оправиш  Hug

# 215
Здравейте /най-накрая да успея да се разпиша и аз/. Нещо не успявам да ги съчетавам нещата. Как сте? Надявам се всички бебоци да са добре. При нас всичко е ок, с изключение на кърменето. Целувки на всички от нас с Тедито и се надявам скоро пак да успея се включа Simple Smile

# 216
  • Пазарджик
...
Мимсат, много ти благодаря   bouquet Не ме притесни това, че 5 дена не е акал, а това, че очевидно се чувства зле от неакането, поради което вчера му сложих глицеринова свещичка и след 1 час имаше резултат - обилно нормално кърмаческо. Няколко часа беше много спокоен и весел и после пак за започна с пръцкането, напъването, приреваването и буденето - тежка нощ изкарахме и сега продължава в същия дух Sad Надявам се да се окаже кратък период  Rolling Eyes
...

edna ot nas, разбирам, никак не е приятно това. Дали масажчетата и упражненията биха имали ефект?

Другото, което ми хрумва, дали можеш да свържеш започването на този период с някаква промяна в твоето хранене?

Имам въпрос към ЛЛЛ , Здравейте от два дена имам висока температура ходих на лекар като си помислих 4е съм настинала,защото не можех да я сваля по никакъв на4ин тем.беше наи високото 39.3 вземах хексалгин сис парацетамол комбинация, сваля я до 38,и по надолу не може,оказа се 4е имам проблем с гърдите ,зна4и аз ги осещам 4е са меки но докторката каза 4е проблема е по навътре и 4е тябва да изцеждам ,изписа ми антибиотик АУгментин на 12 4аса да го пия . Проблема е 4е от едната гърда изцеждам 110мл. а от тази която уж е проблемната само няколко капки и до там. Пробвах със помпа и на ръка ,но нестава пове4е от няколко капки не излиза,мога ли по някакъж на4ин да отпуша каналите и какво да правя ,също така мога ли да кърмя малката докато го пия този антибиотик,защото от днес съм го по4нала и съм й взела АМ,но тя не иска въобще да го пие и постоянно пла4е,Благодаря ви предварително.

Gala8104, неприятна ситуация.

В случай, че приблемът идва от запушване на гърдата, процедурата обикновено е следната:
затопляне (под горещ душ, с горещ компрес, гореща вана в купа), съчетано с масаж (нежен, кръгообразен, от мястото на запушване към зърното) -> кърмене (което обикновено е най-ефективно) или изцеждане (най-добре на ръка) -> охлаждане (за да се успокоят тъканите).

Изпразването на гърдата е добре да бъде възможно най-пълно (доколкото е възможно докрай) и да се прави често (на 2 часа), докато проблемът отшуми. Може да се обсъди с лекаря и прием на хранителна добавка Лецитин, който пречи на мастните клетки да се слепват, а от там и да се получава запушване.

Би било добре да се установи къде може да е запушването в проблемната гърда - обикновено на пипане се усеща бучка, а когато става въпрос за възпаление (с висока температура и предписано лечение с антибиотик), най-често мястото е зачервено, опънато, лъскаво и болезнено.

Според e-lactancia, Augmentin е от рисково ниво 0, т.е. съвместимо с кърменето.

# 217
Ехеее, и нас ни има в класациите от първа страничка  Party
Пиша на пресекулки, защото Гошео си и иска своето  Crazy
Бена, честит Даниел! Да е жив здрав и много щастлив! Няма страшно, ще влезеш в ритъм скоро  Hug
Дайте препоръки за марка Бебефон . Вие как си гледате децата като сте в друга стая - на отворени врати, с бебефон или притичвате? Мен ме е страх да не повърне и да не съм около него.  Вечер го нося в хола като си дойде тато му да се гледат, но там имаме безжичен интернет и нео взех да се панирам. Вие държите ли ти при телевизора и интернета?
Да ви кажа за акото, че да не ме мислите. Следващият път вече нямаше кървави нишки и сигурно е било спукано капилярче от напъването. Моето дете си ака на два дни вече /преди беше всеки ден/ и е все зелено от АМ. Аз тези теории за топлото и студеното и цжета на акото не ги приемам.

# 218
Gala8104 докато ти отговорят от ЛЛЛ да ти кажа аз какво правих когато ми се запуши на мен дясната гърда и не пускаше нищо една две капки и толкова...Влизаш под душа с гореща вода обръщаш се водата да тече върху гърдата и цедиш...по-добре е да цедиш с ръка, че помпите не ги бива много в такива ситуации Simple Smile много важно е да не се отказваш аз така прекарах една цяла нощ в цедене докато си оправя гърдата...Цедях си и си ревях докато не се отпушиха нещата, но и до сега тази ми гърда пуска по малко мляко от другата Simple Smile Стискам палци бързо да се оправиш  Hug
Gala8104, при мен се случи точно така, както го е описала Рошличка, освен това, което тя ти е написала, можеш да слагаш и горещи компреси - намокряш една кърпа с гореща вода, по-добре е да е натоплена на котлона, защото при нас от чешмата не тече така гореща, и налагаш на гърдата /но да не се изгориш все пак/, можеш да правиш и леки масажи, и също ако можеш да кърмиш докато пиеш антибиотика - слагаш бебето да суче, защото то прави най-годър вакуум и изсмуква най-добре. Аз бях изцедила доколкото мога на ръка всичко и се бях натоплила в банята, а след като излязох сложих малката да суче и започнах да масажирам - така се отпуших.

# 219
И отново да задам въпрос (много съм досадна днеска) колко милилитра трябва да изяжда дребния като е на месец и 10 дни ? На кутията с адаптирано мляко пише 120 ама той нали е на смесено хранене дали пак са 120, защото той колкото и да го мъча не изяжда 120 ами почва да плюе и да не иска да яде, а от ден два почна много да ми повръща особено като хапне колкото трябва и си викам да не му идва много манджата и затова да връща защото не е всеки път а само като омете всичко Simple Smile
Рошли, моето дете е на 2 месеца и от седмица яде по 120 гр., а си наддава доста добре /даже прекалено, но утре ще видим/. Според мен не трябва да го насилваш детето, а да си яде колкото то иска. Явно му е много.

# 220
Здравейте момичета!

future-maman ми каза, че ме мислите и това много ме разчувства. Благодаря ви! Не смогвам да седна пред компютъра, за да ви изчета и да ви пиша, за което се извинявам. На всички вас много се възхищавам как успявате да се справите с всичко и ви остава време за форума - страхотни сте.
Whisper_1, Честит Рожден Ден!!! Бъди здрава, щастлива и много обичана!

Най-лежерно момченце - бебе Явор на мама juliya_r - 14 дена

F.a.t.e., видях, че си ме включила в класацията "Кой е по-по-най". Това много ме развесели. Ако питаш Яши, той все още щеше да си е в корема на мама, но "лошите" доктори решиха да му нарушат спокойствието и да го извадят от там. Добре, че взеха това решение, а не го оставиха още, че го извадиха зелен като тревата. В родилното му излезе и първия прякор - Шрек (голям и зелен като чудовището).

Надявам се да смогна по-често да влизам и да се включвам в коментарите.
Още веднъж ви благодаря.
Приятна вечер.

# 221
  • Варна
Благодаря ви за отговорите Фейт и Августа   bouquet
Да ви се оплача момичета- цедих се, цедих се и за близо час изцедих 90 мл/което май е доста малко/ и оставих шишето с накрайника на помпата на леглото и то взело че се обърнало и се разляла кърма. Вярвате ли ми, че не ме е яд за хубавия ни матрак, а за похабените 40 мл кърма  ooooh!

# 222
Днес малката е по-спокойна. Явно усеща че кака и батко са си в къщи днес и ми остави време и за тях,а и за вас  Mr. Green
Преди малко даже имах време да си поръчам и шезлонг на Фишър, да видим дали при нас ще действа  Wink
Аз да забия един въпрос за класацията(която между другото много ме кефи) защо ги няма Йо и Маре???
Сега ако е благослона към мен девойката може и снимки да разгледам, че и да кача от нашата погача на 40 дни. Много добре си изкарахме, а тя май спа през цялото време  Joy Joy Joy
Спокойни и кротки бебчета тая нощ ви желая  Hug
П.П. Аз си "заплювам" за зет малкто зайче Мишко. Ма много сладка муцунка има това зайче бе  Heart Eyes
Айде стига съм досаждала.

# 223
Как да разгледам снимките във фейса?

# 224
hrisik ,аз ползвам бебефон Peace.Моят е на Philips,доста стар(сестра ми ми го даде).Няма никакви екстри-просто се чува бебето,когато реве.Плюсът му е,че обхватът му е с много голям радиус(което не ме вълнува в 3стайния апартамент Mr. Green).На мен ми върши чудесна работа.
Използвам и окофон hahaha-т.к. Габи спи близо до прозореца,а към стаята има остъклена тераса,честичко я наблюдавам Blush.
В бейби мола има 50% намаление-може да има останали хубави бебефони Peace

Lillya,напълно те разбирам.Когато аз се цедя,шишенцето всеки път се разхлабва(аха да падне заедно с кърмата).

Whisper,честит празник!Бъди много щастлива!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт